Havalı teker nasıl yapa/yaptırabilirim ?

Cihan çelebi

Yeni Uye
Katılım
21 Kas 2021
Mesajlar
3
Tepkime puanı
1
Yaş
27
Konum
Kayseri
İlgi Alanı
Uçak
Alaskan bush wheel tabir edilen havalı teker yapmak istiyorum 5 Inc ilk. Nasıl yapabilirim temiz ve düzgün şekilde ? Değerli kıymetli büyüklerim


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Bunu yapabilmenin pek mümkün olabilceğini sanmıyorum. Hazır bulunabilir anca. Veya 3d yazıcıdan dolgu olacak şekilde 60A civarı tpu ile basılabilir.
 
Türkiye'de herhangi bir yerde hali hazırda yapılmıyor doğal olarak. Plan programını çizip birşeyler yapılabilir. Bu kadar güzel ve hafif olmasa da iş görecek birşeyler yapılabilir.

Mesela bisiklet şambreli ve ona hava basabilecek sistemi olan bir jant sistemi. 1-2cm çapında ve uzunluğunda karbon fiberborudan olabilir. Borunun üzerine şambrel iki taraftan kapaklar ile sıkıştırılır. Hava kaçırmayacak şekilde. Birde jant kapağının birine küçük bir sibop olsa gayet olabilir. Ortadan şaft geçeceğini de unutmamak lazım. Keyfî uğraşılsa olmayacak bişey değil bence
 
Yumuşak dokulu off-road tarzı bir rc araç lastiğinin içine parça olarak kesilmiş, bisiklet iç lastiğini sübaplı kısmından yapıştırarak(hava sızdırmazlığı için yama solüsyonu gerekir) ilkel bir "tubeless" yapılabilir.
 
Şu konudaki şu mesajdan sonrasına bakarsanız @Özgür Evren Varol kardeşimizin 3D lastik çalışmasını görebilirsiniz.

Konu içindeki mesaj 'Messerschmitt Bf 109 F RC modeli - 3D Baski'


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol