www.bilimselyuzme.com

Pervane Gümrüğe Takıldı

Bedreddin Vardar

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba, çift motorlu fpv uçağı yapmak için 2813 1300kv motorlar aldım, cw ccw takım pervane 7'' olarak piyasada bulunmadığı için bu ürünü sipariş ettim 5çift 7x50 :

Geçen sabah bir mail geldi ''ürününüz gümrükte alıkonuldu/imha edildi ücret iadesi için talep oluşturabilirsiniz'' diye. Neyse ücreti iade ettiler de benim pervaneler yalan oldu, satıcı adınada üzüldüm zararı ona dokundu, şimdi TR ye bu ürün satışını kapatmışlar. Aslında birkaç ay önce amazon üzerinden 12'' pervane almıştım o gelmişti, sürekli mevzuat değişiyor şimdi nasıl engeller koymuşlar bilmiyordum.

Son düzenlemeler ile oyuncakların geçmesini yasakladılar pervaneyide oyuncaktan saymış olabilirler

pervaneyi oradaki "akıllı" lardan biri zararlı ürün diye engellemiş olabilir. tamamiyle gümrük memurunun o anki psikolojisine bağlı durum.. amazondan alın. çok şey biliyorum yazamıyorum, politik içerik olur ama şu kadarını ileteyim, az kaldı, seçimlerden sonra rahatız.

.
evet tahmin ettiğim gibi. pervaneyi yüksek riskli tehlikeli eşya olarak görülmüş. fiyatla ilgili değil bence. benim başıma gelen olayı anlatayım.. kıbrısa tatile gidiyorduk.. sırt çantama şemsiye kazığı atmıştım. görevli , ikinci kontrolden geçerken bu ne dedi.. ben dedim şemsiye kazığı.. yok dedi bu şemsiye kazığı değil. bu düpedüz mühimmat.. bırakmak zorunda kaldık.. gibi gibi.. saçma sapan işler..