www.bilimselyuzme.com

Fokker F27 hazırlığı

Sumer Yamaner

Moderator
Web sitesi
www.sumeryamaner.com
İlgi Alanı
Uçak
Fokker F27 benim çocukluğumda çok uçtuğum ve hayatımda en sevdiğim uçaktır.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Modelcilikte jübilemi bu uçakla yapma hayalim var. Sağolsunlar destek olan arkadaşlarım da var. Özellikle de @Türker ören
Bu uçakta en büyük sorunumuz iniş takımı mekanizmasıydı. Çünkü oldukça karmaşık bir sistemle açılıp kapanan bir iniş takımı söz konusu. O nedenle uçağı nasıl olsa bir şekilde yaparız, önce iniş takımına odaklanalım dedik. Bolca doküman bulup inceledikten sonra epey ibr çizim ve 3D baskı sonrası çalışan bir prototip elde ettik.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Tabii büyükçe bir uçak planlıyoruz. Bu retractlar da metalden üretilecek ama en azından çalışabilecek bir sistem oluşturabildik ve bundan sonrası ölçeklenerek halledilebilecek durumda.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Sumer hocam darbeyi sonumleyecek hiçbir mekanizma görmedim, orjinalinde nasıl hareket ediyordu? Yada sağdaki dikme alçaldiginda soldaki nasıl davranıyor bir türlü anlayamadım

Sumer hocam darbeyi sonumleyecek hiçbir mekanizma görmedim, orjinalinde nasıl hareket ediyordu? Yada sağdaki dikme alçaldiginda soldaki nasıl davranıyor bir türlü anlayamadım
Orası çok standart olduğu için prototipte oraya odaklanmadık. Ana dikmenin alt kısmında normalde amortisör ve antirotation bracket var. Biz de yaylı bir sistem yapacağız diğer tüm retractlarımızda olduğu gibi.
Sistem çok ilginç. Orijinalinde öndeki ince dikme üzerinden toplanıyor hidrolik aktüatörle. Bizde ise ana dikme tarafındaki mafsaldan yapıyoruz o işi. Öndeki ince dikme altta hareketli bir mafsalla kapanmanın geometrisini kontrol ediyor.

• Beğen
Tepkiler: ekrem m.