GB 700...

Ynt: mehmet bey

Bence buyukluk degil marifet onemli :)

Yok illaki guzelinden alicam en iyisini alicam bi kere alicam diyosaniz bence bi boy buyuk alin seneye de kullanirsiniz :D :D

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mehmet bey

oguzhan yeniceri' Alıntı:
mehmet bey...helicopter de büyüklük sınırı nedir... para vermişken bir kere verim diyorum.biraz arastırdım herkes ancak 3 cü helisinde dogruyu buluyor... goblin 700 yada goblin 770 alim diyorum... simle çalısıyorum suan... tavsiyeniz nedir...
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Oğuzhan kardeşim helikopter de büyüklük sınırı diye bişey yok. Almışken en büyük olsun diye de birşey yok. Eğer pilotajin iyi ise büyük heli düşünülebilir. Ama yeni başlayan birisiyseniz daha küçük ve pilotajinizi geliştirecek bir model öneririm. Goblin 770 e gelelim. 770 mm pal kullanıyor ve kırım olduğu zaman en fazla masrafı olan model.bunları da düşünmek lazım. 770 modelinin 12S perfonmansida hiç iyi değil onu da soylim. 14s olursa ayrı mesele. Tabi o zamanda fiyat şişer. Sana tavsiyem şimdilik pilotajinizi geliştirecek bir model almanız. Ve tabiki ıkon/brain gibi kurtarma modu olan üniteler kallanabilirsiniz.bu şekilde bir nebze kırım masrafı aza iner. Bu benim fikrim tabi. [emoji1] [emoji1] [emoji1]

mehmet bey

Mesut Sert' Alıntı:
Oğuzhan kardeşim helikopter de büyüklük sınırı diye bişey yok. Almışken en büyük olsun diye de birşey yok. Eğer pilotajin iyi ise büyük heli düşünülebilir. Ama yeni başlayan birisiyseniz daha küçük ve pilotajinizi geliştirecek bir model öneririm. Goblin 770 e gelelim. 770 mm pal kullanıyor ve kırım olduğu zaman en fazla masrafı olan model.bunları da düşünmek lazım. 770 modelinin 12S perfonmansida hiç iyi değil onu da soylim. 14s olursa ayrı mesele. Tabi o zamanda fiyat şişer. Sana tavsiyem şimdilik pilotajinizi geliştirecek bir model almanız. Ve tabiki ıkon/brain gibi kurtarma modu olan üniteler kallanabilirsiniz.bu şekilde bir nebze kırım masrafı aza iner. Bu benim fikrim tabi. [emoji1] [emoji1] [emoji1]

diğer arkadaslara cevap vermiyecem... PARÇA çeşitliliği bakımından fazla dagılmadan tek heli üzerinden gitmeyi düşündüğüm için 700 sınıfı dedim... .. çok yakışıksız şeyler yazılmış.. NEYSE... :p

bu hafta siparişini vermeyi düşündüğüm combo şu şekilde;

özellikle goblin 700 kullanan arkadaşların unite ; motor VE servolar için yorumlarını bilmek isterim... :rolleyes: ???

mehmet bey

Sizin açtığınız konu ve özellikle de başlığı çok yakışıklı olmuş ya neyse :p

Bu arada yanlış anlama olmasın, Mehmet abi yakışıklı adam :) Sadece konu başlığında bi garip olmuş, böylesini hiç görmemiştik daha önce :laugh:

mehmet bey

antrasit' Alıntı:
diğer arkadaslara cevap vermiyecem... PARÇA çeşitliliği bakımından fazla dagılmadan tek heli üzerinden gitmeyi düşündüğüm için 700 sınıfı dedim... .. çok yakışıksız şeyler yazılmış.. NEYSE... :p

bu hafta siparişini vermeyi düşündüğüm combo şu şekilde;

özellikle goblin 700 kullanan arkadaşların unite ; motor VE servolar için yorumlarını bilmek isterim... :rolleyes: ???

