Ufak modeller hoşuma gidiyor yapımı zahmetsiz görünüşü güzel oluyor. İkinci dünya savaşında sayfalarca uçak düşüren Ace Luftwaffe pilotlarının (bkz:
Uçağın planı uzun süredir takip ettiğim rcgroups'tan. Linki
Benim yaptığım modelde ;
Kanat açıklığı : 76 cm
Fuselage uzunluğu : 58 cm
Kanat KFm2 tekniğinde yapılmış.
Şu an kullandığım malzemeler
Aklıma geldikçe eklerim.)
6mm 1 plaka depron.
5mm 1 plaka fotoblok (Rudder kullanılmayacak o yüzden o 6mm depron. Malum malzeme deprondan 2 kat ağır. Sadece elevator ve kanat için bu malzemeyi kullanıyorum menteşe ve bantla uğraşmamak için.).
Pushrod teli olarak hobby mağazalarını tercih etmiyorum. Gidip dilediğim kalınlıkta ve dirençte çelik teli çok çok ucuz bir fiyata temin ediyorum alırken 3-5 metre alıyorum bir daha almıyorum.
Uhu Por.
Sıcak silikon.
Maket bıçağı kalem şeklinde olan ve sivri ince yatay ucu ile. (Diğer türlü bıçaklar pek güzel kesim çıkaramıyor parçalıyor genelde bu lazer kesim gibi sonuç veriyor.)
Pattex Fix PL 500 kartonpiyer için olan. ( 180 kg kadar taşıma gücü olan bir yapıştırıcı kanatları gövdeye yapıştırırken, yüksek güce dayanacak parçalarda ve ufak boşluk, delik, vb durumlarda çok güzel doldurma işlemi yapmak için kullanıyorum.)
Ufak sünger zımpara. ( Depronla fazla uğraşan birinin vazgeçilmezi düzeltmelerde şekil vermede harika.)
Planda önerilen elektronik:
2 adet 9 gram servo.
Blue Wonder 1700 kv--2208-12 1800 Kv--TP2408-21 motorlardan birini öneriyor.
900 mah 2s lipo.
7x6 prop.
10 A esc.
Yapan kişinin maiden video
Parçaları kestiğimde foto çekmeyi unuttum gövdeyi birleştirdikten sonra aklıma geldi elimde olan yapım aşamaları. ( Model hala bitmemiş durumda ayrıca gelişmeleri paylaşacağım.)
Yaparken gayet keyif aldım. Çok güzel planlanmış pek zorluk çıkarmıyor ve keyifli.
Fuselage:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
) efsane uçağı olan ve düşman avcılarının en büyük korkusu Focke-Wulf Fw 190 yapmak istedim. Türk Hava Kuvvetleri'de A-3 modelini 1943 ve 1947 yılları arasında 72 adet envanterinde bulundurup hizmete sokmuştur. Fazla uzatmadan konuya geçeyim. Uçağın planı uzun süredir takip ettiğim rcgroups'tan. Linki
baya güzel modeller var. Ben bu yapım tarzına bayıldım yapımı 5 adet 6 mm depron plakayı üst üste yapıştırıp fuselage çıkarıyor. Yani tam scale bir görüntüde elde edilmiyor ama profilde olmuyor gayet mantıklı bana göre.
yapılışını anlatan konu bu linkte. Planlayan kişi gayet güzel şekilde düşünmüş batarya bölmesi ayrı servo bölmeleri ayrı esc bölmesi ayrı ve aralarında kanal açarak kablo geçişini sağlamış.Benim yaptığım modelde ;
Kanat açıklığı : 76 cm
Fuselage uzunluğu : 58 cm
Kanat KFm2 tekniğinde yapılmış.
Şu an kullandığım malzemeler
6mm 1 plaka depron.
5mm 1 plaka fotoblok (Rudder kullanılmayacak o yüzden o 6mm depron. Malum malzeme deprondan 2 kat ağır. Sadece elevator ve kanat için bu malzemeyi kullanıyorum menteşe ve bantla uğraşmamak için.).
Pushrod teli olarak hobby mağazalarını tercih etmiyorum. Gidip dilediğim kalınlıkta ve dirençte çelik teli çok çok ucuz bir fiyata temin ediyorum alırken 3-5 metre alıyorum bir daha almıyorum.
Uhu Por.
Sıcak silikon.
Maket bıçağı kalem şeklinde olan ve sivri ince yatay ucu ile. (Diğer türlü bıçaklar pek güzel kesim çıkaramıyor parçalıyor genelde bu lazer kesim gibi sonuç veriyor.)
Pattex Fix PL 500 kartonpiyer için olan. ( 180 kg kadar taşıma gücü olan bir yapıştırıcı kanatları gövdeye yapıştırırken, yüksek güce dayanacak parçalarda ve ufak boşluk, delik, vb durumlarda çok güzel doldurma işlemi yapmak için kullanıyorum.)
Ufak sünger zımpara. ( Depronla fazla uğraşan birinin vazgeçilmezi düzeltmelerde şekil vermede harika.)
Planda önerilen elektronik:
2 adet 9 gram servo.
Blue Wonder 1700 kv--2208-12 1800 Kv--TP2408-21 motorlardan birini öneriyor.
900 mah 2s lipo.
7x6 prop.
10 A esc.
Yapan kişinin maiden video
Parçaları kestiğimde foto çekmeyi unuttum gövdeyi birleştirdikten sonra aklıma geldi elimde olan yapım aşamaları. ( Model hala bitmemiş durumda ayrıca gelişmeleri paylaşacağım.)
Yaparken gayet keyif aldım. Çok güzel planlanmış pek zorluk çıkarmıyor ve keyifli.
Fuselage:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol