Lipo deşarj modülü

Ampullu de cok guzel olmus. Eski atx psu’larini cok severim, denk gelirsem bir yerde, mutlaka alirim :) Her ise yarar...

Enerjiyi yakmak icin yine bir yuk kullanilacak tabi ki, ampul veya direnc, ayni sizinki gibi. Desarj ederken de tabi ki otomatik duracak makine. PL8 o isleri tamamen kendisi hallediyor.
 
Dostlar, yaklaşık bir yıldan fazla bir zamandır, aşağıda linkini vereceğim protection board u ürettiğimiz unmanned platformlarda kullanıyoruz,
Bu board; şarj, deşarj ve protection özelliklerini bir arada sunuyor. kullandığımız piller Tattu 6S 22000mah. 25C ve sistemlerde çektiğimiz akım, burst durumlarda maxımum 10 - 12 amper gibi, fakat daha hızlı discharge yapmak istenirse 20-30 amperlik bir akım çekecek düzenek ile (bu ampul olur, direnç olur vs. vs.) yapılabilir, ki 20 - 25 amperi çok da geçmemek lazım zira board biraz ısınıyor.
Bu devre üzerinden deşarj yapıldığında pil storage voltaja indiğinde akımı kesiyor ve korumaya geçiyor, belki ilginizi çekebilir .


Link:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Levent abi boyle uygun fiyatlara bu tip cihazlar oldugunu bilmiyordum, valla cok guzel oldu, tesekkurler :)

Bunun degisik tipleri de varmis. Bilgisayara hatta telefona baglanip ayarlanabilen, bluetooth ile haberlesen falan. Bunda var mi bilemiyorum.

Aslen e-bisikletler icin tasarlanmis saniyorum. Hem sarj, hem desarj konusunda, hem de balaslama konusunda pili izliyor ve yonetiyor. Cesitli parametrelerle oynayarak cok guzel bir storaj sarjeri uretilebilir gibi geldi bana. Tam kis projesi :)
 
Yok artık... P51'den pilleri söküp akşamın bi saati deşarj edicem sonra ertesi hafta sahaya gidip şarj edicem öyle mi? Boşver ben zengin adamım. Alırım yenisini şişecek olursa. Daha hiçbir pilim şarjlı beklemekten şişmedi. :)

Senin öyle bir sıkıntın yok ki abi, sürekli uçuyorsun, bir kaç günden bir şey olmaz. bir haftadan fazla bekleme süresi olması sıkıntı yaratabilir, Biraz da kapasite ile doğru orantılı: ne kadar yüksek kapasite, o kadar risk..
 
İyi iş çıkarmışsınız. Kendin yap projesinden çok fabrika üretimi gibi duruyor:saygilar:. Ben tek hücreli pillerle takıldığım için böylesine donanımlı bir deşarj aletine şu an ihtiyacım olmuyor. Pile birkaç led bağlayıp arada ölçüm yapıyorum, yetiyor.
 
Birileri DJI bataryalarını deşarj için benzer bir ürün çıkarmış. Görünce bu konumuz aklıma geldi, paylaşayım dedim :)

Fiyat : $79.99 for Phantom and $99.99 for Inspire

Ürün linki :

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Senin öyle bir sıkıntın yok ki abi, sürekli uçuyorsun, bir kaç günden bir şey olmaz. bir haftadan fazla bekleme süresi olması sıkıntı yaratabilir, Biraz da kapasite ile doğru orantılı: ne kadar yüksek kapasite, o kadar risk..
Sırası gelmişken...
Yaklaşık bir yıl önce Sea Fury'yi pillerini tam şarj ederek kenara bırakmıştım. Geçen hafta hava güzel olunca uçayım dedim. Piller şişmemişti. Neredeyse tam şarja yakın haldeydiler. Hani bilgin olsun dediydim! :p
 
Ne mutlu sana. Bu durumun pilin kapasitesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Keza benim tam şarjlı olarak uzun süre beklettiğim 3s pillerin hepsi olmasa da çoğu şişmişti..