manavgat belediyesi model uçak pisti

Öncelikle paylaşım için teşekkür ederiz :thumbup: Oradaki tüm modelci dostlara selamlar :saygilar:

Gerçekten de her kalkışı büyük bir eğlence :heartxf: Havada geçiş sırasında çıkan duman smoke sistemine mi ait acaba ?
Orjinali gibi roket motorlu olsun istedik. Arkasinda 18mm capinda motorlarin takilabilecegi bir kisim var. Oraya C6-P sinifi roket motoru yerlestirip elektronik bir switch ile havada atesliyoruz. Cok fazla bir etkisi olmasa da kocaman bir ekip ile ucusa hazirlayip beraber ucurmak buyuk keyif.
 
Son düzenleme:
Antalya bu isler icin harika bir yer. Daha da guzel olan ise Manavgatli model ucakci arkadaslarin misafirperverligi.

Valla bazen hanımla Türkiye’ye dönünce nereye yerleşiriz diye konuşuyoruz, Antalya değerlendirmelerde en yüksek puanı alan şehirler arasında oluyor, şimdi bunları da gördükçe Antalya’nın zirvedeki yeri sağlamlaşıyor :thumbup: (Tabi bir de Antalya’ya sormak lazım bizi istiyor musun diye ;D:evil:)

Forumlarda yazildigi uzere elevator cok hassas. Ya da baska bir sorun var. Expo arttirip atimlari kisinca sagir oluyor. Acinca da asiri hassas. Aklima gelen elevatorun esnemesi ya da push rod teli baglantisinda bir sorun var.

Benim önceki ağırlık merkezi ile ilgili yorumum biraz da bunla bağlantılıydı, bence verilen ağırlık merkezi nötr noktasına çok yakın, elevatör de hayli hacimli ve etkili. Ama expo ile sağırlaştırmadan ehlileştirmiştim benim modeli.

@Sarven Bedikoğlu sen de az da olsa uçurdun benim modeli, sonuçta sen bu tür uçaklar için benden daha iyi bir pilotsun, var mı bir yorumun?
 
Valla bazen hanımla Türkiye’ye dönünce nereye yerleşiriz diye konuşuyoruz, Antalya değerlendirmelerde en yüksek puanı alan şehirler arasında oluyor, şimdi bunları da gördükçe Antalya’nın zirvedeki yeri sağlamlaşıyor :thumbup: (Tabi bir de Antalya’ya sormak lazım bizi istiyor musun diye ;D:evil:)
Benzer durumdayiz ve secimimizi coktan yaptik biz. Yaklasik birbucuk senedir Istanbula gitmiyor, tatilimi Side'de geciriyorum. Eminimki Antalya ister sizi ve sizin gibileri. Ulu Onder'in de dedigi gibi "Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir.
 
Merhaba ben ziya antalya dan, inşalalh geliriz uçağımızi tamamlayınca, antalya 'da karain pisti varmış bir türlü ulaşamadım herhangi bir abonelik gerekiyormu bilginiz varmi bu konu hakkında
Karain pistine bir ucus okulu "çöktü" malesef. Bekliyoruz belki ileri de duzelir veya reyiz bu ise de el atar ;D:lollol:
Abonelik vs gerektirmiyor.
 
2017 yılında biz manavgattaki modelcilerin isteği üzerine belediyemiz tarafından yapılan model uçak pistine herkesi beklerim...
Abi bu nasıl bir belediyecilik anlayışı?! Modelciler istedi diye pist mi yapılır?! Devlet ciddiyeti ile bağdaşır mı böyle bi şey??? :lol:
 
Konu başlığına uyumluluk ve takip edebilme açısından bu tayyare ile ilgili kısımlar 3D baskı modeller altına mı taşınsa acaba?...
Doğru bir tespit abi :thumbup:

Buluşma harici 3D modeller ile ilgili tüm mesajlar “RC Uçaklar bölümü altında bulunan “3D Baskı RC Uçak Çalışmalarımız” konusuna taşınmıştır :saygilar:

 
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Zamaninda kolibri t30 icin almistim ama toplamaya vaktim olmadi. Ceyranli cevirimi icin 5055 700KV motor ve 4S planliyoruz. Eger az gelirse 8s olacak.
 
Herkesin bildigi uzere yarin cok onemli bir gun. Neil Armstrong'un aya ayak basmasinin yildonumu. Ben de bu gunun hatirina roket ucak Me163'e bir sans daha vermeye karar verdim ve dolly ile kalkmayi denemek istedim. Proof of concept olarak hizlica 3d yazicida bir dolly yaptim. Bu ucagin yer hakimiyeti o kadar kotu ki (wheelbase"i oldukca uzun olmasina ragmen) asfalt pistte dolyden firlayip, bir metre mesafede takla atarak yere vurdu. Bir sonraki asama olarak throttle curve'i ayarlayip, biraz da delay ekleyecegim ve daha kucuk pervane ile deneyecegim. Tahminimce sorun ucagin icindeki buyuk ve hizli donen outrunner'in olusturdugu tork. Ucagin kanatlari kisa ve kutlesinin buyuk cogunlugu da merkezde toplanmis oldugundan sanirim diger teyyarelere gore daha fazla etkileniyor. Son care olarak counter rotating fircasiz motor seti dusunuyorum. Bu biraz over-engineering olsa da biraz daha eglenceli olacaktir diye tahmin etmekteyim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol