Hazır sistemler ile yavaştan hobiye başlıyorum ( v666 & sj4000 )
v666'nın antenini değiştirdim youtube'de yabancı kaynaklarda bazı arkadaşlar değiştirmiş ve yaptığı testlerde daha uzun alana gittiği gözüküyor.
daha denemek nasip olmadı, fakat ben şimdiden anlatımını yapayım
Kumandayı söktüğümde böyle bir tablo ile karşılaştım, yani ekledikleri anten plastiği hiç bir işe yaramıyor çünkü içinde çekmesine yarayacak hiç bir iletken yok boş bir anten plastiği. o anten çubuğunu eklemeselerde olurmuş, biraz kandırmaya yönelik olmuş.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Kullanmadığım modemin anteni vardı 4 ya da 6 dpi emin değilim ben onu kullandım, biraz eliniz lehim işlerine yatkınsa hiç zor gelmeyecektir
Fotoğraflarda işaretlediğim yerlerden modemin anteninin bağlantı girişinin lehimlerini söktüm
Aynı şekilde kumandada devrenin üzerinde de aynı lehimleri söktüm
Söktüğüm kabloyu boşa çıkarara söktüğüm modem anten switchinin kablosunu aynı şekilde kumanda devresine lehimledim
Anteni takacağımız switchin yeri orjinal antenin yerine maalesef küçük geldi o yüzden orjinal anten takma yerini falçata ile kestim (kesmesi biraz zor oluyor yapmak isteyenler lehimlede eritebilir, varsa demir testereside çok güzel iş görebilir)
swictchin vidasını söküp kestiğim plastiğin içerisinden geçirdim ve pulunu takıp vidaladım, fakat düz kesemediğim için ve arka kısımda vidayı tutacak plastiğin çok olmamasından dolayı arkasından ve önünden silikonladım yarın bir gün uçururken çıkmasın sonra
Bunlarda son hali