www.bilimselyuzme.com

Md500 fuselage

Selamün aleyküm arkadaşlar kısıtlı zaman olsada ara ara yaptığım çalışmalar, daha çok iş var gibi
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Eline sağlık abi çok güzel, ilgi ile takipteyiz😄🚁 benim de elimde 550 size MD500E projem var . İlham ve enerji kaynağımız oluyorsun, devamını sabırsızlanıyoruz😎😎

• Beğen
Tepkiler: ishak parmak
Selamün aleyküm arkadaşlar kısıtlı zaman olsada ara ara yaptığım çalışmalar, daha çok iş var gibi
Abi bu kasa helikopteri pek sevmem. Ama nedense benimde çok hoşuma gitti. Çok güzel görünüyor. :) Maiden zamanı haber ver de gelelim Trabzona :)

• Beğen
Tepkiler: ishak parmak
Abi gayet güzel görünüyor.
Beyaz ve kırmızı boya kodu varmı . Ne olarak aldınız boyayı.

2 yıl önce md500 kabini ve içindeki HK clone 500 helikopter kitini İshak abi bana devretti.
Çok uzun bir süre modele dokunamadim. Yabancı olduğum için ve çok iyi kurgulanmış bir modeli de bozmak istemediğinden pek uğraşamadım. Ama içine konulan 500 makinaya çok emek verdim. Kuyruk rotor grip setini degistirdim. Sıkışan otorotasyon dişlisi on 145 her bir dişini torpüledim.
Bir uçuşta plastik swashplate tutucu tosladı gitmişti. Evde CNC freze ile 7000 serisi alüminyum dan hemen yenisini yaptım.
Bir başka uçuşta ana dişli sıyırdı. Bunun üzerine trex 500 ana dişli setini çıkardım. Goblin 380 ana dişli setini, gaui X5 ana şaftını ve endüstriyel gt2 Kemer takarak güzel bir sistem kurguladim. Bu şekilde 10 pil kadar güzel uctuktan sonra scale kabinin içine dün gece yerleştirdim.
Scale kabin kargocularin şefkatli merhametli dokunuşları nedeniyle bazı yerlerde çatlatlar olustustu bunları epoksi ile tamir ettim. Işık kiti için bazı yerlerde delikler açtım.
4 kapı açılıyor ama kapı kolu ve kilidi olmadığı için açık kalıyordu. Neodyum mıknatıslar çivi ve alüminyum dan harmanlanarak güzel kapı kolu kilit sistemi yaptım.
Buraya kadar her şey yolunda çok güzel gidiyordu.
Ancak ağırlık merkezini de gelenek için pilin önde olması gerekti. Eğer pili tam scale kabin tasarlamak için geriye alırsam kokpit tarafına ek ağırlik koymam gerekecek.
Mevcut durumda 2 adet 1800-2200 mah pili paralel bağlayarak 2800 gram bandında 5 dk ucabiliyorum. Aynı modeli tam scale kabinli 3200-3500 gram uçuran insanlar mevcut. İlerde tam scale kokpit yapımız gelistirirsek belki daha ağır delikanlı abi olarak da ucabiliriz
Hasılı bu model 8.5 yıl sonra Maiden olarak uçtu hem de çok atık çok sessiz sedasız güzel bir model oldu:saygilar::saygilar::saygilar::saygilar::saygilar:
Buradan rckolik ailemiz huzurunda @ishak parmak abiye selamlarimi iletiyorum.
Emanetin Emin ellerde abi
Teşekkürler :):):):)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

• Sevdim
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Yıllar sonra maiden he :p:halay: Tatlı duruyor model. Biraz elin ısındıktan sonra senin tarzına da çok yakışacak. Keyifli uçuşlarını görürüz inşallah :saygilar: