Arkadaşlar DSX9 da bu özellik varmış ancak TR de türkçe dökümanı manueli olmadığı için birçok insan benim gibi bilmiyor mağlesef, bu özelliğide Mert kendi Futaba 10C kumandası kullanıyordu ve bende bizim kumandalarda da varmıdır diye araştırırken olduğunu gördüm, Mertle beraber 1 saatlik bir araştırma sonucu menüyü ve ayarlanışını çözdük, ilerde birlerinin işine yarayabilir diye konu açmak istedim.
NOT : Fotoğrafları Büyük boyda görebilmeniz için her fotoğrafın üstüne linkini ekliyorum tıklayıp büyük boyda bakabilirsiniz
Öncelikle Kumandamızın ENT tuşuna basılı tutarak Power tuşunu açıyoruz, kumanda gizli menüden açılıyor, bu menüden DeviceSEL menüsüne giriyoruz
Arkasından Flight Mod'u AUX2 SW seçiyoruz ve bir alt menüdende TRIM:COM D/R:FM seçiyoruz ve ENT tuşu ile gizli menüden çıkıp ANA EKRAN'a ye dönüyoruz
Tekrar ENT tuşu ile ANA MENU'ye giriyoruz ve D/R & EXP menüsüne giriyoruz.
bu menüden Rudder Aileron ve Elevatör için FM0 , FM1 , FM2 (Flight Mode yani uçuş modu , Helikopterdeki İdle Up gibi düşünün) için farklı değerler atayabilirsiniz,
burdaki değerler ile uçuş karakteristiğinizi ayarlayabilirsiniz
Örnek olarak :
FM0 da D/R ler 60 EXP lerde 30 yapılabilir ve uçak sağırlaştırılabilir
FM1 de ise D/R ler 80 EXP lerde 15 yapılabilir ve uçak FM0'a göre biraz daha atik olur
FM2 de D/R ler 100 EXP lerde 0 yapılabilir ve uçak olabildiği kadar agrasif olur
NOT : Fotoğrafları Büyük boyda görebilmeniz için her fotoğrafın üstüne linkini ekliyorum tıklayıp büyük boyda bakabilirsiniz
Öncelikle Kumandamızın ENT tuşuna basılı tutarak Power tuşunu açıyoruz, kumanda gizli menüden açılıyor, bu menüden DeviceSEL menüsüne giriyoruz
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Arkasından Flight Mod'u AUX2 SW seçiyoruz ve bir alt menüdende TRIM:COM D/R:FM seçiyoruz ve ENT tuşu ile gizli menüden çıkıp ANA EKRAN'a ye dönüyoruz
Tekrar ENT tuşu ile ANA MENU'ye giriyoruz ve D/R & EXP menüsüne giriyoruz.
bu menüden Rudder Aileron ve Elevatör için FM0 , FM1 , FM2 (Flight Mode yani uçuş modu , Helikopterdeki İdle Up gibi düşünün) için farklı değerler atayabilirsiniz,
burdaki değerler ile uçuş karakteristiğinizi ayarlayabilirsiniz
Örnek olarak :
FM0 da D/R ler 60 EXP lerde 30 yapılabilir ve uçak sağırlaştırılabilir
FM1 de ise D/R ler 80 EXP lerde 15 yapılabilir ve uçak FM0'a göre biraz daha atik olur
FM2 de D/R ler 100 EXP lerde 0 yapılabilir ve uçak olabildiği kadar agrasif olur