Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Hafta sonu Adana buluşmasında modelim kuyruğu] bir anda bırakarak yere vurmuştu kendisini. Yerde asfalt olunca paramparça oldu.
Kırım sonrası kontrolde kuyruğun bırakmasına sebep olacak mekanik hiçbir sorun bulamadık.
Elektronik araştırması servo kumanda ünite üçlüsüne takıldık.
Loglarda rudderle ilgili bir sürü madde ve alıcı sinyal kaybı ibareleri vardı.
Kumandadan sinyal kaybı mı oldu diye her türlü olasılığı düşünerek range testi yaptık başta şaşırdık çünkü testten geçmedi gibi oldu.
Sonra Mustafa ve Murat Abi'nin kumandaları denedik sonuç onlarda da aynı olunca kumanda maddesini eledik ama satelliteye takıldık ondan mı oldu diye bu sefer daha kesin olarak satellite biraz sorun oldu. Ben tek satellite kullanıyorum range yaparken daha az mesafede hemen iletişimi kesiyo, Murat Abi'de çift satellite vardı onunkini benim kumanda da denedik sorun olmadı mesafe arttı. Mustafa'nın kumandayı benim modelde denedik mesafe kısaldı Yani anlayacağınız tüm olasılık ve kombinasyonları deneyerek kumanda maddesi sağlam çıktı ama tek satellite hala maddeler de var ki kırıma neden olanın bu sinyal kaybı olduğunu düşünmüyoruz.
Çünkü sinyal kaybında böyle kuyruk bırakmayacağı kanısına vardık.
Geriye yine kaldı ünite.
Servoda da sıkıntı yoktu çünkü kırımdan sonra hala sağlam kalmıştı ama hala şüpheleniyoruz[\b]
Üniteyle uğraştık baya loglar felan, neden böyle bir şey olabilir diye.
Loglarda rudderla ilgili maddeler de vardı.
Üniteyi bilgisayara bağlayıp ayarları kontrol ettik acaba bozuldu mu diye onda da sıkıntı yoktu yaptığımız gibi sağlam duruyordu.
Dün gece neden neden derken servoları kontrol etmeye başladım çünkü kırım anında kuyruk fırlayıp yerinden çıktığından servoyu elle kontrol etmiştik dişliler sağlam olduğundan servodan da değil diyorduk.Ama ısrarla Mevlüt Abi bu servoyu değiştir içimizde şüphe kalmasın diyordu.
Gece kuyruk servosunu üniteye bağladığımda hiç bir şekilde elektrik gelmiyordu.
kablolamayı soydum kontrol ettim yine nafile.
elimdeki yedek servoyu taktım ve yüzümdeki sevindirici ifadeyi anlatamam
servo çalıştı. Sorunun kaynağını bulmak sanki modeli kırmamış gibi sevinmemi sağladı.
Çünkü kumanda ünite şüphesi daha büyük kaygıydı benim için.
servo miadını doldurmuş demekki. Servodan elektrik kesilince de bizim Yadigar yerin dibini boyladı
şimdi içim rahat ya elimdeki yedeklerle yeniden toplayacağım ya da bunları değerlendirerek yeni bir modele geçeceğim bunu da zaman gösterecek