FC ve Kumanda önerisi

Atıl KAN

Yeni Uye
Katılım
26 Ocak 2019
Mesajlar
21
Tepkime puanı
4
Konum
İzmir
İlgi Alanı
Multikopter
Herkese merhaba,
Öncelikle konu farklı alanlarda tavsiye almak amacıyla olduğunu için buraya açmak uygun olur diye düşündüm. Umarım doğru yerdir.
Quadcopter işine bilgisayar kontrollü birşey yapmak amacı ile girmiştim. Çok güzel çizemediysem de şema aşağıda ki gibi.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Amacımda kısmen başarılı oldum. Bigisayar üzerinden komutları, wifi aracılığı ile Raspberry Pi'ye gönderip oradan da Naze32 kontrolcüme MSP ile aktararak motorları kontrol edebiliyorum. Ancak iş pid ayarlamaya geldiğinde aşırı zorlandım. Ayrıca wifi çekim alanı çok kısıtlı, bağlantı koptuğunda ise motorlar durmak yerine son aldığı komuttan devam ediyor. Yani yapmam gereken pek çok ayarlama var ve bu konuda internette kaynak neredeyse yok (yada ben bulamadım).

Girişi uzun tuttum özür dilerim. Bu kadar masraftan ve 2-3 aylık emekten sonra elimde hala uçabilen bir drone yok. Bu amaçla kendime ucuz yollu bir RC kumanda almaya karar verdim. Aynı zamanda Naze32 kontrolcüsü de biraz ilkel olduğundan kontrolcümü de değiştirmeyi düşünüyorum.
Aklımda aşağıda linklerini verdiğim iki farklı FC var. İleride yine bilgisayar kontrollü birşeye geçiş yapmayı düşünüyorum. Bunu baz alırsak bana ne önerirsiniz ? Maliyeti yüksek olmadıkça diğer seçeneklere de açığım.





Düşündüğüm kumanda ise hakkında bolca kaynak olan Flysky fs-i6. Başlangıç için pek çok yerde önerildiğini gördüm. Bu fiyat bandında da başka bir ürün bulamadım. Danıştığım birisi bana çekim mesafesinin kısıtlı olduğunu söyledi. Mesafe yetersiz kalmaya başladığında farklı bir anten düzeneği kullanarak bu problemi çözebilir miyim ?

Şimdilik aklıma gelen bunlar. Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Kontrol Kartınız
naze32
Model Sınıfı
quadcopter
Motor, Pervane ve ESC
Racerstar BR2205 2300kv, Racerstar R5040X3, Racerstar REV35 35A BLheli_S ESC
Kumanda Alıcı ve Verici
Wifi bağlantı
Extra Ekipman
Raspberry pi