E-flite Extra 300 1.3m BNF

Ali Haydar GÖK

Kıdemli Uye
Katılım
2 Ağu 2017
Mesajlar
2,024
Tepkime puanı
3,858
Yaş
28
Konum
Sakarya
İlgi Alanı
Hepsi
3d yazıcıyı aldıktan sonra uçak satın almayı düşünmüyordum. Ama satın almış oldum :lol::lol: Baştan anlatayım :D

Bir ay kadar önce bu uçağı satın almayı düşünüyordum. Fakat Türkiye'de satan bir yer yok. Yurt dışından satın almak da pek mümkün değil gibiydi. Yurt dışında bir akrabam vardı. Onunla konuştum acaba gelirken getirebilir misin diye. Vergisi benim için sorun değildi ama malum Türkiye'ye girişte falan baya problem çıkarabilirdi. Aradım baya gümrük memurlarıyla falan konuştum. Uzun lafın kısası güvenemedim. Her türlü problem çıkabilirdi gümrükte. Haliyle bende akrabama getirme demiştim. Umudu da kesmiştim :D

Ama akrabam bana sürpriz yapmış ve satın almış. Tabi çok şaşırdım ve sevindim 😍 Getirirken sıkıntı olmasın diye kutusundan falan çıkarmışlar. Şansları yaver gitmiş ve sorunsuz Türkiyeye girmişler.

Uçağın fiyatı 400 dolar veya 360euro civarı. Bir sitede indirimli hali 320 euroydu. Oradan satın almış. Yani bana gelişi 5750 falan oldu. Türkiye'de dolar ve Euronun aynı fiyat olması da baya işime yaramış oldu. Hesaplarıma göre Türkiye'de satılacak olsa fiyatı 10800₺ olması lazım. Ultimate 3dnin Türkiye ve yurt dışı fiyatıyla karşılaştırma yaparak böyle bir sonuç buldum.

Velhasıl kutusu olmadığı için kutu açılımı videosu ne yazık ki yok. Hemen uçağın montajını ve ayarlarını yapıp uçuşa gittim. Bendeki 4s 2000mah piller ufak geliyorlar biraz. Ama en uç kısma koyarak Cg ayarladım.

Uçak çok güzel uçuyor. Ama bu uçak da durmuyor;D;D Burnu aşağı dönükse alabildiğine gidiyor. Uçakları durdurmayı bir türlü öğrenemedim. Hız konusunda çok iyi. Tam gazda ilk defa bu kadar hızlı uçabilen bir uçağım oldu. Kontrolü falan çok kolay. Ters uçuşlarda çok dengeli. Hafif gazla çok rahat harrier falan yapabiliyor. Uzun zamandır uçak uçurmadığım için baya paslıydım ama keyifli uçuşlar yaptık.

Benim küçük tosbağanın abisi de gelmiş oldu :D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Ne Basic uçarsın bununla şimdi...

Tertemiz cikaracagina suphem yok. Flightcoach da hazir ki elinde. Ciddi ilerleme olacak Ali Haydar acisindan...

Yalnizca Basic degil, Unlimited da uculur bununla :)
Ufak tefek denemeler yaptım zaten hareket olarak. Misler gibi uçuyor uçak. Düz ters arasında neredeyse fark yok. Tono atarken slalom gibi bişey yapmıyor. Yani aynen katılıyorum basic konusunda. Unlimited için problem uçak değil de ben olabilirim :D Tek başıma gidip sakin sakin bir 5-10 uçuş yapmam lazım. Garip geliyor uçak. Tam olarak hissedemedim kalabalıkta sohbet muhabbet varken.
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Tanrıverdi
Düz ters arasında neredeyse fark yok
Olmasi gereken bu aslinda... Izo'da stratejimiz farkli oldugu icin elevator tutma isini feda ettik stabiliteden kaybetmemek adina
Unlimited için problem uçak değil de ben olabilirim
Problem degil de adaysin... Emin ol ucar bu alet...
ek başıma gidip sakin sakin bir 5-10 uçuş yapmam lazım. Garip geliyor uçak. Tam olarak hissedemedim kalabalıkta sohbet muhabbet varken.
Sakin ve kimseler yokken... Ve mumkunse Flight Coach bagli iken... Bakalim, ne oluyor ne bitiyor...
 
Sakin ve kimseler yokken... Ve mumkunse Flight Coach bagli iken... Bakalim, ne oluyor ne bitiyor...
Flight Coach uçakta yerini aldı. Güzel bir test etmek istiyordum ama rüzgar hiç dinmedi ve baya esiyor. O yüzden test edemedim. Ama yakın zamanda videolar gelir.
 
Bugünkü uçuşlardan bir tanesi. Alışmaya çalışıyorum uçağa.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu arada geçenlerde iniş yaparken pervaneyi kırdım. Eldeki pilastiklerle değiştirdim. Bu uçakla iniş yapmak zaten zor gelmişti bana. Pist de iyi olmayınca başka saha araştırdım. Daha iyi bir yer buldum.
 
Bu arada geçenlerde iniş yaparken pervaneyi kırdım. Eldeki pilastiklerle değiştirdim. Bu uçakla iniş yapmak zaten zor gelmişti bana. Pist de iyi olmayınca başka saha araştırdım. Daha iyi bir yer buldum.
Bir helici için gayet güzel ve başarılı bir iniş yapmışsın Ali. :thumbup:
 
Hiç. Kaymak gibi indim ama sen gel de Rıfat abiye anlat. Demediğini bırakmadı bana :lol::lol:


Valla benden söylemesi... Öyle 20 liralık şişle iniş takımı yapıp bam güm çakmaya benzemez 😎

Amerikanyalı abiler yedeği mevcut, yollayalım Haydar'cım derler, Benjamin abi euroyu da sollamışken kredi kartından alev çıkmasın 😂, iyisimi gel sen şu iniş işini kap...
 
Uçakla güzel bir iniş yapmak gerçekten takdir edilmesi gereken birşey ya. Bir çok şeyi bilmek lazım güzel bir iniş için. Hatta bilmek değil uyguluyor olmak da gerekiyor. Ben hala iniş yapmayı öğrenemedim. Ama yakındır :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari