www.bilimselyuzme.com

Kumanda Seçimi RADIOMASTER TX16S Mark II

Hocam yanlış anlaşılmalar var, şöyle ki.
Piyasa da bir çok kumanda-alıcı markası var ve çoğu kumanda sadece kendileri ile uyumlu alıcılarla çalışıyor. Radiomaster kumandayı internal olarak 2 farklı modül ile seçebiliyorsun. Biri 4in1, diğeri ELRS. 4in1 modül ile seçersen bu modül 70küsur alıcı ile çalışabiliyor. ELRS ise görece yeni ve universal açık kaynak kodlu bir iletişim protokolü, ELRS seçersen sadece ELRS olan alıcılarla çalışabilirsin. ELRS protokolünü kullanan bir çok farklı marka ve alıcı mevcut, dilediğini seçmekte özgürsün. Ama işin güzel tarafı kumandalara harici olarak da modül takabiliyorsun. yani dilersen 4in1 alıp harici ELRS veya ELRS alıp harici 4in1 modül de satın alabilirsin. Bu modüllerin, bağlanabileceğin alıcıların sayısıyla ilgisi bir ilgisi yok. kumandanın izin verdiği kadar drone uçak helikopter vs tanımlayıp bağlantı sağlayabilirsin. Burada karar noktası hangi protokolü seçip o yoldan devam edeceğin. Drone lar ile ilgili pek bilgim yok ama ELRS sanırım daha doğru bir seçim olacaktır. Daha bilgili arkadaşlar senin ve benim için konuyu aydınlatabilirler.
İnan bende çok anlamıyorum bu konuları fakat çok istekliyim. Üstadlardan en ufak bir bilgi olsa almak için çaba sarf ediyorum. 😅 benim buradaki amacım; gözlüğümü takıp hızlı bir şekilde drone kullanmak aksiyon amaçlı ve gözlüğümü takıp uzak bir dağa tırmanmak. Yani toplayacağım drone hem uzaklara gidebilecek kadar pile ve menzile sahip olmalı hemde hızlı bir şekilde manevra yapabilecek kadar kabiliyetli olmalı. Bu özellikler için hangi kumanda, alıcı, motor vb ürünleri almam gerekiyor bunu öğrenmek istiyorum. Bu bilgileri öğrendikten sonra aynı benim gibi birisi sorduğunda aynı hevesle aktarmak istiyorum 😇