Futaba T10j arızası

Hadi gözünüz aydın hocam.Güle güle kullanın kırımsız uçuşlar.:)

Gözünüz aydın. Bence verilen emeğe ve harcanan paraya değmiş. %p

Uğraşmak ve sonuç alabilmek güzel birşey. Umarım bundan sonra uzun yıllar sorunsuz hizmet eder.

Hadi gözünüz aydın :thumbup: Geri bildirim için özellikle teşekkür ederiz. :saygilar:
Çok teşekkür ederim arkadaşlar . Sevgi ve saygılarımla ...
 
O gözün aydın süper haber, ama ben Futaba ile yolları ayırdım, kumanda güzel keyifli elimde olduğu süre içinde güzel hizmet etti. Şimdi emekliliğe ayrıldı, sim kumandası olarak hayatına devam ediyor arkadaşta, açıkçası bu kadar uğraşıp toplamaya da pek hevesimiz yok şimdilik Türkiye de tek(benim bildiğim) graupner mz 12 pro kullanıcısı olarak mutlu mesut yaşıyorum?

Şimdi siz bu kumandanın rf kartının pili ters takıldığından dolayı bozulduğuna eminseniz, muhtemelen benim kumadayı da sattığım kişi pili ters taktığından dolayı bozmuş olabilir, çünkü uçuştan geldikten bir gün sonra deneyip te kargo yaptığım kumandanın, bozulmasını aklim almadı üstelik söz konusu kumanda futaba.

Bana bind olmuyor demişti, beraber WhatsApp üzerinden epey uğraştık olmayınca kumandayı iade aldım, kendisi ile bunu konuyu konuşabilirim aslında.
 
  • Üzüldüm
Tepkiler: Türker Akgün
Pili ters takmak gibi çok sık yapılan bir hata ile kumandanın kullanılmaz hale gelmesi esasen Futaba'nın da ayıbıdır bence. :rolleyes:

Bunun mühendislik olarak önlemini almak zor birşey değildir diye düşünüyorum. Bu kadar yüksek teknoloji kullanılan bir üründe bu korumanın yapılmamasında kasıt bile aranabilir. :angry:

benim kumadayı da sattığım kişi pili ters taktığından dolayı bozmuş olabilir, çünkü uçuştan geldikten bir gün sonra deneyip te kargo yaptığım kumandanın, bozulmasını aklim almadı üstelik söz konusu kumanda futaba.

Bana bind olmuyor demişti, beraber WhatsApp üzerinden epey uğraştık olmayınca kumandayı iade aldım, kendisi ile bunu konuyu konuşabilirim aslında.

Umarım tahmin ettiğin gibi değildir Ali. Eğer öyleyse gerçekten çok yazık. :mad:
 
Kumandanın nasıl bozulduğu konusunda emin değilim ama bunun çok da önemi yok. Arıza aynı ise çözüm de aynıdır diye düşünüyorum. Parçayı hobbytime aracılığıyla getirttim. İsterseniz siz de getirtebilirsiniz. Daha önce söylediğim gibi 350 TL ye düzeltilebilecek bir sorun için bence bu güzel kumandayı emekliye ayırmayın . Saygı ve sevgilerimle ...
 
Elektronik devre açısından ters kutup koruması inanılmaz kolay bir şey ve neden yapılmadığını anlamak güç. Diğer yandan, kumandanın kasası açık ve plaket ortada değilse ters besleme neredeyse imkansız. Soketi ters takınca bir şey olmaz. Ancak Futaba bu konularda ahlaksızlğı tescilli bir markadır. Zamanında 7C kumandayı 2.4'e çevirirken başıma gelmişti. Anakarttan yüksek frekans modülüne giden kabloyu renklerine uygun bağlamamıştı abiler. Bağladığım Assan modül anında çöp olmuştu!
 
Pili ters takmaktan kaynaklandığını düşünmüyorum açıkcası. Daha önce çok kez ters takmışlığım var. Düzeltip takınca düzgünce çalıştı. Hatta yeni modülü gelip, montajını yaptıktan sonra da yine pili ters taktım :evil: Yanlışlıkla yani . Kumanda çalışmadı zaten.Sonra düzeltip taktım,açıldı kumanda. Ben daha önce bu kumandaya menzil artırıcı takmıştım, trainer portundan takılıyor. Elimde kumandaya uygun kablo olmadığı için o porta tek tek kablolar takarak , deneyerek bulmuştum doğru kanalları. Onunla alakalı bir durum olabilir ama o işlemi yaptığım dönem de düzgün çalışıyordu kumanda. Bir gün kumandayı açtım ve anten sembolü yoktu. Nihayetinde modül arızalıymış ve yedeğini bulabildim. Kumandam düzgün çalışıyor . İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim . Sevgi ve saygılarımla ...
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Tanrıverdi