Video Fpv uçuş 2 km sj4000 (titreşim, jello ve aşırı ses içerir düzelecek inşallah :)

Anlattığınız sorun sanki kumanda ayarından kaynaklanıyor.

Aynen dediğiniz gibi. MP de hiç bir sorun görünmüyor. Kumandada önce %110 oluyor. Daha sonra hiçbir şey yapmadan kendi kendine %97 ye dönüyor. Kumandanın yazılımından mıdır, benden midir bilemedim.
 
sevgili arkadaşlar
kumandaların donanım farklılıkları ve çıkış sinyal formatına göre sinyaller bazen tam ideal olmuyor. ancak mission plannerde radio kalıbrasyonu yapıldığı zaman end pointler ve notral pozisyondaki sinyal düzeyleri sistemin sağlıklı çalışması adına firmware ile düzeltiliyor. bu şu demek. alt seviye 1000 üst seviye 2000 nötral durumda 1500 olmasa bile sistem kendinin buna göre kalibre eder. sorun olmaz

arducopterde throttle fail safe için önce kumandanın menüsünden end point kısmına gidilir. 3, kanal için alt seviye %115 secilir kayıt edilir. takiben failsafe menüsüne gidilerek 3, kanal failsafe on yapılır sol stik en aşağıya çekilip bu durum kayıt edilir. sonrasında yine kumandanın end pointe menüsüne gidilip 3. kanal alt seviyesi %100 e geri getirilir kayıt edilir. işlem tamamdır. radio kapanınıca alıcı transmitterden veri almayınca kendisi 970 us den den daha aşağı bir değeri vermeye başlar. multicopter 3. kanaldan 975 den aşağıya değer algıladığında radio failasfase triger yani aktive olmuş olur.

sevgi ve saygılarımla

şakir polay
 
Son düzenleme:
Aynen dediğiniz gibi. MP de hiç bir sorun görünmüyor. Kumandada önce %110 oluyor. Daha sonra hiçbir şey yapmadan kendi kendine %97 ye dönüyor. Kumandanın yazılımından mıdır, benden midir bilemedim.
Anladım o zaman sizin ki desteklemiyor olabilir bilen yazacaktır bu konuda kesin bilgiyi. Sizin basit mantıkla çalışacak şekilde ayarlamanız gerekiyor o da şu şekilde olacak fail-safe moduna girdikten sonra yani kumanda ile alıcı bağlantısı kesildikten sonra 5. Kanaldan giden veriyi ayarlayıp doğrudan RTL moduna geçmesi gerekiyor. Yani özetle fail-safe başlığı altında girdiğiniz seçenekler bağlantı kesilince kumanda alıcısından uçuş kartına gönderilecek veriler olacak. Yapmanız gerekende uçuş modlarının birini RTL olarak ayarlayarak 5. Kanalın değerini RTL komutu gönderdiği değerse sabitlemeniz bu sayede uçuş kartına ihtiyacınız olmadan doğrudan alıcı üzerinden gelecek komutla multiniz RTL moduna girecektir.
 
Şakir Bey ve İzzet Bey cevaplarınız için teşekkür ederim. Şakir Bey in dediklerini bir kez deneyim olmadı, İzzet Bey dediğiniz gibi yaparım. Her aşamada mutlaka bir yığın sorun çıkıyor. Bir kere de sizin videolardaki gibi temiz ilerlese on numara olacak. Ancak kabahat bende. Cahillikten, PixHawk tan işe giriş yaptım. O da sabrımın sınırlarını zorluyor. Başta, Siz ve Şakir Bey olmak üzere forum olmasa, sanırım çoktan bırakmıştım. Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Osman SEVİM
Bu uçuşta amacım aslında çekimden ziyade flysky Fsi6 kumanda menzilini denemkti int. izlediğim ve gerekli parçaları temin ettiktn sonra yaptığım modifikasyon ile kumanda mezili an itibryle 2070 mt ye kadar çıktı bu uçuşta en son o rakamı gördm gözlkte OSD verisinde google earth ile de teyit ettm o metredn sonra Radio Failsafe tn RTL oldu. Tabi stablize modda ileri doğru eğik uçtuğum için daha kısa mesafede kopmuşta olabilr daha düz uçsam belki biraz daha gidebilrdi diye düşünüyorum ileride deneme yapacağım inşallah.. yinede basit ve ucuz olan bu kumanda ile 2km yeterli oluyr :) bu işlem herkes tarafndn bilinyrdr muhtemln yinede lazım olabilckler için alttaki linkte bulunan videodaki anten değişimi işlemini uyguladım ve ayrıca 10 kanal alıcı takıp yazılımıda güncelldim 10 kanal ve 2 KM oldu kumanda.:saygilar:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Aynı kumandayı kullanıyoruz. Siz normalde, antenini değiştirmeden önce kaç metreye kadar tecrübe ettiniz?
 