Valla biraz eğlendik forumca, güzel oldu. Sizin özelinizde değil, komik gerçekten, sizle alakası yok. Neyse, konuya dönersek, başlangıçta 700 sınıfı, hele goblin gayet güzel, çok çok pahalı ve yanınızda rc helikopter tecrübesi olan biri yoksa gayet de tehlikeli olur. Güvenlik konularını da baştan bir okuyun derim. Listeye gelince, 615-655 başlangıçta yeterli olsa da, ilerisi için kötü servolar. Ben de X7'de onları kullanıyorum, şu anda yetiyor, ama ilerde değiştiricem. Gerisi güzel. Brain için de, satılık ikon ünitem var, aynı ünitenin kızmızısı, isterseniz değerlendirin. Kolay gelsin, ama güvenlik diyorum yeniden, 700 heli can yakabilir, hatta can almışlığı da vardır, haberiniz olsun...

GB 700

Emre Kaman' Alıntı:
Valla biraz eğlendik forumca, güzel oldu. Sizin özelinizde değil, komik gerçekten, sizle alakası yok. Neyse, konuya dönersek, başlangıçta 700 sınıfı, hele goblin gayet güzel, çok çok pahalı ve yanınızda rc helikopter tecrübesi olan biri yoksa gayet de tehlikeli olur. Güvenlik konularını da baştan bir okuyun derim. Listeye gelince, 615-655 başlangıçta yeterli olsa da, ilerisi için kötü servolar. Ben de X7'de onları kullanıyorum, şu anda yetiyor, ama ilerde değiştiricem. Gerisi güzel. Brain için de, satılık ikon ünitem var, aynı ünitenin kızmızısı, isterseniz değerlendirin. Kolay gelsin, ama güvenlik diyorum yeniden, 700 heli can yakabilir, hatta can almışlığı da vardır, haberiniz olsun...

teşekkur ederım;
bende trex 450 v2 vardı 2008 de...sistem farklıydı tabi ozaman fb lı gyro lu... cok ılerletemeden satmak zorunda kalmıstım... bıraz daha buyuk heli pilotajımı geliştirmek için daha stabil olur diye dusunuyorum... goblin 570 ( 550 to 575mm ) goblin 700 ( 690-710 mm) ... ebat olarak fazla fark yok muş gibi..sadece aralarında 400 dolar fark var.. . bahçelievler civarında uçuş sırasında yardımcı olabılecek tecrubelı arkadaslar var... sorun olacagını sanmıyorum... ...TABİKİ ÖNCE TEDBİR...

GB 700...

Aslında 570 tam bu işlerin helisi bence. Hem çok güzel, hem büyük (ama 700 kadar değil) hem de tek pille uçurulabiliyor. 700 sınıfı iki pil istiyor, pahalısından.. bi dünya para verip 4 pil alsanız elinizde iki uçuş oluyor. Ama aynı pillerle 570 dört uçuş yapar. Kırım masrafı bir miktar daha düşük olur. İlk masrafı da öyle. Sonra 700 sınıfına geçeceğiniz zaman servolar, fbl ünite ve pilleri aynen kullanabilirsiniz. Hatta 570 için büyük bir esc alıp escyi de geçirebilirsiniz. Sadece motor değiştirerek. Ben sizin yerinizde olsam ve goblin alacak olsam 570 alırdım. Yada 600'ün canını çıkarana kadar sabrederdim :D

GB 700...

Ebat farkı pal uzunluğuna göre değil disk alanına göre hesaplanıyor. Daire alanı pi*r kare olduğu için , kaldırma kuvetti tek pal uzunluğundaki (r) deki farktan çok çok daha fazladır.
570 ile 700 bambaşka makinalardır.
Bu arada goblin'i Türkiyede ilk kullananlar arasında olduğum için "deli bu" gözüyle bakılmış biri olarak özetle şunu söyliyim , iyinin sonu yoktur önemli olan maddi imkanlardır :) Geçenlerde yazdığım goblin 380 konusunda olduğu gibi elektronik seçimlerimize göre minimum ve maksimum elektronik maliyeti arasında beş kat fark olabilir.

GB 700...

servolar biraz sırıtmış gerisi gayet iyi, bunların hepsini türkiyedende alabilirsiniz kit biraz pahalı olsada elektronik fiyatları aşa yukarı aynı :)

GB 700...

DenizSERT' Alıntı:
servolar biraz sırıtmış gerisi gayet iyi, bunların hepsini türkiyedende alabilirsiniz kit biraz pahalı olsada elektronik fiyatları aşa yukarı aynı :)

bu haliyle 2600 dolları buluyo...piller de var tabi... servoları ılerıde değiştirim diye dusunuyorum..

