Depron veya sikatherm temini hakkinda

ilyas özdemir

Yeni Uye
Katılım
28 Haz 2018
Mesajlar
16
Tepkime puanı
4
Yaş
30
Konum
ankara
İlgi Alanı
Uçak
Selamlar hayirli gunler
2. Model ucagima basliyacagim ancak elimde malzemem yok 6mm depron veya muadili sika nin nasil temin edilebilecegi hakkinda yardimci olabilirmisiniz koçtaş da sika kalmamiş bu arada
 
Laminat satıcılarına bakın, Kapron diye genel olarak adlandırdığımız laminat altı şilte (Plaka olarak)malzemenin 3-5-6 mm gibi farklı kalınlık ve renkte olanları bulunabiliyor.
Orijinal depron satan var ancak balya olarak 80 dolar + kdv
 
Abi tesekkur ederim tavsiyen icin kapron ile depron arasinda ne gibi fark bulunur ? Agirlik kalite bakimindan ? Bir de kapron ile fotoblok arasinda hangisi daha iyi olur sence
 
Mehmet abinin yorumlarindan önce bende araya birkaç link birakayim :D







Planörü kapron ile yapmıştım. Diğerlerini maket kartonundan yaptim. Maket kartonunun olumsuz tarafı belirli kuvvetten sonra belirli yerden katlanması/kırılması. Bir kere katlandiktan sonra eski rijitliği kalmıyor destek yapmak gerekiyor.
 
Kadir bey yazmış. Bende ekleme yapayım: Depron Alman malı BEYAZ, 3 ve 6 mm. kalınlıkta türünün en kalitelisidir.
Kapron markası ile özdeşleşmiş yerli farklı markalar ise farklı renklerde ve kalitede üretilmişlerdir 3-5-6 zaman zaman 7-8 mm. olarak bulunabilen malzemedir.
Depron gibi 80x120 cm. ebat plakalar olarak üretilmiş olmlarına rağmen, plakaların kalitesi çok kötü olabiliyor. Plakanın her noktası aynı kalınlıkta olmayabiliyor, bant tutmuyor, veya bir süre sonra bırakıyor. Yonga şeklinde kalkma yaptığı için kesimi pek güzel olmayabiliyor.
Depron'un plakası her noktasında aynı kalınlıktadır. Kesimi, işlenmesi, gerekiyorsa zımparalanması daha keyiflidir. İtina ile yapılmışsa işi güzel gösterir.Bant ve diğer yapışacak malzemeleri kabul eder.
Yerli malzemeyi alırken; çok kırılgan ve çokca da lastik gibi olmamasına dikkat etmek gerekir.
Kapronu işleyeceğiniz zaman önceden bir yüzeyini şeffaf koli bantı ile kaplarsanız kesim ve bükmelerde rahat edersiniz, kırılma olmaz.
Fotoblok sanıyorum maket kartonu diye satılan malzeme. Ağırlık kaygınız yoksa kullanılabilir. Ancak Depron ve kapron gibi esnetmeye pek gelmez aniden bükülüp kırılma yapıyor.
 
Degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim bilgileriniz baya aciklayici oldu