Lippisch P.13 1/10 ölçek 3D Baskı

Videodaki ilk kalkış da epey heyecanlıydı :hoppa:

Ben uzunca bir süre uçtuğunu kabullenemedim. Zaten arabanın üstünden yere düşünce tamam demiştim içimden. Sonra baktım uçuyor, uçmakla kalmıyor, tırmanıyor, o da yetmezmiş gibi kontrol edebiliyorum! @Sarven Bedikoğlu 'na göre kesin bişeyler ters gitti aksi halde uçmaması gerekliydi diyor :lollol::lol::evil:

Kesinlikle senin elinden şöyle karakterli güzel bir boyamayı hak eden değişik ama güzel bir model kardeşim :heartxf: :thumbup:

Kafamda şu var:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Ama bu modeli özene bezene boyamak pek akıllıca olmayacak, daha ilk üç uçuşta epey bir savaş yarası aldı garibim :D biraz elim alışsın, bizim piste sağlıklı inebilmek için gereken güçlendirme noktalarını falan belirleyeyim ondan sonra yeni bir model basıp onu boyarım yüksek ihtimalle. Yeni modelde de belli yerlerde LW-PLA kullanıp elde ettiğim ağırlık kazancını alt kısımlarda güçlendirme için cam elyafı kaplamaya kullanmak niyetindeyim.

Şaka gibi... Bundan sonraki proje uçan plaj terliği olmalı. Bu uçtuysa o haydi haydi uçar. :lol:;D:halay:

Abi sen nasıl Türk evladısın! Tüm Türk evlatları çok iyi bilir ki terlikler çok iyi uçuculardır, hatta güdümlü roket gibi köşeleri falan dönüp hedeflerini takip edebilirler uçarken!!
 
Bu haftasonu uzun bir aradan sonra yeniden uçuşa gidebildim. Normalden farklı olarak bu haftasonu bir "tüm gün" etkinliği düzenlemişti arkadaşlar, sabah 10 dan akşam gün batana kadar (17:30) sahada kaldık. Eğer T-2 yi yetiştirebileseydim niyetim onla gitmekti ama zaman yetmedi, ben de Panteri, küçük süper kobrayı ve bu mereti attım arabaya. Bu meretin kendi arabasını yanıma almadım, gün boyu 10-15km saat rüzgar bekleniyordu, bu rüzgarda elden atma pratiği yaparım diye düşündüm. Model zaten epey hasarlıydı, yeni bir tane basma niyetim var bari denerim, uçarsa biraz daha tecrübe kazanırım elim alışır uçmazsa da kaybedecek birşey yok dedim ama pek de umudum olmadığı için tek bir pil şarj edip yanıma aldım. Uzun gün için şarj cihazı da yanımda nasılsa, uçarsa kırılana kadar şarj eder eder uçururuz dedim :D

Modeli elden atmak için iki farklı metod vardı aklımda, birisi cirit atar gibi modelin burnundan sıkıca kavrayıp fırlatmak, diğeri de modeli üstten tutup bowling oynarcasına alttan savurarak fırlatmak. İlk yöntem daha güçlü (planörleri bu şekilde elden atıyordum) ama bu meret için çok stabil bir yöntem gibi gelmedi. İkinci yöntem daha dengeli bir fırlatma sağlar ama ilki kadar hızla fırlatamam. Hazır güzel bir kafa rüzgarı varken emniyetli tarafta kalayım dedim ve üstten tutarak fırlatma yöntemini seçtim. Hem benim hem de etrafta izleyenlerin şaşkın bakışları altında, ilk denemede bile gayet başarılı oldu bu yöntem :lollol: ama kumandadaki alarm çalmaya başlamadan pil zayıfladı. Neyse ki tam o sırada alçak geçiş yapmak için pist üstünden ve alçaktan geliyordum, alçak geçişi inişe çevirdim, biraz hoplamalı olsa da indim. İnanmakta güçlük çeksek de modelde hiçbir (yeni) hasar yoktu :lol: Gün boyu o tek (zavallı) pili şarj ede ede toplamda 4 sorti uçtum! her seferinde aynı elden atma yöntemini kullandım, ama ilk uçuştaki dersle diğer uçuşları 1.5 dakika ile sınırlandırdım böylece inişe geldiğimde biraz olsun pilde güç kalıyor iniş az daha kontrollü oluyordu. İkinci uçuşun inişinde pist üzerindeki bir taş kanadın altını delip modelin içinde kendisine bir yer buldu, ne kadar evirip çevirip sallasak da o taşı geri çıkaramadık, diğer iki uçuş o taş modelin içindeyken yapıldı :lollol: Ama bunun da dışında bir sorun olmadı.

Modelin uçuşuna daha bir alıştım diyebilirim, alet küçük, hızlı ve oynak, haliyle refleksleri canlı tutmak için çok güzel bir model. Panterin yanında rahatlıkla sahaya getirebildiğimi de gördüm. Bundan sonraki her uçuşta yanıma alacağım bir model oldu böylece. Ama bu model çok hasarlı, boyamaya değmez, o yüzden ikinci bir tane basmaya başladım, bu modelle gittiği yere kadar gidip sonra elektronikleri ikinciye aktaracağım. O meretin altında belli başlı yerlere biraz güçlendirme ekleyip tekerleğini de takmak niyetindeyim. Ve tabi güzelce boyamak da listede var :)

Uçuşlardan birisinin kafamdaki gopro ile çekilmiş videosunu instagrama eklemiştim, burada da paylaşayım, buyrun:

 
Madem uçuşu bu kadar keyif verdi, o zaman dediğin gibi yeniden basılmayı ve üstene bir de iniş takımını bence de hak ediyor kardeşim :thumbup:

Bu arada inişe bayıldım. :D Su üstünde taş sektirir gibi farklı bir iniş olmuş. ;D