GB 700...

burdaki kimse inanın ne ukala nede kendini begenmiş siz oylesine muz şeklinde bir orta açmışsınız ki kime gelişine vurdu , kimi rövaşata kimi vole kimde vuramadı :D :D

yaklaşık 3 yıldır goblin kullanıcısı olarak , benim size tavsiyem şu şekilde olucak , forumda bilinen ve uygun fiyata brain ve ıkon satan arkadaşlara var , bence illaki sıfır takıntınız yok ise yurt dışından cok daha uyguna alabılırsınız...

goblınde msh ıkon & braın kullandım uzunca bir sure , başarılı ve kolay bir unıte , sonrasında bu hıgh end hastalıgından ötürü , sk720 black aldım , ınanın cok cok cok farkli bir unite , baktıgınızda hepsı ucuruyor ama farki kullanınca bende anladım log tutmasından tutun tıtresım analizine kadar ... en buyuk dez avantajı detayli olarak her modelcinin ayarlıyacagı bir unıte degil ...

gelelim servolara ...

o servolar bu helıde iş görürmü evet görür kimse de ds615 in hakkını verebilecek kapasitede degil ama burda ki mevzu birazda kendini şımartmak gibi oldugundan ferrariye , lassa takmak gibi olucak biraz :) servo olarak ben goblinimde 2 yıldır sorunsuz sıkıntısız rjx leri kullandım kullanmaktayım , pilot tr de TR distiribitörüdür soyledıgım markanın ve urunlerının arkasında duran bir firmadir bu yuzdende mantıklı ve makul bir seçenek olabilir he dersenizki bu da Highend olucak bende kendime yeni aldıgım servolari süpriz olsun yeni servolarım şimdilik önerebilir veya torq servolari önerebilirim veya mks X8 , rjx leri de değiştirdim 1 hafta içinde max. elimde olmuş olur muhtemelen o zaman paylaşırım sizinlede :RCKolik: :RCKolik: :evil: :evil:
rjx ler bile cidden başarılı sorunsuz sıkıntısız 2 -3 yıldır kullanıyorum , yeni aldıgım servolar da HV brushless rjx ler hv ama brushless degil ve cidden çok başarıli bir sekilde kullandım , rjx leri söküp raptor E700 ume takıcam bu aldıgım servolarda goblinime onlarıda geldiğinde paylaşırım sizinle :) ama bu ds 610 la olmaz kardeşim bu heliye derim ben ...

goblınde kullandıgım bence kontronıkden sonra fıyattan dolayı ulaşamam o yuzden kıstas yapmıyorum , en ıyı 2 motor secenegi diyecim kullandım , bunlardan birisi scorpion 540 kv world speed champ. serisi ---

muazzam bir motor cidden goblini çıldırtıyor hatta yur dışı forumlarda tek tuk bakınırken , bloga ıyıce vıdalanmadıgından sanırım blok parçlamışlıgı bile var o yuzden helikiller diyorlar bu motora , diyende hatırladıgım kadari ile Ludwig Fourie :) cidden çok farkli bir motor 540kv inanılmaz devirli bir motor ...

sonrasında değişiklik merak için quantum 500 kv aldım , ( bu arada scorpionun rengi benim daha cok hosuma gidiyor :D ) inanın model gene farklılastı pinyon değişmek zorunda kaldım 500 kv oldugundan 23T pinyon taktım , model farklılaştı gene ınanın ılk 3-5 ucus esc ayarları ve motora alışma ayarları ile geçti diyebilirim ... bu motorda kagıt uzerınde scorpıondan guclu , gucun lımıtlerını zorlamaya calıstım ama benım pılotajım bu motorları lımıtlerınde test edıcek sevıyede degıl dıyebılırım quantum cidden torq lu bır motor ve bunu sıze her devırde hıssettırıyor...

ıkısıde sizi pişman etmez , ama scorpion daha az akım cektıgınden ayarlar ıle performansan cok odun vermeyerek bıraz daha fazla ucus sureri elde ediyordum ben ...

hayırlısı olsun umarım kafanızdaki setupda guzelce bır goblın toplarsınız ama setup ıcın acele etmeyın arastırın kesın alıcam dedıgınızde bıle gene acele etmeyin ;)

GB 700...

Edizim teorik olarak WSR serisi motor hız motoru olduğundan kullanılan tekli kalın tel yapısı gereği daha fazla akım çekmek üzere tasarlanmıştır. Bu arada motorun özelliklerini kontrol etmek için google a scorpion 4530-540 wsr edition yazınca ilk sırada benim ismim çıktı :lol:

GB 700...

