Bugün 130x ile test uçuşuna çıktık. Aklımda heliyi karla kaplı çayır üzerinde uçurmak vardı ancak gittiğimde çayırı buzla kaplı buldum, neyse bi kaza bela olmadı
Tek başıma video falan çekemedim, hatta açıkçası o kadar sert bi ayaz vardı ki resim bile çekmek aklıma gelmedi. Helide başından beri olan kuyruk titremesini kuyruk gainini kısarak düzeltmeye çalıştım ancak en alt seviyeye kadar indirmeme rağmen titremeyi yok edemedim. Servo değiştirdikten sonra o şiddetli titreme biraz azaldı, gaini kıstıkça da hem frekansı hem de şiddeti zayıfladı ama hala sabit bir kuyruğa sahip değilim. Sağa sola salınma hareketi devam ediyor, fikirlerinize açığım.
Diğer yandan motor-esc değişikliğine gelirsek, yep 18a escyi 130x kartına başarı ile bağladım, biraz uğraştırdı ama sonuçta ev içinde başarılı hover'lar da yaptım. Ancak, governor fonksiyonu istediğim gibi çalışmadı. Heli sabit bir devirle bir süre devam ettikten sonra devirde çok kısa düşüşler, bazen de zıplamalar oluyordu, özellikle %60-70'den yüksek devirlerde. Gain ayarlarıyla biraz oynadım, pek bir verim alamadım. Bu modu yapan insanların kullandığı bir esc değil benim aldığım ve boyut olarak da bu modele baya büyük geldi. Kablo karmaşası ve boyutunun çirkinliği de beni sinir etti, ben de escyi söktüm attım
Yaptığım bağlantı konnektörünü kartın üzerinde bıraktım tabi, belki daha sonra yeniden denerim. Quantum motor ise hem boyut olarak heliye mükemmel oldu, hem de helinin bütün karakterini değiştirdi. Heli baygınlığını üstünden attı. Hala tam istediğim gibi değil, yeni gelecek ince palleri bekliyorum, bakalım onlar nasıl sonuç verecek.
Kuyruk titremesiyle ilgili çözüm önerilerinizi bekliyorum, sanırım kuyruğu da komple değiştirmeden iyi bi sonuç alamıycam.
Diğer yandan motor-esc değişikliğine gelirsek, yep 18a escyi 130x kartına başarı ile bağladım, biraz uğraştırdı ama sonuçta ev içinde başarılı hover'lar da yaptım. Ancak, governor fonksiyonu istediğim gibi çalışmadı. Heli sabit bir devirle bir süre devam ettikten sonra devirde çok kısa düşüşler, bazen de zıplamalar oluyordu, özellikle %60-70'den yüksek devirlerde. Gain ayarlarıyla biraz oynadım, pek bir verim alamadım. Bu modu yapan insanların kullandığı bir esc değil benim aldığım ve boyut olarak da bu modele baya büyük geldi. Kablo karmaşası ve boyutunun çirkinliği de beni sinir etti, ben de escyi söktüm attım
Kuyruk titremesiyle ilgili çözüm önerilerinizi bekliyorum, sanırım kuyruğu da komple değiştirmeden iyi bi sonuç alamıycam.