www.bilimselyuzme.com

IMAC BASIC YARIŞMASI İÇİN DESTEK

İlgi Alanı
Uçak
Merhaba,
Ben 16 yaşındayım ve bu Mayıs ayında IMAC akrobasi yarışmasına BASIC düzeyde katılmaya hazırlanıyorum. Yaklaşık 2 metre kanat açıklığına sahip, elektrik motorlu bir Extra 330SC modelini sıfırdan inşa etmeyi planlıyorum. Gövdeyi, optimum dayanıklılık/ağırlık oranı için balsa ve hafif kontrplak kombinasyonu ile yapmayı düşünüyorum.

Şu aşamada Extra serisine ait güvenilir bir yapım planım bulunmuyor. Eğer elinizde 2 metrelik elektrik konfigürasyonuna uygun, doğru ölçekli çizimler veya kendini kanıtlamış yapım planları varsa, benimle paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Ayrıca bu tarz bir uçakta bütçeyi fazla zorlamayacak şekilde servo, ESC ve pil gibi ekipmanlar konusunda da önerilerinizi almak isterim.

Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

• Sevdim
Tepkiler: kenan özendi
2m, sıfırdan Extra her durumda bütçeyi zorlayacaktır. Öncelikle bunu netleştirelim. Ahşap olsun kaplama filmi olsun zaten çok pahalı şu anda. O boyutta bir uçak için en az 30cc eşdeğeri elektrikli motor lazım ki IMAC'deki dikey hareketlerde muhtemelen o bile yetersiz kalacaktır. Ehh pilleri de hesaba katarsak bir benzinli motor çok daha bütçe dostu olabilir. Hepsinden öte şu anki koşullarda benzinli motor temini mümkün ama büyük elektrikli motor zor olabilir.
Tabii bunları yazarken yeterli inşaat deneyimin olduğunu varsayıyorum. Hiç değilse 2-3 ahşap model yapmış olman lazım buna girişmeden önce.
Veya...
Sıfır ya da ikinci el bir uçak bakıp uçuşa odaklanabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: kenan özendi
Şöyle planı buldum. Bu siteden farklı planlar da bulabilirsin. Elektrik motoru olarak da alabilirsin. Vatandaşla tanışlığım falan yok. Pilot trde de vardı bu kit bir zamanlar. Belki hala vardır. Bu motor esc ile güç sorunu yaşamazsın doğru kurulumda. E tabi bunun uçması için de 1 set pil almak istesen 20k da onlar yapıyor. 1 set pille imac uçmak pek mümkün değil 2 set hatta 3 set alman lazım. Lion pillerle bir setup da düşünebilirsin. Maliyet azalmaz ama uçuş süren 2ye katlar en az. Birde servo ayarladın mı işlem tamamdır. Biraz araştırırsan aynı boyutlarda edge 540ın lazer kesime hazır planlarını da bulabilirsin. Ben 2 ay önce bulmuştum.

Tabi bu post soruna cevaptı. Bunları yap demiyorum ki zaten özelden ne yapman gerektiği ile alakalı bilgi verdiğimi düşünüyorum.

Şöyle planı buldum. Bu siteden farklı planlar da bulabilirsin. Elektrik motoru olarak da alabilirsin. Vatandaşla tanışlığım falan yok. Pilot trde de vardı bu kit bir zamanlar. Belki hala vardır. Bu motor esc ile güç sorunu yaşamazsın doğru kurulumda. E tabi bunun uçması için de 1 set pil almak istesen 20k da onlar yapıyor. 1 set pille imac uçmak pek mümkün değil 2 set hatta 3 set alman lazım. Lion pillerle bir setup da düşünebilirsin. Maliyet azalmaz ama uçuş süren 2ye katlar en az. Birde servo ayarladın mı işlem tamamdır. Biraz araştırırsan aynı boyutlarda edge 540ın lazer kesime hazır planlarını da bulabilirsin. Ben 2 ay önce bulmuştum.

Tabi bu post soruna cevaptı. Bunları yap demiyorum ki zaten özelden ne yapman gerektiği ile alakalı bilgi verdiğimi düşünüyorum.
Evet şuan dediğiniz gibi tek tek konuyu daha ince pkumaya başladım @3dholicpilot abi ile daha önce instagramdan iletişime geçtiğimde oda okumamı tavsiye etmişti okumuştum fakat aradan zaman geçti ve bazı detayları gözden kaçırdığımı fark ettim çalışmlarımı bu konuya göre şekillendireceğim

• Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK