Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,420
Tepkime puanı
43,399
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Evet arkadaslar,
Sira geldi Combo olarak aldigimiz LOGO 800 elektronigi biraz daha detayli incelemeye :RCKolik:

Her turlu fikre ve oneriye acik oldugumuzu belirtir ve keyifli seyirler dileriz :saygilar:

NOT: Videoyu daha once yuklemis ama yayinlamamistim. Su Ana kadar 53 kisi seyretmis durumda :laugh: Ama biz yine de yayinlayalim ;D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

53 ün 5 i ben :p

Şaka bi yana, camia uyandı abi, youtube ortamında takip ediliyorsun.
 
Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

Tekrardan hayırlı olsun Mehmet abi, combo olarak ünitenin esc'nin ve motorun ayarlı gelmesi çok iyi düşünülmüş bence. Palleri açıp boy aldığımızda 2 metreyi herhalde :laugh:
 
Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

Yeni modeliniz hayırlı olsun.

Söylediğiniz gibi Mikado versiyonu YGE esc'yi sadece VBar governor ile kullanabilirsiniz. Normal YGE yazılımını yüklemek isterseniz firmaya yollamanız gerekiyor.

Servo olarak bu komboda HV servo kullanmak daha makul. Zaten 2s lipoyu veriyorlar. Benim şahsi tercihim Futaba olurdu.

Piller için de 4440 mah kullanıcaksanız rotor hızınızı düşük tutmanız gerekecek.

Bu modeli ilk çıktığından beri takip ediyorum. Gerçek 800 diyebileceğimiz tek model.

Kırımsız uçuşlar dilerim.
 
Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

Mehmet Bey tekrar hayırlı olsun diyeyim. Benim hayalimdeki model olduğunı söylemiştim. Sürekli videolarını izlerdim. Ama açıkçası alacak durumum olsa da almazdım. Taşıma zorluğu kırım masrafı toplama masrafı gözümü korkutuyor açıkçası. Ama sizin almış olmanız bana cesaret verdi. Biraz da rescue özellikli ünitelerin olması acaba dedirtti.
Ben de bu modele sahip olmak istiyorum. Yılbaşında indirim olursa Kit şeklinde alıp ilerde de toplayabilirim. Şimdi almasam da birsonraki modelim bu olsun isterim.
Ben daha önce de sırf bir modeli çok beğendiğimden almıştım. V922 den 700 sınıfına geçmiştim iyi ki de yapmışım.
Birkaç sorum da olacak. Elinizdeki Vbar ünitede bu haliyle rescue yok mu?
Combo kit almak daha hesaplı mı oluyor ayrı almaktan?
12S kullanılabilir mi?



SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

Cahit hocam, Mehmet abi bu akşam pek ortalıkta görünmüyor ben bildiğim kadarıyla cevap vereyim.

Kit olarak almak ... Kiti 964 dolar... Motor,esc,ünite kombosu 1923 dolar... Arada 960 dolara yakın bir fark var. Kitle gelen motor 338 dolar, esc 325 dolar (mikado versiyonu), ünite ise üretimden kalktı artık sadece neo var. Yani hesaba göre 300 dolar kalıyor yaklaşık ünite için. Vbar Neo 175 dolar + 85 dolar rescue versiyon bedeli = 260 dolar. Ama external sensörlü almak isterseniz de (titreşim yüksek heliler için opsiyonel sunuyorlar şart değil) 278+85= 363 dolar... Özetle üç aşağı beş yukarı aynı kapılara çıkıyor. İkinci durumda rescue nuz oluyor fark olarak.

Vbar 5.3 Pro Silverline ünitede rescue yok. Neo da var.

12S tavsiye edilmiyor, low rpm sport flying tarzı ancak mümkün. 3D mümkün değil... Onda da uygun pinyon olacak mı, yoksa esc yi çok düşükte kullanmak gerekecek, haliyle active freewheeling gerekecek, haliyle Kontronnik veya YGE gerekecek ki 160A lik olanları onların da çok para...

Edit-1: Motorsuz gelen kitlerde pinyon olmuyor. Haliyle kit opsiyonunda 20 dolar da öyle gidiyor. Çok önemli meblağ değil belki ama eksik bilgi olmasın diye eklemek istedim.
Edit-2: Kampanyaya göre de değişir avantaj durumu... Mesela ellerinde kalan son 700xx komboyu fastlad %25 indirimle, 1890 dolar seviyesinden 1450 dolara indirerek satmıştı. Bir iki saat içinde alınmıştı haliyle. Komboda cazip indirim daha olası.
Edit-3: Alıcı pilini de sonradan farkettim, 10 dolar da ona :) (kit opsiyonunda)
 
Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

aydınlatıcı cevabın için çok teşekkürler. Gerçekten çok istediğim bir heli. Hakkını veremesem de alıp izlemek bile beni mutlu eder.
Bakalım hayırlısı.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

Ben bu modelin 12s ile de uçacağı kanaatindeyim. Sisteme amper yükü daha çok binecektir, esc ve pillerin ona göre olması gerekir, ama uçar. Üstelik daha ucuza çıkar. Şöyle ki, kitle gelen motor 380kv 14s ile kullanılıyor. Bunu 12s için uyarlarsak 440kv bir motor gerekir. Fastlad'e bir göz attım, Scorpion 5035-500kv motor normalde 344$ olmasına rağmen, indirimde ve 188$ fiyatı var. Üstelik watt değeri Mikado versiyonundan daha iyi. 60kv'lik farkı kapatmak için de normalin bir düşük pinyonu kullanmak yeterli olacaktır. Tabi motor şaftını değiştirmek gerekebilir, 30$ da ona yazalım. Esc her şartta 160 olmak zorunda zaten, eğer pillere güvenebilirsek bence bu makine 12s uçar, 3D de yapar :D

Diğer yandan, ben bunu alacak olsam 12s'de mi kalırdım, hayır. Madem böyle bir makine alıyorum, hamama giren terler ;D Ya buna uygun 7s pilleri de modelin toplam maliyetine dahil ederdim ve bu makine için en az iki set pil alırdım, ya da daha ileri gider, elimdeki diğer modelleri de 7s'e uygun hale getirir, 6s'lerden komple kurtulurdum. Neyse anlattıkça canım istiyo, ben konudan ufak ufak uzaklaşayım :lollol: :lollol:
 
Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

Şimdi tabloya hızlıca baktım.

Bu model için 3D tavsiye edilen 1800rpm civarında, tabii bunun biraz üstüne çıkanlar var ama kendi insiyatifleri ile...

Ana dişli 175T M1.... Pinyon seçenekleri 16 17 18 19.... Kit ile gelen 18T M1....

Kafaturu hesabına girdiğimizde %80 throttle ile veya biraz üzeri ile, 14S te 380kv motor ile 1800rpm yakalamak mümkün.


Diğer bahsedilen motor için şaft değişimine gerek yok, ikisi de 8mm...

Haliyle %70 throttle ile o motorla 17T ile 1800rpm yakalanıyor... Veya 16T pinyon ile %80 throttle ile...



Yani özetle evet, 12S de güzel bir makine kurulur. Kitten öyle girmek lazım :) 380kv motorla mevcut en yüksek pinyonla bile 1700rpm leri geçemiyor. Düşük kafaturlarında kalıyor.




Kim nasıl kullanırsa kullansın, güzel makine :D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

Bendeki model 12S olduğundan elimdeki pilleri buna da kullanabilsem almaya daha yakın olurum. Böyle bir makina alan 14S kullansın ama 14s iki set pil hiç de azımsanacak bir masraf değil. Hele ki modele o kadar masraf yaptıktan sonra.


SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

Cahit Kaş' Alıntı:
aydınlatıcı cevabın için çok teşekkürler. Gerçekten çok istediğim bir heli. Hakkını veremesem de alıp izlemek bile beni mutlu eder.
Bakalım hayırlısı.

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Hepsine aynen katılıyorum.