Oğuzhan kardeşim sen bu konuyu açınca inan benim durumumun aynısını gördüm bende modelciliğe yeni başlamıştım ve trex 450 pro dfc helim vardı hover yapmaktan başka birşey beceremiyordum yaklaşık 3 ay olmuştu bu hobiye başlayalı. Yıllardır bu hobi ile ilgilenen arkadaşlar ile buluşmalara gidiyordum onlarda 500 600 ve 700 boyut helikopterler vardı ve samimiyet artınca benimle 450 boyut heliden dolayı şakayla karışık dalga geçmeler başladı alay konusu oluyordum her buluşmada bende inadına onları ezmek için goblin 700 competition topladım 3 aylık pilot ve hoverde zor dururken pişmanmısın dersen asla goblin 700 ümden çok memnunum bana kumanda , şarj sistemi, pilleri ve heli toplam 12.000 tl gibi bir maliyeti oldu maddi konuda çok zor bir durumdayım hala borcu bitmedi ;D fakat ben modelimden asla vazgeçmem. Ama şunuda söyleyeyim 700 boyut heli helede goblin olunca korkutucudur ben en az 8 ay boyunca goblinle sadece hover yaptım gerek fiyatı gerek gücü insanı kısıtlıyordu. Sim ve trex 150 ve 450 ile 3d hareketler sağlamlaşmaya başlayınca 8 ay üstüne goblinle 3d uçmaya başladım inan çok büyük ayrıcalık çok zefkli bir model . Şimdi setup da arkadaşlarında dediği gibi kesinlikle o servolar kullanmayın align yeni çıkardığı brushless hv servolar olabilir yanlız yada torq , mks hv brushless servoları öneririm şimdi sana rckolik te goblin 700 kullanan birçok kişinin kullandığı benimde onlardan referans alıp dizdiğim setup konusu veriyorum inşallah yardımcı olur :saygilar:

GB 700...

Muammer Akbulut' Alıntı:
Oğuzhan kardeşim sen bu konuyu açınca inan benim durumumun aynısını gördüm bende modelciliğe yeni başlamıştım ve trex 450 pro dfc helim vardı hover yapmaktan başka birşey beceremiyordum yaklaşık 3 ay olmuştu bu hobiye başlayalı. Yıllardır bu hobi ile ilgilenen arkadaşlar ile buluşmalara gidiyordum onlarda 500 600 ve 700 boyut helikopterler vardı ve samimiyet artınca benimle 450 boyut heliden dolayı şakayla karışık dalga geçmeler başladı alay konusu oluyordum her buluşmada bende inadına onları ezmek için goblin 700 competition topladım 3 aylık pilot ve hoverde zor dururken pişmanmısın dersen asla goblin 700 ümden çok memnunum bana kumanda , şarj sistemi, pilleri ve heli toplam 12.000 tl gibi bir maliyeti oldu maddi konuda çok zor bir durumdayım hala borcu bitmedi ;D fakat ben modelimden asla vazgeçmem. Ama şunuda söyleyeyim 700 boyut heli helede goblin olunca korkutucudur ben en az 8 ay boyunca goblinle sadece hover yaptım gerek fiyatı gerek gücü insanı kısıtlıyordu. Sim ve trex 150 ve 450 ile 3d hareketler sağlamlaşmaya başlayınca 8 ay üstüne goblinle 3d uçmaya başladım inan çok büyük ayrıcalık çok zefkli bir model . Şimdi setup da arkadaşlarında dediği gibi kesinlikle o servolar kullanmayın align yeni çıkardığı brushless hv servolar olabilir yanlız yada torq , mks hv brushless servoları öneririm şimdi sana rckolik te goblin 700 kullanan birçok kişinin kullandığı benimde onlardan referans alıp dizdiğim setup konusu veriyorum inşallah yardımcı olur :saygilar:

aslında herkes aynı yoldan geçerek bir yere geliyor..elektronik olayı biraz farklıymış.. gerçekten de sonu yok..ihtiyacımı karsıyalacak optimal bir seçim yapamaya çalışacam.. . servolar üzerinde biraz daha düşünecem... gerekirse bir dahaki ay ayrı sipariş verecem ekonomiyi zorlamamak adına... modeli kendim toplayacam..bu yüzden trex ile pilotajımı geliştirmek için yeterince vaktim olacak... %p