Türkiye'de yüksek mAh ve C değerine sahip, kaliteli markaların Li-Po pillerini bulmak imkansız gibi bir şey. 5 inch FPV cihazlarda kullanılan 1300 - 1500 mAh 6S Li-Po pilleri bir şekilde edinebiliyorsunuz ama daha büyükleri maalesef olmuyor. Olanlar da ateş pahası.
Li-Po ve Li-Ion'un farklı karakteristikleri var bunun kesinlikle farkında olarak kullanmak lazım. Bunun yanında çoğunlukla Li-Ion pilleri kendimiz yaptığından kesinlikle düzgün ve kurallara uygun bir pil yapmaya özen göstermek gerekiyor. Buradaki en büyük kural da çekilecek akım ve voltaja uygun hücre bağlantısını sağlamak. Birçok Li-Ion pilde punta kaynak ile nikel şerit kullanıyoruz. Kullanılacak nikel şeritin kalınlık ve genişlik değerlerinin çekilecek akıma uygun olması gerekiyor. Nikelin yetmediği yerde bakır ya da nikel - bakır sandiviç yöntemi de kullanılabilir.
Özellikle kendi pillerinizi yapacaksanız bu kaynakları ve forumu incelemenizi öneririrm:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Kendim de EVE-40-PL pilleri kullanarak 6S1P ve 6S2P kapasitelerinde piller yaptım. Bu hücreler 70A'ya kadar deşarj sağlayabiliyor ama yüksek soğutma istiyor. 7 inch quadlar için normalde 6S2P paralel paketler yapılır akımı karşılasın diye, bu piller ile 6S1P pil paketiyle uçabiliyorsunuz. Bu pilleri yaparken hem bakır - nikel hem de nikel - nikel - nikel sandviç yöntemini kullandım. Bakır - nikel yapmak ya da çok katmanlı nikel puntalamak için kaynak makinenizin hem güçlü olması gerekiyor hem de kaynak uçlarının kaliteli ve düzenli temizlenmiş olması gerekiyor.
Pilleri yaparken ne kadar özen gösterir, ne kadar düzgün ekipman kullanırsanız o kadar uzun ömürlü ve güvenli bir piliniz olmuş olur.
Bakır - nikel puntası:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Pilin tek başına ve quad ile ağırlığı:
İlk uçuş testi:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
6S2P pilin ağırlığı:
10 inç ve 7 inç quadcopterler ve pilleri: