Nitro motor çalışıp stop ediyor. Sebebi ne olabilir?

Nisan Metin

Yeni Uye
Katılım
11 May 2019
Mesajlar
36
Tepkime puanı
26
Yaş
42
Konum
İzmir
İlgi Alanı
Hiçbiri
Merhaba.
Yeni aldığım 2. El nitro motorlu tekne oldukça eski. Elektronik aksamını yeniledim

Motoru da uzun süredir çalışmıyormuş. Yakıt koydum, bujiyi ısıtıp start yapıyorum. Birkaç deneme sonrası motor çalışıyor fakat 2 saniye içinde stop ediyor.
Sebebi ne olabilir?
 
Çok az detay vermişsin. Bu konuda forumda çok yazı yazıldı. Uzun süre yatmış bir motoru çalıştırmak için tüm kontrollerin en baştan yapılması gerekiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Nisan Metin
Ben de geçen ay tecrübe ettim bu durumu, şuan 600 lük helimin üzirndeki motor tam 7 sene hiç çalışmamış, Bursa'dan bir arkadaş sağolsun hediye etti, motor hiç dönmüyordu ben teslim aldığımda, neyse içine biraz yakıt koydum(alt karter ve egzoz çıkışından) 10 dk bekledim biraz zorladım motor açıldı rahat, rahat dönmeye başladı, bujiyi sıfır taktım.

Ama segman açmıyordu pistona yapışmış dolayısıyla kompresyon çok azdı bu şekilde kompresyonu düşük motor düzenli çalışmıyor, rölanti tuttturamıyor, stop ediyor. Muhtemelen sizin başınıza gelen de bu durum.

Gaz gelebeğini %40 açık şekilde motoru çalıştırın, daha sonra motora gaz verin motor ısınsın, ısınan motorun segman yapıştığı piston kanalından ayrılacak ve gömleği sıkıştırmaya başlayacak, akabinde başka sorun yoksa motor normale dönecektir.