R
Ragýp SARI
Guest
Sevgili RCKOLİK ailesi benim uzun soluklu bir projemdir cnc router geçmişi birkaç yıl öncesine dayanıyor, aslında kendi uçağını kendi yapan birçok modelci keşke bir routerim olsada istediğim parçaları çizip kessem diye düşünür hayal kurar, hatta internette satılan o çok pahalı ama işleme alanı oldukça kısıtlı olan routerlere kadınların ayakkabı vitrinlerine baktığı gibi bakar iç geçirir
Bende bu durumu yaşadım ve internette araştırma yaptım neden kendim bir router yapmıyordum ki diye düşündüm ve birkaç malzeme topladım lakin zamanla aslında bu işin göründüğü kadar kolay yapılabilecek bir iş olmadığını acı :'( içinde anladım, Aşırı derecede zor olan bir iş değil ama kolayda değil, bu iş için yeterince bütce sabır ve teknik yeterlilik gerekli, kendi kendime ''Ragıp sen bu işin altından kalkabilecekmisin çalışırmı bu makina'' dediğimde içimden gelen ses çokta net değil
O yüzden bu soruyu hepinize soruyorum çünkü kendi kendime cevap bulamıyorum :-\
hep beraber bu makinayı çalıştırabilirmiyiz.
Elimdeki malzemeler
M20x1100mm iki başına diş açılmış krom kaplı mil
[attachimg=1]
[attachimg=2]
m14x500mm iki başına diş açılmış yazıcıdan çıkma mil
m8x500mm yazıcıdan çıkma mil
çapını hatırlamadığım eşit boyda 2 mil daha ve resimdeki diğer malzemeler
[attachimg=3]
[attachimg=4]
Bende bu durumu yaşadım ve internette araştırma yaptım neden kendim bir router yapmıyordum ki diye düşündüm ve birkaç malzeme topladım lakin zamanla aslında bu işin göründüğü kadar kolay yapılabilecek bir iş olmadığını acı :'( içinde anladım, Aşırı derecede zor olan bir iş değil ama kolayda değil, bu iş için yeterince bütce sabır ve teknik yeterlilik gerekli, kendi kendime ''Ragıp sen bu işin altından kalkabilecekmisin çalışırmı bu makina'' dediğimde içimden gelen ses çokta net değil
O yüzden bu soruyu hepinize soruyorum çünkü kendi kendime cevap bulamıyorum :-\
hep beraber bu makinayı çalıştırabilirmiyiz.
Elimdeki malzemeler
M20x1100mm iki başına diş açılmış krom kaplı mil
[attachimg=1]
[attachimg=2]
m14x500mm iki başına diş açılmış yazıcıdan çıkma mil
m8x500mm yazıcıdan çıkma mil
çapını hatırlamadığım eşit boyda 2 mil daha ve resimdeki diğer malzemeler
[attachimg=3]
[attachimg=4]