Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tebrik ediyorum Taner Bey önemli bir konuya parmak bastınız, konu ile alakalı çok bilgim olmasa da yerçekimini etkileyen bazı etkenler olduğunu düşünüyorum havadaki helyum, ozon, karbondioksit, oksijen oranları yerçekimini etkiliyor olabilir. Hatta bazı modellerde kaplama içerisine helyum basılarak kaldırma kuvveti elde edildiğini duymuştum.
Bence havanın kaldırma kuvveti olsaydı hava araçlarında kanat,motor,hafif gazlar kullanılmaz su araçlarında olduğu gibi safi bir gövde ve yatay hareket için motor ve yekeler konurdu.
Havanın kaldırma gücü olmasa havaya bıraktıgımız bir kağıt parçası çok daha hızlı yere düşerdi. Bildiğim kadarı ile tüm sıvı ve gazların bir kaldırma güc var. Bu kaldırma gücün etkisi cismin ağırlıgı ve yapısı itibari ile maruz kaldığı güçler arasındaki bir ilişki.
Ben de Mehmet beye katılıyorum bu tamamen yoğunlukla ilgili suyun ve havanın kaldıramadığı ağır bir cismi civa kaldırır.Demekki yoğun olan madde olmayana göre daha fazla kaldırma kuvveti uygular.Demekki havanın kaldırma kuvveti vardır ama suya göre az civaya göre az yani buradan şu sonuç çıkar