Grumman F-9F Panther modeli inşaatı ("Dahta"dan model jet yapımı )

Gün sonu raporu vereyim. Bugün kompresör çalıştırma fırsatım olmadı, yani yeni boyama yok. Ama tüm gövdeyi 1000 numara zımpara ile sulu sulu okşadım, bir iki noktada 600 numara ile daha haşin bir okşama gerekli oldu, en nihayetinde gövdenin tüm yüzeyleri ipek gibi pürüzsüz oldu.
Sonrasında model önce bir su sadece su püskürtülerek, sonrasında da camsil püskürtülerek silindi tertemiz pak hale getirildi. Beyaz ve turuncu boya stokları da kontrol edilip elden geçirildi. Ya yarın ya çarşamba günü ônce ince bir kat beyaz atılacak, bunun kurumasının ardından (15-20 dk) maskeleme yapılıp turuncu kısımlar boyanacak.

Bir taraftan da kanatların son tesviyesini yapmaya başladım, onlar da ufak ufak kaplama ve boyama aşamasına doğru ilerliyorlar.
 
Yüzbaşı Volkan - Bölüm 2 : Arjantin Denizi
* Tecrübeli bir Grumman F9F Panther pilotu olan Yüzbaşı Volkan, Arjantin deniz kuvvetlerindeki ARA Independencia uçak gemisine eğitmen olarak gönderilir. Yüzbaşı Volkan burada, ARA Independencia'nın Panther'ler için bir ölüm tuzağı olduğunu ortaya çıkaracaktır.

Yüzbaşı Volkan - Bölüm 3 : Umman'da gizli görev
* İngilizler ve Suudi Arabistan arasında sıkışan hükümdan Teymur'un oğlu Seyd, bu karışıklıktan kendisini tek çıkarabilecek kişi olan Yüzbaşı Volkan'dan yardım ister. Umman'a giden Yüzbaşı Volkan, kendisini gerillalar, İngilizler, Araplar arasında sıkışmış olarak bulur. Emektar Panther'i beraber Yüzbaşı Volkan, acaba bu kargaşanın içinden çıkabilecek midir ?

Yüzbaşı Volkan - Bölüm 4 : Tarihi sır
* Umman Sultanlığı'nın kurulması ile beraber Yüzbaşı Volkan, Maskat'a yerleşmiştir. Geçmişten gelen bazı sırlar, artık sakin bir hayat yaşamak isteyen Yüzbaşı Volkan'ın peşini bırakmamaktadır. Panther'lerin sırrı Maskat'da, Yüzbaşı Volkan'ı bulur. Bu büyük sır acaba nedir ?

Yüzbaşı Volkan - Bölüm 5 : Zümrüd-ü Anka
* Yüzbaşı Volkan'ın Maskat'ta ortadan kaybolmasının üzerinden yaklaşık yarım yüzyıl geçmiştir. Yüzbaşı Volkan ve Grumman F9F Panther, artık Maskat'ta kimsenin anılarında kalmamıştır. Ama bir gün, genç ve yetenekli bir çevre mühendisi, Grumman F9F Panther'leri tekrar su yüzüne çıkarmak için çalışmalara başlar. Yüzbaşı Volkan ve Grumman F9F Panther'in sırrından habersiz olan bu mühendis, insanların "612 saat harcayarak yaptığın o tek perçinin 100'lü poşeti, Çin'de 1 dolar" laflarına aldırış etmeden, yavaş ama kararlı adımlarla ilerlemektedir.

Hedefinde yukarılara tımandıkça, görünenden fazla bir şeylerin de varlığını hisseden genç mühendis, Grumman F9F Panther'lerin arkasındaki hikayeleri sorgulamaya başlar. Bazı yerel ECU üreticileri, kendisini yolundan döndürmeye çalışsa da başarılı olamazlar. Genç mühendis artık, Grumman F9F Panther'lerin arkasındaki kan kokusunu almış ve Yüzbaşı Volkan'ın sırrına yaklaşmıştır. Acaba efsanevi Türk Pilot Yüzbaşı Volkan, Grumman F9F Panther'leri hiç kullanmış mıdır ? İçinde Türk bir pilot ile bir Grumman F9F Panther, Maskat'ta ne aramaktadır ? Bu efsane küllerinden yeniden doğacak mıdır ? İlerleyen bölümlerde bunu hep beraber göreceğiz ...
 
