eachine 250 race CC3D kontrol card

invisible

Yeni Uye
Katılım
6 Mar 2015
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Yaş
41
arkadaşlar merhaba,
rckolik üzerinden tedarik ettiğim bir eachine modeli mevcut. model bana geldiğinde tüm kablolar sökülü idi tek tek topladım birleştirdim. fakat şuan tıkanmış bulunmaktayım. aletin üzerindenki tüm kartlar sonradan değiştirilmiş bu sebeple marka ve model bilgisi olmadığı için yol alamıyorum.

--cc3d kartı internette gördüklerimden farklı ve cleanflight 2.0 sürümlerinden çalışmıyor sadece eski sürümlerde çalışıyor (bunu öğrenebilmem 1 ay sürdü)
--cc3d kartı open pilot libre pilot gibi programlar görmüyor tanımıyor fw atılmıyor. cleanflight ile fw atmaya calıştığımda da hata veriyor. (jumper kullandım, cımbız ile başka bir noktada jumper vazifesi yaptım maalesef)
--heliden kalma elimde align t6 kumanda ve 6 kanallı alıcısı var bir şekilde cc3d ile kombine etmeyi başardım, ama ne yaptıysam hiç bir yön yerli yerinde çalışmadı çalışanlarda ters çalıştı (mesela gazı sonuna kadar acıyorum ekrandaki bar tam tersi hareketle aşağı iniyor.) bu işleme rağmen write flash simgesine tıkladım sadece drone üzerinde real tepki nasıl olacak diye fakat usb kablosunu sökünce kumanda ve alını birbirini tanımasına rağmen hiç bir tepki vermedi.

önceliğim ilk yukardaki sorunlar aşağıda yazacak olduklarım ikinci planda kalıyor şuan.
--kamera var ama kamerayı ne ile kontrol edeceğim. herhangi bir kayıt noktası yok. ya da wifi ile bağlaya bileceğim bir cep telefonu uygulaması da yok. kamera ne için var ??

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
eachine 250 race kontrol card

Benim Tamere gonderdigim quad sanirim bu :)

Uzerindeki cc3d'ye cleanflight yuklemistim. Tabi o zamanlar 2 yoktu, yeni versiyonu bilemiyorum. Tabi kontrol kartlari konusunda her gun bir gelisme yasandigini ve bu kartin baya baya eski oldugunu dusunursek, yeni versiyon yuklenmemesi normal sanirim.

Motorlarla ilgili olarak, cc3d ile cf arasinda motor numaralandirmasi farkli oldugu icin, karttan cikan motor kablolarinin pdb'ye giderken sirasinin degistirilmesi gerekiyor. Kartin sag tarafindaki kisa siyah kablo demetinden bahsediyorum. Ben sirasi degistirilmis bir tane gondermistim Tamere.

Quadin uzerinde gelen vtx bozuk oldugu baska bir vtx ve micro minimosd takmistim, sanirim onlar da quadin uzerinde. Bir video aliciniz olmasi lazim goruntuyu alabilmek icin, kamerayi kontrol etmek diye bisey yok.

Futaba kumandalarin hepsinin thr kanali terstir, reverse edilmesi gerekir kumanda menusunden.

Sanirim baslangic icin daha az ugrasi olan bir model secmeniz daha iyi olacakmis
 
eachine 250 race kontrol card

Evet Emre senin quad :)

İbrahim'i bu işlere malesef Tufan bulaştırmış ;D

Spektrum kumanda olsa ince ayarlar hariç ayaklandırabilirim. Futaba için deneme yanılma ile bulunabilir propları sökme kaydıyla :)

250 likten sonra 150 lik almıştım. Onu hafif titreşim olsa da uçurabiliyorum ama fpv işine pek alışamadım başımı döndürüyor sanki :laugh:
 
eachine 250 race kontrol card

Olan tüm kablolar burada. Birde mantar anten var kamerayı kullamayacaksam mantar antene gerek var mı??

Arabada olduğu motor esc receiver kumanda ve pil ile bu iş olmaz mı??
Esc yerine cc3d receiver pil kumanda yeterli değil mi??

Bu arada evet Tamer abinin o kaldıramamış abime tufana vermiş o da beceremeyince bana geldi neyseki ben motorlardan ses getirdim :laugh:
 
eachine 250 race kontrol card

Tufan ile aramızda ufak bir takas işlemi olmuştu :)

İbrahim bu ara buluşmayı unuttuk yoksa alanda da yardımcı olmaya çalışırdım. Quad işi zevkli görünsede biraz sinir bozabiliyor, en azından benim sinirlerimi :laugh: