Naza M Voltaj-Lipo (4S üstü) Sorunu

Mehmet ÖKMEN

Çalışkan Uye
Katılım
2 May 2018
Mesajlar
202
Tepkime puanı
227
Yaş
44
Konum
Çorum
İlgi Alanı
Multikopter
Herkese Selamlar

Naza M lite ile quad topladım. V2 yükselttim. 4 S lipo ile gayet güzel çalışıyordu. 5 S lipo taktım. Motorun biri dönmedi ESC nin biri yandı. Sorunu anladım. ESC ler 2-4 S lipo destekliyor. Aklım Pixhawk a gitti.

Bu sefer Pixhawk ta kullandığım Power Moddullerinden birini taktım. 5 s lipoda, motorlar traktör motoru gibi çalışıyor ve düzensiz. Power Modulu takılı iken, 4S lipo da sistem düzgün çalışıyor ancak sürekli düşük voltaj hatası veriyor.

Forumda araştırma yaptım bir bilgiye ulaşamadım.

ESC SimonK 2-4S bec li 30 A ReadyTosky Marka
Motor Gartt Ml 3510 700kv

Bendeki ESC lerle, Naza da 5S - 6S lipoyu nasıl kullanabilirim. Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Esc ve motorlar 4s ise esc ve motorları yakmak çok olası bence deneme çok mecbursan pilin 1 hücresini ayır 4s olsun. buda tehlikeli bir iş iyice araştır kendine güvenyorsan yap.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet ÖKMEN
Mustafa Bey cevabınız için teşekkür ederim. Bu gün 4S pille test uçuşu yaptım. ESC nin birinden dumanlar çıktı ve aleti hemen indirdim. İndirdiğim anda alev alev yanmaya başladı. Sorun nedir bir türlü anlamadım. Oysaki 2 gün önce gayet iyi uçmuştu.

Bu ESC yanma konusunda bir fikri, tecrübesi olan var mıdır?
 
2-4s destekliyorsa 5s pill ile calıstırmak mantıklı değil. büyük olasılık yanacaktır.