F450 - APM Toplarken yaşadığım sorunlar

Benim yapmak istediğim dronun havada uzun süre kalması gerekiyor . Çekim amaçlı kullanıcam . Benim oluşturduğum kompanent listesi şu şekilde ,olmasını planlıyorum eksik yanlış bir şey var ise lütfen yardımcı olun.
f450 frame
Racerstar 2212 980kv
( )
Racerstar RS30A Lite Blheli_s (bu modelin birde lite olmayan versyonu mevcut, arasındaki farkı araştırdım fakat bulamadım ,biliyorsanız onu da söyler misiniz ?)( )
Pili Yaklaşık olarak 3s 5000mAH düşünüyorum.
1045 pervane
Uçuş kontrol kartı olarak apm 2.8 düşünmüştüm fakat çok eski bir sürümü olduğu için ,f4 kartını düşündüm ilk quadım olduğundan . kumanda alıcısı (flysky fsi6x) felanda alıcam onun için 250 tl civarı bütçem var. Önerebileceğiniz uçuş kartları nelerdir ?
Bunların dışında eksik olan varsa lütfen söyleyin.
 
Yeni başlıyorsan F4'ten vazgectim kardesim, sen pixhawk al. F4 ilk quadını toplayıp ingilizce bilmeyenler için pek uygun olmayabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Merhaba ;
benim elimde f450 frame apm2.8 bulunuyor. Kendime uzun süre uçan bir drone toplamak istiyorum. Ama ESC seçimleri kafamı karıştırdı , simonk ve bl-heli denilen escler var bl-heli daha iyi ama APM 2.8 destekliyor mu ? Bilen varsa yazabilir mi ?
 
Bu “uzun sure” lerin adini da koysak ya arkadaslar... Ne kadar uzun sure? Neye gore uzun? Mesela bana gore 10dk gayet uzun bir sure elektrikle ucan bi cihaz icin. Zaten f450 ile baslayan standart donanimda 10dk (+-1dk) standart gibi bir sey. Aklinizda daha uzun sureler oldugu gibi bir hissiyatim var, bundan dolayi netlestirelim su uzun sureleri.
 
Bu “uzun sure” lerin adini da koysak ya arkadaslar... Ne kadar uzun sure? Neye gore uzun? Mesela bana gore 10dk gayet uzun bir sure elektrikle ucan bi cihaz icin. Zaten f450 ile baslayan standart donanimda 10dk (+-1dk) standart gibi bir sey. Aklinizda daha uzun sureler oldugu gibi bir hissiyatim var, bundan dolayi netlestirelim su uzun sureleri.

Emre Bey yaklaşık olarak 15- 16 dk uçuş süresi olmasını planlamaya çalışıyorum.
 
F450 veya benzeri frame yapilari icin standart recete 900kv civari motorlar, 9 veya maksimum 10 inch pervane, 3 veya nadiren 4s pil. Tahmini agirlik 1200-1300gr olur. Bir de gimbal ve gopro (veya benzeri) 1500-1600gr. Yine standart olarak 10dk civari ucus, tabi iyi bir pille. Gimbali kamerayi cikarirsak 12dk diyelim, ama o zaman da cekim yapamayiz, ki 450 frame ile amacinizin bu oldugunu varsayiyorum. Bu 10-12dk’nin uzerine koymak istediginiz her dakika icin ekstra ugrasmaniz lazim. Ugrastan kastim su, ya quad’i hafifleteceksiniz, yada verimliligi artiracaksiniz. Verimli motorlar, verimli pervaneler, daha hafif ama verimli pil, hatta verimli esc.

Hava araclarinda hep boyledir, bir sey istiyorsak baska bir seyden vazgecmeliyiz. Goruntu almak istiyorsak ucus suresinden 2dk’dan vazgecmeliyiz. Uzun sure havada kalmak istiyorsak, hizdan, hizli gitmek istiyorsak sureden, veya hepsini birden istiyorsak bir miktar cebimizdeki paradan vazgecip daha iyi ekipmanlar, farkli frame’ler, hatta her amac icin farkli modeller almaliyiz...

Neyse cok uzattim, bir seyler almaya baslamadan once hedefleri ve beklentileri belirleyip, onlara ulasmak icin gereken ekipmani toplamak, bunu yapabilmek icin de her seyi iyi arastirmak lazim. Piyasada her yerde 450 frame var, herkes 900kv motor takiyor, herkes 10dk ucuyor. Amac 15dk ise bir seyleri degistirmek lazim.
 
Bütçeniz nedir?
400-500 TL civarı düşünüyorum.
Bu hobiye yeni başlıyorum aslında. ucuz bir kart alıp onla acemiliğimi atsam daha iyi olmaz mı ? Yani hata yapma şansım fazla yüksek paralar vermek istemiyorum o sebepten.
20 yaşındayım aileme bir şeyleri becerebildiğimi yani bana faydası olduğunu da göstermek istiyorum. Bu hobiye başlayanlar genelde dışarıdan tepki almışlar yapamazsın gibisinden bende o ön yargıyı kırmak istiyorum. Ama uğraşmayı da seviyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: ibrahim yılmaz
Anladım arkadaşım da, 400 lira dediğin 60 dolar yapıyor artik. 60 dolara da çakma Pixhawk 2 alırsın, o da Aliexpress'ten.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Yeni ehliyet alacağım, acemiliğimi atmak için Murat 124 ile mi başlayayım gibi olmuş. Gider mi gider. Sola sağa falan da döner illa ki.
Ben olsam Pix'i Ali'den alırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Merhaba arkadaşlar f450 drone topladım biraz zorlu oldu ama en sonunda kalkmayi başardım apm 2.8 için otomatik iniş modu var mı ben bunu merak ediyorum varsa hangi mod yardımcı olabilecek var mi
Teşekkür ederim