Duman çıkaran brushless!

Rasheed

throttle ı ittiğinde aldığın zevk paha biçilemez)
Katılım
11 May 2015
Mesajlar
34
Tepkime puanı
0
Yaş
33
selam, 130 frame micro brushless bir fpv topladım, motor olarak dys 1104 7000kv motor kullandım, ancak gaz verince motorlardan birisi duman çıkartıyor, hatta o kadar tatlı bir dumanki 2-3 saniye gazı vermeye devam edince arkasından meşale dumanı gibi üflemeye başlıyo)) şaka bir yana sebebi ne olabilir, mıknatısların birbirine sürtmesi olabilirmi? Kablolarda herhangi bir işlemde yapmak çok zor zaten toplu iğne kadar kablolara sahip motor çok küçük, zaten 3-4 saniye sonra motor ateş gibi oluyor değil motora, motoru tutan karbon frame koluna bile dokunulmuyor.
 
Duman çıkaran brushless!

Pervane olarak ne kullandınız? Pervane büyük gelmiş olabilir diye tahmin yürüttüm eğer başka bir neden yoksa.
 
Duman çıkaran brushless!

Kabloların lehim yerlerinde kısa devre var veya iki kablo kısa devre yapıyor. Aşırı yük nedeniyle kablo izolasyonu erimiş olabilir.
 
Duman çıkaran brushless!

Pervaneyi daha takma şansım olmadı duman çıkarınca 2535 kullanacaktım, kabloların yalıtımında problem olma olasılığı var, peki bu yalıtım problemini halledebilirmiyim, motor çok küçük olduğu için müdahale etmekte çok zor.
 
Duman çıkaran brushless!

İzolasyonu erimiş kablo kısmına makaron takılabilir veya izolasyon bandı kullanılabilir. İzole bant kullanılacaksa, bant ucunun zamanla ayrılmaması için bantın ucuna biraz Uhu veya kontakt yapıştırıcı sürünüz. Makaron veya izole bant takmak mümkün değilse bozuk izolasyon kısmı epoksi veya epoksi hamuru ile onarılabilir. Yurtdışında kablo onarımı için renkli lastik solüsyonu satılmaktadır, ancak bildiğim kadarıyla bu ürün Türkiye'de satılmıyor.
 
Duman çıkaran brushless!

Makaron mevcut, dediğiniz gibi deneyeceğim makaron ile yalıtım yapmayı teşekkürler.
 
Duman çıkaran brushless!

Bahsettiğim sıvı lastik izolasyon malzemesi Plasti Dip marka. Denizcilik malzemesi satan yerlerde de satılmaktaydı. Türkiye'de spray olarak satılıyor, küçük kavanozlarda satılan şekli bulunmuyor. İzolasyon için çok iyi bir malzeme.