Ali Osman kardeşim, burada biz bizeyiz, sıkıntı yok. Ama yazdıklarını güçlükle okumaya çalışıyorum. Anlamak ise ayrı bir zorluk! Lütfen yazılarını yazarken konuşur gibi yazma. Yazım kurallarına ve kelimeleri doğru harflerle yazmaya özen gösterirsen eminim herkes çok daha kolay ve doğru anlayıp, yanıtlayacaktır.

Tamam abi bende farkettim çok karışık gözüküyor bu uyarıyı yakında mehmet abi yapar yapmadan düzelteyim şu yazım şeklimi diyordum kendi kendime :)
gerçekten dediğiniz gibi anlaşılması zor ve karışık telefon ile mesajlaşmalardan kalan bir alışkanlık bundan sonra yazılarımda kelimelerimi bütün ve dikkatli yazmaya çalışacağım uyarınız için teşekkürler. :saygilar:
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Tanrıverdi
Aynı kumandayı kullanıyoruz. Siz normalde, antenini değiştirmeden önce kaç metreye kadar tecrübe ettiniz?

Merhaba Mehmet Emin,

Kumandamın Orjinal haliyle uçtuğum son uçuşu hatırlamaya çalıştım ve biraz daha emin cevap verebilmek için uçuşumun radio failsafe olduğu son noktaya google earth tan tekrar baktım sonuç 1200 mt imiş,
Orjinal anten ile yapılan uçuş 500 lük bir quadcopter ile yapılmıştı, alıcının Quad üzerine konumlandırılmasında (motordan,kontrol kartından,fpv vericiden,telemetry modülünden hatta hepsi birbirinden etkilenirmi acaba deyip uzak konumlandırmaya çalışmıştım ve V şekli verilmesi gerekiyor gibi uyarılara dikkat etmeye çalışmıştım o sekilde 1200 mt falan gitmişim.
(Orjinal Flysky Fsi6) : benim 500 mm quadcopterim ile tecrübemde 1200 mt ( alıcı Fsi A10 )
(5dbi Anten takılmış Flysky Fsi6) benim 650 mm quadcopterim ile tecrübemde yaklaşık 1000 mt artmış oldu diyebiliriz. ( alıcı Fsi A10 )

Benimde merak ettiğim Bu alıcının Fs-İ10B olan sanırım sbus benzeri ibus iletişimi kullanan modeli daha fazla mesafeden çekermiş diye okumuştum benim elimde B modelin 6 kanal olanı var ama 210 luk quadcopterde takılı ve radio failsafe olunca RTL si yok o yüzden denemedim ve net birşey yazamıyorum ama deneme yapma fırsatım olursa onuda paylaşmaya çalışırım. :saygilar:
 
Son düzenleme:
end point kısmına gidilir. 3, kanal için alt seviye %115 secilir kayıt edilir. takiben failsafe menüsüne gidilerek 3, kanal failsafe on yapılır sol stik en aşağıya çekilip bu durum kayıt edilir.
Şakir Bey dediklerinizi adım adım yaptım. Tam bu noktada 3. kanal FailSafe ON yapıp kayıt ettiğimde kayıt oluyor. (-%112 görünüyor.) Çıkıp bir üst menuye gelip, tekrar FailSafe menüsüne girdiğimde (Tamamen kumanda da olan işlemlerden bahsediyorum) OFF görünüyor. Yani kumandanın FailSafe bölümünde yapılan kayıt kalıcı olmuyor. ENDPoinat bölümünde böyle bir sorun yok. Kumandayı, fabrika ayarlarına döndürüp tekrar denedim. Yine düzelmedi. Sanırım kumandanın yazılımsal kaynaklı bir sorunu.
Tekrar teşekkür ederim.
 
Ah Ah nasıl söylesem utanıyorum. Normalde kesinlikle söylememem lazım ancak Şakir Bey ve İzzet Bey in emeklerine istinaden utanarak ta olsa sorunun ne olduğunu söyleyeyim. Tabi 2 günümü aldı. Sorun şu:

FailSafe de 3. kanalşı ON yapıp Cancel a uzun süre basıp çıkıyorum. Kayıt ediyor. Sonra EndPoint i düzeltmek için Cancel a basıp çıkıyorum ve geri dönüp baktığımda eski haline dönüyor. Sorun şu ki; 3. kanalda Cancel a uzun süre basıp kayıt edip çıkınca ben iş bitti sanıyorum. Ancak Tekrer CANCEL a uzun süre basıp (kayıt edip) FailSafe menüsünden de çıkmam gerekiyormuş. Tesadüfen fark ettim. Bunun için 2 gün uğraştım. O kadar desteğe rağmen.

Kusura bakmayın. İzzet ve Şakir Bey e tekrar teşekkürlerimi iletirim.