Son düzenleme:
Valla ha , sanırsın kendini saklamış bir çizgi roman yazarı , :evil::D:thumbup:
Acaba tüm forum ahalisi, yıllardır tanıyamadıkları bu gizemli adamın , aslında mükemmel bir senarist olduğu gerçeğini fark edebilecek miydi ?.Yoksa elektronik bilgisi kendisini saklamak için sadece , uydurulmuş bir sahte kimlik miydi ? Olayların akışı ani bir şekilde yön değiştirmişti , ve merak git gide artıyordu :eek:;D
 
Hedefinde yukarılara tımandıkça, görünenden fazla bir şeylerin de varlığını hisseden genç mühendis, Grumman F9F Panther'lerin arkasındaki hikayeleri sorgulamaya başlar. Bazı yerel ECU üreticileri, kendisini yolundan döndürmeye çalışsa da başarılı olamazlar.
@Sumer Yamaner abi senin de rölün var bu bu filminde :lollol:
 
Allah iyiliğini versin Zafer bey! Yahu ben kendimi kaptırdım, ciddi ciddi okuyordum, meğer harbi senaryo imiş! Bundan harika bir çizgi roman çıkar. Hem Yüzbaşı Volkan'ı şehit etmeye de gerek yok! Senaryo bile olsa, daha fazla şehit haberi duymaya dayanamam! :embarras:
 
Mehmet abi ben korkmaya başladım iyice, kapatsak mı ne yapsak bu forumu. Nereye gidiyoruz biz böyle :eek: :rolleyes: :evil:

Bir tanesi çevre mühendisi endüstri 4.0 takılıyor, öteki cerrah adam evde silikon vadisi kurmuş, beriki yazılımcı adam kod yazacağına holiwood senaryosu yazar iki dakikada... Valla yakacağım devreleri sonunda, sizce normal mi bu olanlar ?
 
Son düzenleme:
Mehmet abi ben korkmaya başladım iyice, kapatsak mı ne yapsak bu forumu. Nereye gidiyoruz biz böyle :eek: :rolleyes: :evil:
Adamda yazılım kafası var maşallah :thumbup: Ne yazdığının önemi yok, ne yazarsa yazsın, süper yazıyor :lollol::lol: İster kod, isterse de film senaryosu olsun fark etmiyor ;D
 
Umarım haddimi aşmamışımdır ama senaryo deyince böyle bir hikaye uydurasım geldi.
Saygı ve sevgilerimle...

Estağfurullah Zafer bey ne demek. Aklınıza klavyenize sağlık, bambaşka bir boyut kattınız inşaata :thumbup: :RCKolik:

Senaryoya şöyle ufak bir ekleme yapabılırız ama, Kahramanımız yüzbaşı Volkan Umman'da uçtuğu zamanlarda Pantherine ilave olarak Hawker Hunter ile uçuyor da olabilir, o zamanlar Umman Kraliyet Hava Kuvvetlerinde Hunter'lar vardı sonuçta, daha da önemlisi, Kahramanımızın ilk jet eğitim uçağı olan Pantherin modelinden sonra bir de Hunter yapmak için iyi bir bahane olabilir bu değişiklik :):evil:

Ayrıca 4. ve 5. bölümler içerisindeki sırların açığa çıkması için de yeni bölümleri merakla beklemekteyim :coolxf::saygilar:


Mehmet abi ben korkmaya başladım iyice, kapatsak mı ne yapsak bu forumu. Nereye gidiyoruz biz böyle :eek: :rolleyes: :evil:

Bir tanesi çevre mühendisi endüstri 4.0 takılıyor, öteki cerrah adam evde silikon vadisi kurmuş, beriki yazılımcı adam kod yazacağına holiwood senaryosu yazar iki dakikada... Valla yakacağım devreleri sonunda, sizce normal mi bu olanlar ?

Dinime küfreden müslüman olsa derler buna...

Öte yandan, "nihohahahahaaaa" ;D:lollol::lol: