Naza m ve emax 20a esc sorunu

karadere1122

Yeni Uye
Katılım
11 Ara 2017
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Yaş
35
Arkadaşlar 270mm frame yapıyorum ve motorlar 2204 2300kv multistar elite..emax blheli 20a esc mevcut ve throttle kalibrasyonu yapamıyorum yardımcı olabilecek var mı..
 
Naza m ve emax 20a esc sorunu

Eğer direkt cevap veren olmazsa şu konuya bakmanı öneririm :) Quad konusunda ne yazık ki yorum yapamıyorum.

 
Naza m ve emax 20a esc sorunu

Uçuş kartı üzerinden mi yapmaya çalışıyorsunuz? Yaşadığınız sorunu anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırım.
 
Naza m ve emax 20a esc sorunu

Hiç karta bağlamadan direk receiver 3. Kanala bağlayıp kalibrasyon yapıyorum ama programlama varmış galiba ona giriş yapıyor.. Naza m lite karta bağlayıp blheli suite programına bağlanmıyor ordan da yapılmıyor.
 
Naza m ve emax 20a esc sorunu

Şöyle anlatayım direk receiver bağlantısını yaptıktan sonra güç kolu sonda iken elektriği bağlıyorsun ardından esc den 2 bip sesi gelecek sonrasında 2 saniye içinde başka bir ses gelmeden güç kolunu sıfıra çek uzun bir bip duymalısın ardından bir kaç bipleme daha olabilir sesler kesilince kalibrasyon tamam demek. Güç vererek test edebilirsin.

Programlama menüsüne girmek için ise güç kolu sondayken beklersen 2 bip sonrası küçük bir müzikvari ses çıkarır o ses programlama moduna girdiğini gösteriyor. Eğer daha önce programlama moduna girip ayar değiştirdiysen esc yi fabrika ayarlarına döndürmekte fayda var
 
Naza m ve emax 20a esc sorunu

Videodan ne zaman ne yaptığınızı göremediğim için sesleri ayırt edemedim, büyük ihtimalle programlama bölümüne girdiniz. güç kanalına doğru bağlayıp kumandadan tam gücü açınca 2 saniye içinde 2 beep sesi gelmesi gerekli ondan sonra hemen aşağı çekmelisiniz. Videoda olanları daha iyi anlamam için kumandanın da çekimde olduğu bir video atabilirseniz iyi olur
 
Naza m ve emax 20a esc sorunu

Videoyu izledim gerçekten bende tam emin olamadım bende aynı markanın 30a esc sini kalibre etmiştim ama tam hatırlayamadım bence güç kolunu indirmekte geç kalıyorsunuz siz indirmeden hemen önce gelen 3 parçalı müzik başlaması programlama moduna girişi gösteriyor ve bence siz modun ilk aşamasında indirmiş oluyorsunuz. Kesin olan nokta kalibrasyon olmadığı ikinci seferde sadece o moddan çıktığı için motorda çalışma olduğunu düşünüyorum. Bir kezde yaklaşık videoda 11. Saniyenin sonunda yani ilk sesin sonunda indirmeyi deneyin bizle de o şekilde video paylaşabilirseniz tekrar izleyerek değerlendirmeye çalışırım
 
Naza m ve emax 20a esc sorunu

sevgili murat

kumandadan esc kalibrasyonu yapacaksan receiverin pwm modunda çalışması gerekir. ayrıca receiverde o sırada failsafe ayarların kapalı olmasında fayda vardır. escnin doğru sinyal ile kalibrayonu pwm modunda olabilmektedir (receiverden direkt bağlıyken). fc üzerinden yapılacaksa bazı kartlarda öncelikle fc nin arm olması gerekir. naza ile ilgili tecrübem yoktur.

sevgi ve saygılarımla

şakir polay
 
Naza m ve emax 20a esc sorunu

Reciever pwm bağlı direk daha önce de aynı şekilde 12a kullanmıştım onu da aynı bu şekilde yapmıştım.dediğiniz gibi ilk ses çıktıktan sonra hemen aşağı indiriyorum sticki ama indirmiş olsam bile devam ediyor o ses..
 
Naza m ve emax 20a esc sorunu

Naza m v2 sürüm kartla ilgili bir sıkıntı Yok sadece throttle kalibrasyonu olmuyor
 
Naza m ve emax 20a esc sorunu

Videoda gördüğüm kadarıyla dört tane esc var diğerlerini deneyebilirsiniz aynı yol ile kalibre oluyor mu diye eğer onlarda sorunsuz olarak yapabilirseniz, esc nizde arıza olabilir. İlk olarak esc yi programlama modunda fabrika ayarlarına çevirebilirsiniz veya bir programlama kartı aracılığıyla deneme yapabilirsiniz.
 
Naza m ve emax 20a esc sorunu

4 esc de aynı programlama moda da izlediğim videolardaki gibi girmiyor.daha ilk defa kullandım bunları sıfır ürün
 
Naza m ve emax 20a esc sorunu

Kumanda ayarlarını kontrol ettiniz mi? Trim ayarları tam ortada mı? Min max değerleri %100 e ayarlı mı? Güç kumanda eğrisi de doğrusal olmasında fayda var son olarakta kumanda fail-safe ayarı kapalı olmalı o da ilk açılışta engel oluyor olabilir. Aklıma en son gelen bunlar oldu alternatif kumanda ve alıcı varsa onunla da deneyebilirsiniz.