Dikkatimi çeken ve beni kızdıran şeyler!

Son zamanlardaki yazılanlara bakarsak, bu konuyu hortlatmak, hatta yeniden başlatmak lazım!

Böyle bir konu olduğunu bu hortlama sayesinde öğrendim 🙊

Türkçe’ yi doğru kullanmak çok önemli, herkesin çok daha fazla hassas olması gerekmektedir. Buna sahip çıkmak hepimizin görevi. Bence saygısızca veya imla yanlışlarıyla gönderilen mesaja cevap vermemek en iyisi.

Diger konu, isterse 15 yaşında olsun, ilgi duyduğum herhangi bir konuda benden tecrübeli ise benim için olağan saygıdan fazlasını hak ediyor demektir ve bunu göstermekten hiç çekinmem. Maalesef saygı göstermeyi bilmiyoruz.

Konuyla alakasız olacak ama bu vesileyle bir aciklama yapmak istiyorum. Aileye kabul edildiğimden beri (2-3 yıl olmuştur) fazla mesaj yazmıyorum, hatta neredeyse sadece “günaydın” ve “takdir-teşekkür” içerikli mesajlar atıyorum. Bunun sebebi, bilgi paylaşmaktan çekinmek veya cevap yazmaya üşenmek değil. Hala öğrenmeye çalışıyorum ve başkasına bilgi aktaracak kadar yeterli bilgimin olmadığımı düşünüyorum. @Sumer Yamaner abinin efsane sözündeki gibi, bilgi almaya hak etmeye çalışıyorum ki zamanı geldiğinde hak edene aktarabileyim.
 
Başlığı görür görmez kesin bu konu altında tartışma çıkmıştır dedim ki, yanılmamışım. Bence bir insanın doğru yada yanlış, (kendisine göre doğru) bir görüşünü belirtiyorsa bu kesinlikle siyasete girer, her zaman karşıt bir düşünce mutlaka çıkar buna neredeyse bütün platformlar da şahit oldum, ana avrat küfürlere kadar gidebiliyor mesele. Alttan gıcık olanlar vs vs, ister istemez bir ikiye bölünme durumu oluyor ve sonuçta platform zarar görüyor, bir platformda yanlış olduğu düşünülen davranışların kural olarak koyulması ve ilgili yaptırımlar modaratör ve kullanıcı arasında olmalı, yoksa bin çeşit insan var hangi birini düzeltelim kafaya takalım, babası, anası, hocası öğretememiş biz mi burada yola getireceğiz? Kazanmak bir yana tam tersine bir de küfür yeriz.

Ufak bir siyasi ekleme yaparsam, yeni neslin içinden geçtiler, çocukların ne hayelleri ne umutları kaldı ben o çocuğa şimdi nasıl noktalama işaretine dikkat etmiyorsun diyeyim? adamın derdi bir an önce okulu bitirip yurt dışına kendisini atabilmek, çünkü haklı, bu hobiyi burada nasıl yapsın? 25 bin aylık gelir ile iş bulsa bile(bulamaz) bir ev bir araba kredisine giremeyecek, bir de hobisini mi icra edecek 🙃