-- Kesinlikle kırıma gelecek bir kit değil. Zaten araştırınca kitin sıfırı $960 iken en küçük kırım maliyetinin $500 civarı olduğunu öğreniyorsunuz. Netice de normal bir makine değil.
Bana göre günlük kullanım için zor ve yorucu. Peki neden aldınız derseniz, cevabı sağolsun Cahit hocam yukarıda vermiş durumda.

-- Motor ve pinyon değişimi ile 12S dediğiniz gibi olur belki. Ama şöyle bakınca modelin zaten çok az kullanıcı var ve herkes 14S tercih etmiş durumda.
Şahsen modelle pek oynamak hoşuma gitmiyor. Yani ona zaman harcamak, denemek, araştırmak. Bu nedenle mümkün olduğunca denenmiş konfigurasyonları tercih etmeye çalışıyorum. Eğer 570'de 7S geçmez isem buna sadece 1 set 7Sx5000 mAh pil almayı düşünüyorum.

-- Cahit hocam özellikle senin soruna Rasim zaten cevap vermiş durumda. Combo almak şu aşamada aslında dezavantaj, eğer rescue Neo kullanmak isterseniz. Rasim'in hesabında küçük bir iki noktayı da ben düzelteyim (ESC Fiyatı Mikado = $363, Diğer firmadan alındığında ilave kargo =$30) Böylecek kitten çıkan Vbar bize yaklaşık $190 gelmiş oldu.

Peki neden Vbar aldık. Nette bakınca NEO'nun henüz yeni çıkması, çıkıp kullanan bir çok kişinin VBAR Control ile kullanması nedeniyle LOGO 800 + NEO konfigurasyonu hakkında pek bir bilgi yok. (yoktu kiti aldıktan sonra benim açtığım konular ile artık o da var :D)

Mesela Helifreak şunu okumuştum. Arkadaşın biri Combo değil de, kit, Motor, ESC, VBAR ayrı ayrı alıyor ve ayarlayıp o şekilde uçuyor. Sonra fark ediyor ki Vbar kullanılan 5.3 yazılımın XXTREME versiyonu var . Mikado ile temasa geçip register edip özel versiyonu yükleyince modelin uçuş karekteristiği çok değişti diye yazmış.

Biz de NEO şu anda hazır mı, ne zaman normal kumanda kullanan bizler için ayarlar paylaşılır tam emin olamadığımız için ilk etapta hazır olan Vbar alalım, sonra olmadı NEO ile değiştiririz dedik.

Ama şu an birisi bana bildiklerimi anlatabilmiş olsaydı, o zaman direk NEO alırdım hiç düşünmeden :D
 
Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

Dişli oranlarını ayarlayıp uygun throttle da uygun kafaturunu yakaladıktan sonra makinaya çok yüklenilmeyecekse 12S de bir sıkıntı yok. Ağırlık merkezi konusunu da hesaba katmak gerekiyor.
 
Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

Valla ben de 14S düşünüyordum Mehmet abi, çünkü dediğin gibi az olan kullanıcılar yorumlarında "14S it is.." deyip kestirip atmışlar. Ama hesaplar yalan söylemez, Emre abinin çizdiği tablodan yola çıkarak araştırdım, oluyor. Belki de o kullanıcılar kombodan yola çıkarak böyle yorumlar yaptılar, çünkü 380kv motorla gerçekten de yüksek kafaturlarına çıkmak mümkün olmuyor.

Komboda cazip indirimler oluyor haliyle şu an dezavantaj olabilir, ilerde bi kampanya patlar bu sefer avantajlı hale gelir, işin o kısmı değişken, araştırmak lazım. ESC fiyatı konusunda hala durduğum yerdeyim ben abi, fastladden fiyata baktım 325 diyordu yine baktım yine öyle diyor;

Bence de şu an böyle bir işe girişilse, neo lu opsiyon daha cazip. Ama sonuçta dediğin gibi fazla bilgi yoktu paylaşılmış durumda... Senin firma ile yazışmaların oldu, setuplara baktık birlikte, control loop olaylarını açıkladı biraz firma... Vbar 5.3 için xxtreme versiyon olmakla beraber, bu olayı 6.1 versiyonunda ortadan kaldırmışlar ve mevcut yazılımın içine entegre etmişler. Neyse çok önemli değil, bir şekilde ilerleyen süreçte de geçiş yapılır.

Kısa vadede sadece bu heli için VBC ye geçmek çok lüks olur, ama olur da neo'dan da memnun kalınırsa ve G570 de neo'ya doğru kayarsa, bence VBC almalısın :)
 
Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

Bu arada ben kit olarak almayı tercih ederim. Parçaların sınırlamalı olması beni sıkıyor. Yok o bunla çalışmıyor , o şunu sevmiyor falan. Malum modeller gelip gidiyor elektronikler baki. Misal speed deki motoru hem 12S hem 14S olacak şekilde seçtim , YGE ESC her üniteyle çalışıyor , kumandam ve ünitem universal vs gibi. Yarın öbür gün insanın canının ne çekeceği belli olmaz. Ancak tüm modelleri 7/14S yapmak bence akıllıca, ağırlık artmadan amperi düşürüyoruz. Uçuş süresi değişmiyor. Elektroniklerin ömrü uzuyor.
Dezavantajları ise şarj aleti , motor , esc , bazende BEC'lerin uyumlu olması. Ancak akıllıca planlama yapanlar zaten bunları elinde hazır olarak bulunduruyor.
 
Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi

Rasim Öztürk' Alıntı:
Komboda cazip indirimler oluyor haliyle şu an dezavantaj olabilir, ilerde bi kampanya patlar bu sefer avantajlı hale gelir, işin o kısmı değişken, araştırmak lazım. ESC fiyatı konusunda hala durduğum yerdeyim ben abi, fastladden fiyata baktım 325 diyordu yine baktım yine öyle diyor;
Önemli değil ama ben de açıklama yapmış olalım :D Bu linktekine ilave şu soğutucuyu alman gerekiyor :)



Rasim Öztürk' Alıntı:
Bence de şu an böyle bir işe girişilse, neo lu opsiyon daha cazip. Ama sonuçta dediğin gibi fazla bilgi yoktu paylaşılmış durumda... Senin firma ile yazışmaların oldu, setuplara baktık birlikte, control loop olaylarını açıkladı biraz firma... Vbar 5.3 için xxtreme versiyon olmakla beraber, bu olayı 6.1 versiyonunda ortadan kaldırmışlar ve mevcut yazılımın içine entegre etmişler. Neyse çok önemli değil, bir şekilde ilerleyen süreçte de geçiş yapılır.
Ama işte bunları hep biz tırnaklarımızla kazıyarak ortaya çıkardık, sen şahitsin :lol: :lollol:

Rasim Öztürk' Alıntı:
Kısa vadede sadece bu heli için VBC ye geçmek çok lüks olur, ama olur da neo'dan da memnun kalınırsa ve G570 de neo'ya doğru kayarsa, bence VBC almalısın :)
Valla Rasim %99 Neo memnun kalırım ama ben Standard bir adamın. Bu kadar XXTREME olay beni yorar :)

İşin şakası VBC gerçekten çok güzel özellikleri olan bir kumanda ama kendine özel bir kumanda. Belki bazı dünya standard destekler şekilde hareket etmeye karar verirse, ileri de neden olmasın. Ama şu aşamada standard kumandalar benim için çok daha cazip ;)

İlker Sönmez' Alıntı:
Bu arada ben kit olarak almayı tercih ederim. Parçaların sınırlamalı olması beni sıkıyor. Yok o bunla çalışmıyor , o şunu sevmiyor falan. Malum modeller gelip gidiyor elektronikler baki. ...
Kesinlikle katılıyorum. Ben parametrik olarak ayarlı geliyor zannediyordum :D Yani normal versiyon için fabrikaya gönderilmesi gerektiğini aldıktan sonra öğrendim :lol: itiraf edeyim. Helicommand tecrübesi ile sabit, Allahtan almanya yakında kargo çok tutmuyor, şayet ileri de yazılımı açtırmak durumunda kalırsak :D