Mikado LOGO 800 XXTREME - Elektronik Incelemesi
Cahit Kaş' Alıntı:
aydınlatıcı cevabın için çok teşekkürler. Gerçekten çok istediğim bir heli. Hakkını veremesem de alıp izlemek bile beni mutlu eder.
Bakalım hayırlısı.
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Hepsine aynen katılıyorum.
-- Kesinlikle kırıma gelecek bir kit değil. Zaten araştırınca kitin sıfırı $960 iken en küçük kırım maliyetinin $500 civarı olduğunu öğreniyorsunuz. Netice de normal bir makine değil.
Bana göre günlük kullanım için zor ve yorucu. Peki neden aldınız derseniz, cevabı sağolsun Cahit hocam yukarıda vermiş durumda.
-- Motor ve pinyon değişimi ile 12S dediğiniz gibi olur belki. Ama şöyle bakınca modelin zaten çok az kullanıcı var ve herkes 14S tercih etmiş durumda.
Şahsen modelle pek oynamak hoşuma gitmiyor. Yani ona zaman harcamak, denemek, araştırmak. Bu nedenle mümkün olduğunca denenmiş konfigurasyonları tercih etmeye çalışıyorum. Eğer 570'de 7S geçmez isem buna sadece 1 set 7Sx5000 mAh pil almayı düşünüyorum.
-- Cahit hocam özellikle senin soruna Rasim zaten cevap vermiş durumda. Combo almak şu aşamada aslında dezavantaj, eğer rescue Neo kullanmak isterseniz. Rasim'in hesabında küçük bir iki noktayı da ben düzelteyim (ESC Fiyatı Mikado = $363, Diğer firmadan alındığında ilave kargo =$30) Böylecek kitten çıkan Vbar bize yaklaşık $190 gelmiş oldu.
Peki neden Vbar aldık. Nette bakınca NEO'nun henüz yeni çıkması, çıkıp kullanan bir çok kişinin VBAR Control ile kullanması nedeniyle LOGO 800 + NEO konfigurasyonu hakkında pek bir bilgi yok. (yoktu kiti aldıktan sonra benim açtığım konular ile artık o da var

)
Mesela Helifreak şunu okumuştum. Arkadaşın biri Combo değil de, kit, Motor, ESC, VBAR ayrı ayrı alıyor ve ayarlayıp o şekilde uçuyor. Sonra fark ediyor ki Vbar kullanılan 5.3 yazılımın XXTREME versiyonu var . Mikado ile temasa geçip register edip özel versiyonu yükleyince modelin uçuş karekteristiği çok değişti diye yazmış.
Biz de NEO şu anda hazır mı, ne zaman normal kumanda kullanan bizler için ayarlar paylaşılır tam emin olamadığımız için ilk etapta hazır olan Vbar alalım, sonra olmadı NEO ile değiştiririz dedik.
Ama şu an birisi bana bildiklerimi anlatabilmiş olsaydı, o zaman direk NEO alırdım hiç düşünmeden