Görseller Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

Evet yaz icin super bir mekan bulmus olduk. Cesmenin bulundugu kisim bile kucuk modeller icin oldukca yeterli. Bugun hep orda uctuk. Genis kisim ise bir alt katta :) 3-4 metre asagi inilmesi gerekiyor.

Gectigimiz Eskisehir bulusmasinda g570 guc kaybetmis ve tatli sert bir inisi olmustu hatirlarsaniz. Bu durumu esc'ye baglamistim ve yeni bir esc almistim. Bugun ilk ucusunda yine ayni seyi yapti. Bu sefer indigi noktayi gorebiliyordum ve sorunsuz sekilde otoyla indim. Loglari inceledim ve unite governorunu iptal edip esc governoruna gectim. Ikinci ucusta bir sure sonra yine guc kaybetti, bir basarili oto daha yapmak zorunda kaldim. Ancak bu sefer oncekilerden farkli olarak model havadayken holdu cekmedim. Unuttum daha dogrusu :)

Bu da sorunun asil kaynagini bulmami sagladi. Surekli elektronik bir sorun aramaya kilitlendigimden sorunun mekanik olabilecegini aklima bile getirmemisim. :D

Baktim heli yerdeyken motor hala donuyor. Klasik oneway hatasi. Ama gicik durum su ki, oneway paller durduktan sonra tekrar kavriyor. Ta ki belli bir zorlanma seviyesine kadar. O noktada tamamen bosa cikiyor, ancak yere inice tekrar kavriyor... Veya ters yone dogru kavriyor...

Neyse, sorunun kaynagi bulunmus oldu. Ama bana fazladan bir esc ve "madem telemetrili esc aliyorum, telemetrili alici da olsun" diyerek fazladan bir orjinal aliciya mal olmus oldu :)
 
Sağolun EMRE kardeşim whapsatt üzerinden canlı yayın yaptı ve yeni sahayı görme imkanın oldu. Özellikle bu yaz aylarından ağaç gölgesi, Çeşme büyük bir nimet. Saha gerçekten tek kelime ile Harika :thumbup: Tatil dönüşü ilk fırsatta oradayım inşallah :hoppa:

Günüm diğer güzel haberi de 570 motor stop sorunun bulunmuş olması :thumbup: Bazen ilk aklımıza hemen elektronik kısmı geliyor hele ki gıcık bir mekanik sorun var ve sadece belli durumlarda ortaya çıkıyorsa :) Neyse sorun herhangi bir Kırım olmadan çok şükür çözüme kavuştu, daha ne olsun :halay:
 
Abi valla beni bu kadar yaniltan sey oneway’in ters yada duz bir sekilde yerdeyken turuyor olmasiydi. Loglara bakiyorum, thr sinyalinin kesildigini veya dustugunu goruyorum, governoru sucluyorum, yani escyi veya uniteyi. Ama adam hakli. Motorun uzerinden yuk kalkinca devir yukseliyor, o da gucu kesiyor, zira sensorun pallerden haberi yok, motoru olcuyor sadece :D

Oneway’in terse kavradigini da ilk olayin sicagiyla anlayamamisim, dedim ya elektronige kilitlendim, bariz gozumun onunde olan seyi goremedim :)
 
Geçmiş olsun Emre abi benimde 570 in tam kitlenmişti, rulmancıdan aldığım One way rulmanı ile değiştirip ucuz yollu halletmiştim, akabinde, sorunsuz 30a yakın uçuş yapmıştım. ( t643 loc tite ile yerine sabitlemiştim)
 
Bugun de sahadaydik :) Cok guzel bir hava vardi, ruzgarsiz, asiri sicak olmayan, arada tatli esintili. Karnimiz da tok olunca (detaylar asagida) aksam 7.30’a kadar sahada kaldik. :thumbup:

Ahmet abi, ben, Can ve bugun ilk defa bize katilan Sercan kardesimizle cok keyifli bir bulusma yaptik.

Sercan’in quadindan genel alan goruntumuz su sekilde,

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Sonra bugunki maiden modelimiz, Gaui sultan 4. X3 :D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Ve gunun bombasi, Ahmet abi bugun bizi bizden aldi! Boyle bir sey yok arkadaslar, bulusma tarihi yeniden yazildi bugun!..

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Bugün sabah 10:30 da başlayıp akşam 7:30 a kadar yemeli, içmeli,uçmalı ve bol muhabbetli dolu dolu birgün geçirdik.Hava da tek kelimeyle enfesti.Hele akşam hafif bir esinti ile beraber mubbatle güneşi tepelerin arkasına uğurladık.Herkesin eline,ayağına sağlık. :thumbup::thumbup::halay::yuppi:
Sercan valla ziyafeti kaçırdın.Neyse bi dahaki sefere artık.:D
Kendi adıma bu hafta yürek yemiş gibi uçuşlar yaptım,kendim bile inanamıyorum hâlâ.Yoksa ben yürek mi yedim aceba?:laugh::laugh::yuppi::yuppi:
 
Abi elinize sağlık , valla benim de içim gitti şimdi.Sahada güveç kebap ohhh misss....:heartxf::bravo:
X3 artık popüler model , uçuşları da canavardır eminim...Ağaçlarınıza nazar değmesin , doğal çadırınız olmuşlar...:thumbup:
Keşke bizim de böyle bir ekibimiz olsa dedirtecek kadar güzel kareler , tekrar elinize midenize sağlık......:D:saygilar:
 
Bol lezzetli bir buluşma olmuş :) Ahmet abinin eline sağlık, fotoğrafı bile ağzımızı sulandırdı.
Emre abi de X3 ü sahalarla buluşturmuş yeniden. Her seferinde x3 e geri dönüyor 450 sınıfında, bence bu sonuncu olur artık :D
Sercan'ın hava çekimleri de güzel, sahayı hakim noktadan seyretmek keyifli. Bolca ağaç görünüyor, bolca serinlik demek yaz sıcaklarında...

Bayramdan sonra ben de katılmak isterim bir buluşmaya. Bayrama kadar da olabilir...

Elinize emeğine sağlık abiler :)
 
Dağları taşları geçip, ilk defa Eskişehir buluşmalarına katıldım. Ahmet abinin, Emre abinin ve Can'ın tecrübeleriyle forumdaki nazari bilginin yanında uygulamalı gibi oldu.Küçük bir hava filosu gibiydi uçak hariç her tür vardı:)

2,5 saat kalmama rağmen zamanın nasıl geçtiğini anlamadım.

En çok güveci kaçırdığıma üzüldüm. Ama Ahmet abiden 'Bir dahaki sefere sözü aldım' :D


Ekip ruhu güzeldi, Teşekkürler. :RCKolik:
 
Süper bir buluşma, güveç,semaver çay ohh daha ne olsun ağa:D Ahmet abi'nin eline sağlık, yanlız bir daha ki sefere bizde katılım sağlarsak güveç isteriz ha ona göre ağzımız sulandı abi:) Allah muhabbetinizi artırsın arkadaşlar paylaşım için teşekkürler, en yakın zamanda görüşmek üzere;):):saygilar::RCKolik: