www.bilimselyuzme.com

Pervane Gümrüğe Takıldı

Bedreddin Vardar

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba, çift motorlu fpv uçağı yapmak için 2813 1300kv motorlar aldım, cw ccw takım pervane 7'' olarak piyasada bulunmadığı için bu ürünü sipariş ettim 5çift 7x50 :

Geçen sabah bir mail geldi ''ürününüz gümrükte alıkonuldu/imha edildi ücret iadesi için talep oluşturabilirsiniz'' diye. Neyse ücreti iade ettiler de benim pervaneler yalan oldu, satıcı adınada üzüldüm zararı ona dokundu, şimdi TR ye bu ürün satışını kapatmışlar. Aslında birkaç ay önce amazon üzerinden 12'' pervane almıştım o gelmişti, sürekli mevzuat değişiyor şimdi nasıl engeller koymuşlar bilmiyordum.

Son düzenlemeler ile oyuncakların geçmesini yasakladılar pervaneyide oyuncaktan saymış olabilirler

pervaneyi oradaki "akıllı" lardan biri zararlı ürün diye engellemiş olabilir. tamamiyle gümrük memurunun o anki psikolojisine bağlı durum.. amazondan alın. çok şey biliyorum yazamıyorum, politik içerik olur ama şu kadarını ileteyim, az kaldı, seçimlerden sonra rahatız.

.
evet tahmin ettiğim gibi. pervaneyi yüksek riskli tehlikeli eşya olarak görülmüş. fiyatla ilgili değil bence. benim başıma gelen olayı anlatayım.. kıbrısa tatile gidiyorduk.. sırt çantama şemsiye kazığı atmıştım. görevli , ikinci kontrolden geçerken bu ne dedi.. ben dedim şemsiye kazığı.. yok dedi bu şemsiye kazığı değil. bu düpedüz mühimmat.. bırakmak zorunda kaldık.. gibi gibi.. saçma sapan işler..

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Hocalarım peki bu sepet geçer mi?
Oyuncak yazmazlarsa, geçer gibi duruyor. Gümrük sınırı 30eu ~35 dolar. 5dolar daha yer var. Hatta indirim kodu bulursanız 6-7dolar. Birseyler daha sığar o sepete.

Notlara gümrük mevzuatını hatırlatmayı unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: Yunus Emre Atmaca
3 adet limitini biliyorum ancak elektronik ürün olmadığı için çok incelemezler diye düşünmüştüm. Zaten pervaneyi araştırırken satıcıların çoğu TR ye kapalı göndermiyor, Amazon’da bulamadım diye birazda mecburiyetten bunları almıştım.

Neyse motorobit sitesinde 7x38 vardı TR de bi onlarda buldum hem plastik hemde pitch düşük olduğundan almak istememiştim şimdi mecbur bunları sipariş geçtim.

Hobi malzemeleri olabildiğince yurt içinden temin etmek, yurt dışından alınması gereken malzemeleri de gidip gelecek birileri ile getirtmek artık tek seçeneğimiz gibi duruyor.

Seneler önce hobiye ilk adım attığımda kumandamı, gözlüğümü, alıcımı, şarj aletimi, pervanemi, pilimi kısacası her şeyimi Aliexpress üzerinden alıp kullanmaya başlamıştım. Özellikle bir zamanlar yurt dışından kumanda alabiliyor olmama inanamıyorum, şu anki halimize bakınca. Bir hazır FPV dronelar geçmiyordu, uçmaya hazır drone kategorisine girdiği için, bir de köpük PNP modeller. Ama modelleri getirebilen oluyordu yine. Kısa bir süreliğine vergisini ödeyip kapına kadar Aras kargo ile geldiği dönemleri de yaşadık. Ben ona da razıydım açıkçası vergisi neyse ödeyelim, almamıza engel olmasınlar...

Şimdi ise çok vahim ve rezalet bir durumun içindeyiz. Aliexpress gibi yerlerden ürün alımı bitti, gelen ürünlerde de iş tamamen o anki gümrük memurunun insafına bakar oldu. Üstelik yurt dışı alışverişi bu kadar zorlaştırmalarının ana bahanesi "yerli satıcıyı teşvik etme" masalı da bir işe yaramadı. Kimse doğru düzgün parça getirmiyor getiren de ürünün maliyeti kadar kâr koymadan satmıyor. Öyle ki 2. el pazarı bile yurt dışından ürün getirip satanlar yüzünden rezalet hal aldı.

Öğrencisi, araştırmacısını, üniversitelisini geçtim; hali vakti yerinde ve maddi olarak da kaynak ayırabilen hobiciler bile soğudu, birçoğu ya bıraktı ya elindeki eşyaların çoğunu satıp tek tük uçar oldu.

• Beğen
Tepkiler: Yunus Emre Atmaca