Ödüllü mini yarışma! Mahallenin delisinin sıradaki procesini (uçak) tahmin etmece :)

Ben Messerschmitt Me 262 diye ilk sıradaki tahminimi belirtiyorum. Bir ara hedefinde olduğunu belirtmiştin, eski yazılarının birinde...


Tebrikler abi :bravo: :thumbup::RCKolik:

Ne yalan söyleyeyim yarışmanın henüz ilk saatlerinde doğru tahminin geleceğini bekliyordum, zira dediğin gibi sıklıkla dile getiririm, ama kafa karıştırma kampanyam da işe yaramış demekki ?

Her durumda, biraz gecikmeli de olsa ilk gün içinde doğru cevap gelmesi sevindirdi beni :halay:

Evet, yeni proce bu, aslında epey uzun soluklu bir proce olacak, toplamda 2-3 yıla yayılacak bir proje, zira sıfırdan ve gerçek uçağın tüm hatlarına sadık kalınarak benim tasarlayacağım bir (aslında iki) model olacak. Proce kapsamında uçağın bazı orjinal fabrika çizimleri dahil olmak üzere epey bir dökümantasyon topladım. İlk model 1/7.5 ölçeğinde ve EDF’li olacak, bir nevi prototip gibi düşünüyorum, esas model olan ikinci model ise 1/6 ölçeğinde (2.1 m kanat açıklıklı) ve bir çift gaz türbini ile uçacak şekilde tasarlanıp imal edilecek. Özellikle büyük modelde türbin ve elektronikler dışında hazır ticari ürün kullanmamak gibi bir planım var, yani iniş takımlarının da sıfırdan benim tarafımdan tasarlanması ve imalatları da buna dahil. Elde fabrika çizimlerinin olması bu konuda epey cesaretlendiriyor beni...

Yakınlarda procenin kendi başlığını açar detayları da orada veririm.

Herkese ilgisi için teşekkürler

:RCKolik::saygilar:
 
Son düzenleme:
Trumpeter. Bu ölçekte bu markanın üzerine yok.

Her model için değil ama, büyük fiyaskoları da var :) ama Me-262 için tüm ölçekler içinde en doğru maketin bu olduğunu söylüyor uzmanlar. Ben de her zaman olduğu gibi 3 boyutlu referans olarak bu kiti almıştım zamanında.

Bir ara sana boyama seçeneklerini sunarım seçersin :)
 
:eek: Bu yarışma en az bir hafta sürer ben birkaç ipucu alayım öyle tahmin vereyim derken deli deliyi dakkada buldu :lol:
Deniz abi seni ayrı bir tebrik ediyorum :saygilar:

Evren’in eski mesajlarında bende hatırlıyorum bir uçağa atıfta bulunduğunu ama mesajı bir türlü yakalayamamıştım. :laugh:

Senin gibi kalıcı belleğe atmış olsaydım ödül bendeydi belkide :lollol:

Evren senin uçak fabrikasında hiç insan uçağı yok mu, nedir kardeşim bu uçak :lollol: :lol: :lol:
 
Evren’in eski mesajlarında bende hatırlıyorum bir uçağa atıfta bulunduğunu ama mesajı bir türlü yakalayamamıştım. :laugh:

Senin gibi kalıcı belleğe atmış olsaydım ödül bendeydi belkide :lollol:

Tek bahsettiğim uçak da bu değil ayrıca, Hakan Bey’in tahmini olan Türk Hava Kuvvetleri Fw190 Aa3 de hararetle istediğim projelerden birisi, 1/5 ölçek, 5 silindir radyal motorlu olacak şekilde, üstelik hem pervaneli hem fanlı :)

109 serisinde is F versiyonu da yine kısa listedeydi... yine 1/5 civarı, sıralı çift silindirli (tabiki 4 zamanlı) motorlu olacak şekilde. hatta nihai karar öncesi son kısa listem bu üç uçaktı diyebilirim.


Evren senin uçak fabrikasında hiç insan uçağı yok mu, nedir kardeşim bu uçak :lollol: :lol: :lol:

Niye gayet insani bir uçak, tarihteki ilk operasyonel jet avcı uçağı olması da tarihi bir önem taşıyor :thumbup:
 
Son düzenleme:
Tek bahsettiğim uçak da bu değil ayrıca, Hakan Bey’in tahmini olan Türk Hava Kuvvetleri Fw190 Aa3 de hararetle istediğim projelerden birisi, 1/5 ölçek, 5 silindir radyal motorlu olacak şekilde, üstelik hem pervaneli hem ganlı :)
Aha işte benim aradığım uçak buydu :laugh:
Bulsamda kazanamayacakmışım zaten ?