Futaba S-Bus Ne demek ?

  • Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan ÜYE olunuz

    Eğer eski üyemizseniz, MEVCUT Kullanıcı ADI ve ŞİFRENİZİ aynen kullanabilirsiniz. Eğer girişte sorun yaşıyorsanız, lütfen şu konuya TIKLAYINIZ.
R

recepp

Guest
Futaba S-Bus Ne demek ?

Levent Uygun' Alıntı:
Recep selam, satelitleri haliyle söküyorsun, :)
AT-9 un beraberinde "R9D" alıcı gelecektir ve Emre'nin de dediği gibi "FULL RANGE" dir.
Bu arada AT-9'un S-BUS çıkışı Futaba ile aynı, ben yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve gayet başarılı, bu güne kadar hiç bir problem olmadı.
R9D'nin s-bus çıkışından alacağın sinyali 3GX' e girersen her türlü ayar yaparsın s-bus üzerinden.
Ayrıca ben sana bir tavsiyede bulunayım, madem sipariş vereceksin; alıcı almak yerine Kutuda gelen R9D yi kullan ve extra alıcı yerine
bir tane "PRM-01" telemetri modülü al, böylece kulanacağın pilin gerçek zamanlı durumunu gör. ;)

Link:
Teşekkür ederim abi. Bugün alıcı ve telemetri siparişini verdim. Kurulum için yardımlarınıza ihtiyacım olucak :saygilar:
 

LEVENT UYGUN

Kıdemli Uye
Katılım
9 Tem 2013
Mesajlar
2,638
Tepkime puanı
2,359
Yaş
51
Konum
İSTANBUL
İlgi Alanı
Heli
Futaba S-Bus Ne demek ?

Recep Çıkrıkcı' Alıntı:
Teşekkür ederim abi. Bugün alıcı ve telemetri siparişini verdim. Kurulum için yardımlarınıza ihtiyacım olucak :saygilar:
Hayırlı olsun. :thumbup: Her zaman yardımcı oluruz. :saygilar: :RCKolik:
 
R

recepp

Guest
Futaba S-Bus Ne demek ?

Ben spectrum satellitede olduğu gibi üniteye bağlayıp bind yapıp direk kullanabileceğimi sanıyordum fakat at9 ile gelen alıcıyı üniteye bağlayıp sonra mini alıcıyı bağlıycaksam bir anlamı kalmadı. Bileseydim sipariş vermezdim. Ama olsun belki lazım olur ilerde :laugh: cevaplar için teşekkürler :saygilar:
 

Emre Kaman

Moderator
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
5,779
Tepkime puanı
10,207
Yaş
38
Konum
Eskişehir
İlgi Alanı
Heli
ali yanlız' Alıntı:
Kullan abi hiç bişey olmaz ben mini quadda Micro vericiyle Bayadır kullanıyorum yeri geliyor fpv de 1km ye yaklaştığımız oluyor hiç kopma falan olmadı.
Rss var zaten ayarlarsın sinyal düştüğünde titrer . helide hiç sinyalin düşeceğini sanmıyorum.
Ali quad belki bir yere kadar, ama helikopterde de diversity özelliği olmayan bir alıcı kullanıyorsan, bir buluşmada denk gelirsek, sen uçarken ben arabada oturmayı tercih ederim ;D Yabancılar pallere "blade" (bıçak) diyorlar. Bir nedeni var.

Dediğim gibi, helikopterin yakın mesafede uçuruluyor olmasının bir önemi yok. Bugün kullandığımız modellerin hemen hemen hepsi karbon frame'li. Carbon frame iletken bir plaka, dolayısıyla radyo dalgalarını bir güzel gölgeliyor. Diversity yoksa, tek anten ile kumanda arasına bu karbon gövdenin girdiği her durumda sinyal kopma riski var demektir. Bu yüzden antenlerin birini bir tarafa, birini diğer tarafa yerleştiririz. Bu da yetmez, birbirine 90 derece olmasına gayret ederiz ki, bir anten kumanda antenine dik duruma gelip sinyal alamaz olduğunda, diğer anten paralel olsun ve sağlıklı sinyal iletişimi bozulmasın.

Helikopter modelcisiyiz, bizim en küçük şey için bile "bişşey olmaz yea, sıkıntı yok" demek gibi bir durumumuz yok. Bunu aşırı evhamdan falan söylemiyorum. Kontrolsüz bir 550 2-3 metre yanına düşen her helici aynı şeyi söyler. İsteyen dinler, isteyen dinlemez... :yuppi:
 

Hakan Yuceloglu

Yeni Uye
Katılım
17 Kas 2015
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Yaş
44
İlgi Alanı
Hepsi
Futaba S-Bus Ne demek ?

Forumdaşlara selamlar.

Arkadaslar benim bu sbus hakkinda bir sorum olucakti. Futaba fg8s kumandami sbus ile naza m v2
Kartima bagladim hersey guzel buraya kadar sorun yok ama simdi bir gimbal baglamak istiyorum ama zenmus degil
Cunku gopro istemiyorum oyuzden tarot veya baska bir gimbal alicam ama direk aliciya baglamak istiiyorum nasil yapmam
lazim. Cevaplar icin simdiden teşekkürler. Buarada alicim R6208SB
 

Emre Kaman

Moderator
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
5,779
Tepkime puanı
10,207
Yaş
38
Konum
Eskişehir
İlgi Alanı
Heli
Futaba S-Bus Ne demek ?

Hakan bey, alıcınız hangi model? Alıcınızın manuelinde değişik modlar bulacaksınız eğer destekliyorsa. Bu modlarda size uyacak bir tanesini seçebilirsiniz. Örneğin, sbus çıkışı ile ilk 8 kanalı yönetirken, alıcının 1 numaralı çıkışından 9. kanaldan itibaren normal bir alıcı gibi kullanabilirsiniz.1-9, 2-10, 3-11inci kanallar gibi...

Örneğin ben şu anda nitro modelimde ilk 8 kanalı sbus üzerinden kullanıyorum, 9. kanal olarak da buji kızdırıcısını 1 numaralı çıkışa bağlı olarak kullanabiliyorum.
 

Hakan Yuceloglu

Yeni Uye
Katılım
17 Kas 2015
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Yaş
44
İlgi Alanı
Hepsi
Futaba S-Bus Ne demek ?

Emre selam

İlgilendigin icin teşekkürler. Alicimin manuelini internettten buldum. Biraz baktim ama birsey anlamadim
Toplam 8 kanal conventional birde sbus girişi ve data girisi var, ve kumandanin yaninda kirmizi renkli bir jumper var bence bunu kullanip S.BUS Servo Channel Setting yapiyorsun anladigim kadariyla ve mode a ve mode b diye 16 kanala kadar cikarta biliyorsun zannedersem ama baklim nasil olucak bende aslinda isin hardwarende oldukca iyiyim ama software baya zorluyor beni :laugh: bu arada vidolarina baktim kumandan harika allah antenine zavel vermesin. alicimin linki bu benim icin buna bakarsan sevinirim. Senin ve butun rc kolik uyelerinin yeni yilini kutlarim.
 

Emre Kaman

Moderator
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
5,779
Tepkime puanı
10,207
Yaş
38
Konum
Eskişehir
İlgi Alanı
Heli
Futaba S-Bus Ne demek ?

8fg ve 6208 kullaniyordum ben de simdiki kumandadan once. Onda da olmasi lazim o ozellik. Yarin bakar donus yaparim. Mutlu yillar :)
 

Emre Kaman

Moderator
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
5,779
Tepkime puanı
10,207
Yaş
38
Konum
Eskişehir
İlgi Alanı
Heli
Emre Kaman' Alıntı:
8fg ve 6208 kullaniyordum ben de simdiki kumandadan once. Onda da olmasi lazim o ozellik. Yarin bakar donus yaparim. Mutlu yillar :)
Ne yazık ki 6208sb bu özelliği desteklemiyormuş...

 

Hakan Yuceloglu

Yeni Uye
Katılım
17 Kas 2015
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Yaş
44
İlgi Alanı
Hepsi
Futaba S-Bus Ne demek ?

Herneyse Yapicak birsey yok bunun 14 kanal olani var olmassa onu alicaz artik.
Yardimlarin icin tesekkur ederim Emre.
 

Doğuş Arısoy

Tecrübeli Uye
Katılım
6 Kas 2015
Mesajlar
1,178
Tepkime puanı
609
Konum
İzmir
İlgi Alanı
Heli
Futaba S-Bus Ne demek ?

Abi S-Bus sistemde gecikme oluyor mu?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Emre Kaman

Moderator
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
5,779
Tepkime puanı
10,207
Yaş
38
Konum
Eskişehir
İlgi Alanı
Heli
Doğuş' Alıntı:
Abi S-Bus sistemde gecikme oluyor mu?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bilmiyorum valla Doğuş, ama Dunkan dünya şampiyonu olduğu zaman s-bus kullanıyordu :D
 

Sumer Yamaner

Moderator
Katılım
17 Eyl 2013
Mesajlar
5,693
Tepkime puanı
13,014
Yaş
57
Konum
İstanbul
Web sitesi
www.sumeryamaner.com
İlgi Alanı
Uçak
Futaba S-Bus Ne demek ?

SBUS 100000 bps seri iletişim kullanıyor ve high speed modda frame süresi 7 milisaniye. Normal PPM frame süresi 22.5 milisaniye. Pek bir gecikme mümkün değil.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Benzer konular