ilk model uçak çalışmamda köpük malzemeden planör kullandım

Model küçükse hızlıdır,bi de üstüne ağırlıklar eklenince daha da ağırlaşmış gibi duruyor beyefendi.Kuyrukta ki tekeri sökün bence,bir tel ile yere değmesini engelleyebilirsiniz.Rudder kanadı yönlendirme için yetecektir.
 
Terazi üzerinde kontrol ettim 2s pil ile 500 g thurst değeri var. Yalnız birkaç kez hızı maximum minumum yaptığımda bazen full hızda 200g a çıkıyor, bazen 500g a, bunun nedeni ESC olabilir mi?
Bilemiyorum. Biraz uçağı hafifletirsen o uçak uçar muhtemelen. Ama sen uçurabilir misin bilmiyorum. Ben de yaptım uçaklar. Güzel de oldular. Kimisi 3-5 kere uçtu çöp oldu. Kimisi 10-15 kere uçtu. Kimisi (iki tanesi :( )ilk uçuşta bol bol uçtu ama konamadı :D

Şöyle söyleyebilirim. Eldeki malzemeyi değerlendirmek için uçak yapınca bu iş olmuyor. Oluyorsa elindeki malzeme tam da ihtiyacın olan malzemedir. Ki senin elindeki malzemeler ihtiyacın olan malzemeler değil. Diyorsan ki 'ben öyle birkaç sefer uçayım bana yeter' o zaman devam edebilirsin. Ama ben uçmak istiyorum uzun süre diyorsan tavsiyelerim şu şekilde.

Elindeki uçağı ve pili bir kenara koy. Motoru ve escyi seçtiğin plana göre kullanabilirsin veya kullanamayabilirsin. Kendine bir tane eğitim modeli seç. Kesinlikle plana uyarak o uçağı tamamla. Bu uçağın üzerindeki ekipmanları ona aktar. 4s pil al. (Motorunu ve escni araştır. Benim gördüğüm kadarıyla max thurst 1100g ve 2-4s pil ile çalışıyor) Uçmayı, kolay uçan bir uçakta, daha az nakit ve vakit harcayarak öğren.

Hatta taze bir konu var. buyrun :saygilar:
 
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. malzeme araştırıp dikkate almaya çalışcam.