Esc ve Motor Yanması

Esc ve Motor Yanması

Telefondan yazınca kullanmamışım ;D Kontrol kartım yukarıda belirtmiştim ama naze32 rev6 10dof ayrıca bir tane daha quad topladım onun cc3d cleanflight wizard sunmadı.cc3d librepilot sunuyor wizard.Şimdi alıcıya bağlayıp esc kalibrasyonu yaptım 3 motor gayet devirli gibi kontrol kartına daha bağlamadım ona da bağlıyacağım belki kontrol kartında sıkıntı vardır.
 
Esc ve Motor Yanması

Arkadaşlar merhaba sorunum devam ediyor hala alıcıya escyi baglayıp kalibre ettim ilk başta motorların devri iyi gibiydi sonra seslerinden cleanflight yazılımındaki motor dizilimine göre 1. ve 2. motorların devri digerlerine gore cok fazla artık tek çare olarak esc firmware güncellemesi yapacağım var mı başka çözüm önerisi olan?
 
Esc ve Motor Yanması

Galiba kontrol kartın ömrünü tamamlamış gibi.... ESC sıkıntısı gibi gelmiyor. Alıcı üzerinden yaptığın (tek tek) bağlayarak) kalibrasyonda her bir ESC ve motor doğru çalışıyorsa problem ESC'nin kendisi veya ESC'nin yazılımı değildir! Boşuna Simonk filan yükleme. Elinde ikinci bir kontrol kartı var mı? Yada birinden denemek için bulabilirsen problemin kontrol kartından olup olmadığını teyit etme şansın olur.
Tüm ESC'lerin aynı olduğunu varsaydım. Çok çok küçük bir ihtimalle ESC'lerin programlarında bir şeyleri kazara değiştirmiş olabilirsin. Kullanma kılavuzunda nasıl resetleyebileceğin belirtilmiştir. ESC'lerin markası ve modeli nedir? Var mı kılavuzu, yoksa internetten bir araştır. Ama en başta söylediğim gibi, eğer ESC'leri tek başına kalibre ettiysen ve doğru çalışıyorlarsa arızalı değillerdir.
 
Esc ve Motor Yanması

Alıcı üzerinden yaptığım kalibrasyonda zaten sıkıntı kontrol kartına hiç bağlamadım.Kullandığım kontrol kartı naze32 bir tane cc3d kartım vardı onda deneyecektim fakat cleanflight firmware yüklerken bağlantı koptu kart şu an kullanım dışı.Dfu modu denen birşey varmış onla kartı kurtarmayı deneyeceğim.Esclerin markası emax simonk 12a diğer sistemde emax blheli 12a.Blheli esclerimde sıkıntı vardı daha önce motorlar tekliyordu firmware güncellemesinden sonra bir şey kalmadı.2 tane quad topladım toplam 8 tane motor 8 tane esc var,üzerine 4 esc 4 motor yedek olarak aldım.Bunların hepsi sıkıntılı olmamalı bence ya benim sistemde sorun var ya dediğiniz gibi pdb sıkıntı var ya da esc güncelleme istiyor.
 
Esc ve Motor Yanması

Ben orayı kaçırmışım. Alıcı üzerinde tek olarak bağlıyken yapıyorsa zaten sorun belli olmuş. Simonk yazılım yüklenmiş ESC 'ler de de zaten ayarlara müdahale edemiyorsun hatırladığım kadarıyla. O zaman sadece ESC yazılımını yeniden yüklemek kalıyor. Kontrol kartına yükleme sırasında bağlantı kopmuş olması büyük talihsizlik. Ama kurtarılabildiğini biliyorum.
Kolay gelsin.
 
Esc ve Motor Yanması

Tesekkur ederim guzel seyler paylaştınız yeni bir seyler ogrenmiş oldum.Bugun esc kalibre tum islemleri yaptim fw guncelleme gibi pervaneleri takip yarin hava yagisli olmazsa deneyecegim sonucları paylasirim.
 
Esc ve Motor Yanması

Merak içinde bekliyorum. Hayırlısı inşallah :thumbup: