Focke-Wulf Fw 190 Combat

Sercan Eymen

WW2 Fighters
İlgi Alanı
Uçak
Ufak modeller hoşuma gidiyor yapımı zahmetsiz görünüşü güzel oluyor. İkinci dünya savaşında sayfalarca uçak düşüren Ace Luftwaffe pilotlarının (bkz: ) efsane uçağı olan ve düşman avcılarının en büyük korkusu Focke-Wulf Fw 190 yapmak istedim. Türk Hava Kuvvetleri'de A-3 modelini 1943 ve 1947 yılları arasında 72 adet envanterinde bulundurup hizmete sokmuştur. Fazla uzatmadan konuya geçeyim.
Uçağın planı uzun süredir takip ettiğim rcgroups'tan. Linki baya güzel modeller var. Ben bu yapım tarzına bayıldım yapımı 5 adet 6 mm depron plakayı üst üste yapıştırıp fuselage çıkarıyor. Yani tam scale bir görüntüde elde edilmiyor ama profilde olmuyor gayet mantıklı bana göre. yapılışını anlatan konu bu linkte. Planlayan kişi gayet güzel şekilde düşünmüş batarya bölmesi ayrı servo bölmeleri ayrı esc bölmesi ayrı ve aralarında kanal açarak kablo geçişini sağlamış.
Benim yaptığım modelde ;
Kanat açıklığı : 76 cm
Fuselage uzunluğu : 58 cm
Kanat KFm2 tekniğinde yapılmış.

Şu an kullandığım malzemeler:(Aklıma geldikçe eklerim.)
6mm 1 plaka depron.
5mm 1 plaka fotoblok (Rudder kullanılmayacak o yüzden o 6mm depron. Malum malzeme deprondan 2 kat ağır. Sadece elevator ve kanat için bu malzemeyi kullanıyorum menteşe ve bantla uğraşmamak için.).
Pushrod teli olarak hobby mağazalarını tercih etmiyorum. Gidip dilediğim kalınlıkta ve dirençte çelik teli çok çok ucuz bir fiyata temin ediyorum alırken 3-5 metre alıyorum bir daha almıyorum.
Uhu Por.
Sıcak silikon.
Maket bıçağı kalem şeklinde olan ve sivri ince yatay ucu ile. (Diğer türlü bıçaklar pek güzel kesim çıkaramıyor parçalıyor genelde bu lazer kesim gibi sonuç veriyor.)
Pattex Fix PL 500 kartonpiyer için olan. ( 180 kg kadar taşıma gücü olan bir yapıştırıcı kanatları gövdeye yapıştırırken, yüksek güce dayanacak parçalarda ve ufak boşluk, delik, vb durumlarda çok güzel doldurma işlemi yapmak için kullanıyorum.)
Ufak sünger zımpara. ( Depronla fazla uğraşan birinin vazgeçilmezi düzeltmelerde şekil vermede harika.)
Planda önerilen elektronik:
2 adet 9 gram servo.
Blue Wonder 1700 kv--2208-12 1800 Kv--TP2408-21 motorlardan birini öneriyor.
900 mah 2s lipo.
7x6 prop.
10 A esc.

Yapan kişinin maiden video

Parçaları kestiğimde foto çekmeyi unuttum gövdeyi birleştirdikten sonra aklıma geldi elimde olan yapım aşamaları. ( Model hala bitmemiş durumda ayrıca gelişmeleri paylaşacağım.)
Yaparken gayet keyif aldım. Çok güzel planlanmış pek zorluk çıkarmıyor ve keyifli.

Fuselage:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Focke-Wulf Fw 190 Combat

Servo kablolarının geçmesi için olan kanallar her bölmede bu şekilde.

Dikey ve yatay stabilize

Yatay stabilize fotoblok malzemesinden yapıldı esneme ve menteşe sorunu olmaması için. Dikey normal 6 mm depron.

Planda işaretli yerde aileron servo bölmesi olması gerekiyordu ama servo orada görüntüyü kötüleştirecek pushrodların kanat üstünde görünmesine sebep olacaktı. Bende servoyu kanat montajından sonra alttan bir yuva açıp kanadın altında olmasını düşündüm.

Focke-Wulf Fw 190 Combat

Kanat KFm2 tekniği ile yapılmış diye bahsetmiştim. 2 kat depronun üst üste yapıştırılmış hali ben uhu por ile yapıştırdım, üst tabaka alt tabakanın yarısı şeklinde. Kanat bitti. Ortadan keserek ( fotobloğun son kağıdı kalcak şekilde yani kanadı tamamen ayırmadan) sıcak silikon ile 5 derecelik açıyla eğim verildi.
Aileronlar hareketli hale getirildi.

Focke-Wulf Fw 190 Combat

Küçük modelleri ben de cok seviyorum. Eline saglık Eymen, model gercekten guzel gözüküyor. Gelişmeleri ve maiden merakla bekliyoruz :halay:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Focke-Wulf Fw 190 Combat

Güzel bir model olacak gibi görünüyor, eline sağlık! Uçuşunu da görmek isteriz, kolay gelsin!

Focke-Wulf Fw 190 Combat

Eline sağlık Eymen. :bravo:

Profil olması yerine böyle olması bence de modele çok farklı bir hava katmış. :thumbup:

Uçuşunu da merakla bekliyoruz. :RCKolik:

Focke-Wulf Fw 190 Combat

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Küçük modelleri ben de cok seviyorum. Eline saglık Eymen, model gercekten guzel gözüküyor. Gelişmeleri ve maiden merakla bekliyoruz :halay:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Omer Erkan' Alıntı:
Güzel bir model olacak gibi görünüyor, eline sağlık! Uçuşunu da görmek isteriz, kolay gelsin!

Türker Akgün' Alıntı:
Eline sağlık Eymen. :bravo:

Profil olması yerine böyle olması bence de modele çok farklı bir hava katmış. :thumbup:

Uçuşunu da merakla bekliyoruz. :RCKolik:

Hocam çok teşekkür ederim hepinize. :saygilar:

Focke-Wulf Fw 190 Combat

Kolay gelsin bitmiş halini ve uçuşunu merak ettim :)
Havalar düzelse artık bende uçuşa gidebilsem özledim rc uçurmayı. Planörün maideni için bir türlü uygun zaman olmadı :)

Focke-Wulf Fw 190 Combat

Kadir Kurt' Alıntı:
Kolay gelsin bitmiş halini ve uçuşunu merak ettim :)
Havalar düzelse artık bende uçuşa gidebilsem özledim rc uçurmayı. Planörün maideni için bir türlü uygun zaman olmadı :)

Sağolasın Kadir yaptıkça atıyorum buraya görüntüleri. Havanın düzeleceği yok sanırım bu yıl, bugün kar yağıyor buraya. Benim Mustang'i geçen dayanamadım uçurdum, iyi gidiyordu, birden ters rüzgarla kanadının üzerine çakılması an meselesi oldu, kanat paramparça gövdede öyle, hurdaya çıkardım :) . Aman diyeyim bekle havayı öyle uçarsın kırımsız umarım, riske gerek yok :saygilar:

Edit: 2 ve 3. post'a yeni fotoğraflar eklendi.

Focke-Wulf Fw 190 Combat

Eymen Sercan' Alıntı:
Sağolasın Kadir yaptıkça atıyorum buraya görüntüleri. Havanın düzeleceği yok sanırım bu yıl, bugün kar yağıyor buraya. Benim Msutang'i geçen dayanamadım uçurdum, iyi gidiyordu, birden ters rüzgarla kanadının üzerine çakılması an meselesi oldu, kanat paramparça gövdede öyle, hurdaya çıkardım :) . Aman diyeyim bekle havayı öyle uçarsın kırımsız umarım, riske gerek yok :saygilar:

Edit: 2 ve 3. post'a yeni fotoğraflar eklendi.

Burda da kar yağdı hava buz gibi kumanda falan tutulmaz. Beklemeye devam bu sene yaz zor gelecek gibi :D

Focke-Wulf Fw 190 Combat

Gözüme bu motor çarptı önerilen motorlardan biriyle aynı özellikte indirim yapılmış 2 hafta beklemekten iyidir ve ucuz gibi. Fikrinizi söylerseniz sevinirim. 7x6 gws ve 10 a esc 2 s 1000 mah ile kullanacağım.

Focke-Wulf Fw 190 Combat

Bu servo normalde burada değil kanat üstünde olması gerekiyordu. Ben görüntü bozulmasın diye kanat altına yuva açtım.

Motor elime ulaştı. Yukarıda linkteki motor.

Motor baya küçük çıktı bu kadar düşünmüyordum.

Focke-Wulf Fw 190 Combat

Uçağı uçursunda küçüklüğü önemli değil :D

Ynt: Focke-Wulf Fw 190 Combat

Benim onerdigim motor bu degildi. Insallah ucurur. 500gram max cekeri var zayif kalma olasiligi cok yuksek

LG-D802 cihazımdan gönderildi

Focke-Wulf Fw 190 Combat

Son durum nedir gelişme var mı ?