C
CAGDAS
Guest
merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2,5 sene önce kendim tasarladığım bir modeli sizlere tanıtmaya çalışacağım. modelin adı "DİKİZ". bu modeli yapmaktaki amacım fpv uçuşu yapmaktı. fpv sistemlerine 3 sene önce merak saldım. ama çevremde fpv sistemleri ile ilgilenen modelci hiç yoktu. ancak forumlarda bilgi sahibi olabiliyordum. :-\ fpv sistemi de Türkiye'de çok yaygın bir sistem değildi. ama kafaya koymuştum bir kere. öncelikle uçağı tasarlayarak işe başladım. daha sonra 900 mhz 1500 wm lık bir fpv sistemi aldım. osd olarak ta easy osd-2 kullanmıştım. fpv sistemini takmadan önce yaptığım test uçuşları gayet güzeldi. problem yaşamadım. asıl problemi kumanda konusunda yaşadım. kumandam 2,4 ghz olduğu fpv sistemi ile uyumsuz çalıştı. sonuç olarak ilk fpv denememde uçağı çaktım. almış olduğum fpv sisteminin sinyalleri kumandaya göre çok güçlü olduğu için servoları bile yakmış. daha sonra 2,4 kumandalarla filtre kullanıldığı öğrendim ama iş işten geçmişti artık.. şimdiki aklım olsa şu an bu uçak belki hala sağlam olabilirdi. demek ki fazla aceleci olmamak gerekiyormuş neyse fazla uzatmadan uçağın yapım aşamalarına geçiyorum. umarım fotolar faydalı olur.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol