Bayram öncesi güncelleme yapmıştım...
Bayram sonrası siparişlerim de elime ulaştı...
İniş takımları ile ilgili şikayetlerimi yazmıştım... Arka iniş takımı sukoyuverince tekerleksiz şekilde asfaltı kazıyarak uçtum birkaç hafta...
Ana iniş takımı da oldukça fazla deplase olmaya başlamıştı ki, geçici olarak bir bungee/gergi sistemi kullanmam gerekti...
Üretici firma malının arkasında durmak yerine uçakla başbaşa bıraktı... Benim açımdan bitmiştir...
Ancak uçağı da çöpe atacak halim yok... Güzel bir seviyeye geldi, buradan ileriye nasıl taşırız ona bakalım dedik...
Skywing'ten Zhang ile temasa geçince sağolsun tüm parçaların tedariğini hızlıca yaptı... Arka iniş takımı pushrodlu ve yeni sisteme geçti...
Ana iniş takımı ise iki parçalıdan tek parçalıya evrildi... Yalnız bunu yapmak için uçağın altındaki tek parça iniş takımı yerine ikili yapmak için kullandıkları kapatma bloğunu kesip oraya klasik iniş takımlarındakine uygun bir kaplama yapmam gerekiyordu...
Bir Cuma'yı buna ayırıp tertemiz çalışıp tamamladım... İniş takımı Skywing için hazır üretimdi... Delik yerleri de tutmadı haliyle.... Bendekine göre hizlama yapıp yeniden deliklerini deldikten sonra yine yeni tip aks ve tekerlerle birlikte fairingslerini de takıp uçağı tekrar ayağa kaldırdım...
Ek olarak çindeki bir başka arkadaştan istediğim teflon uzatma borularının de aynı kargoda elime geçmesiyle birlikte egsoz çıkışlarını da gönlünmce uzattım...
Hazır cowling de sökülmüşken, hem bujilerimi yenilendim hem de alt havalandırmaları daha da genişlettim, zira havalar oldukça sıcak seyretmeue başladı artık iyiden iyiye...
Dakika skor bu şekilde, gelişmelerden haberdar edeceğim...
Inis takimi fotograftan da gorulecegi uzere iyi negatif kamberlenme yapti...
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Kendi agirligiyla boyleyken, bir de inis aninda lastige zarar veriyordu, ayrica git gide risk halien gelmeye baslamisti, her an basina bir is gelecek korkusuyla ucus yapmanin da bir anlami yok acikcasi
Gecici bungee/gergi cozumum bu sekilde oldu
Metal orgulu lufer teli sectim 50 kiloluk olanlarindan, ikiser kat cevirdim inis takimindan, esnemeyi kesti ancak bu sekilde hem uzun omurlu olmayacak hem de dogru duzgun suspansiyon yapamayacakti
Bungee sonrasi posturu duzeldi yakisiklinin
Zhang, bu yeni tip arka inis takimi diye fotograf gonderdi... Tamam dedim, benim isimi gorur...
Bayram sonrasi tatil donusu ofise birakmislar... Ucagin kendine gelmesi icin en onemli siparis sanirim bu oldu...
Yeni arka inis takimi sistemiyle organ naklini yaptim... Yayli sistemi kaldirip attim, yerine bu cubuklu sistemi monte ettim, karbo braketi sokmedin, yalnizca teker asemblesiyle cubuk sistemini montajladim. Gayet guzel oldu...
Cindeki dostum Gao'dan Skywing'e ugrayip siparis paketlemesinin icerisine teflon uzatma borularindan birakip birakamayacagini sordum, hallederim takilma sen diyince, sevindim... Gelen teflonlari uzunca kesip yerlerine montajladim... Artik cowling'in icerisine yagli yakit bulasmiyor... Bu oldukca iyi oldu... Ucagin uzun omurlu olmasi bakimindan da onemli bir dokunus oldu acikcasi...
3.kez yenisi ile degismeme ragmen balans yapan spinneri bu sefer Skywing olaniyla degistirdim... Ohhh be dunya varmis... Ne balans kaldi ne bas belasi...
Hazir elim degmisken giris izgarasini da yerine alistirip sabitledim... Guzel gorundu bence...
Posturu jilet gibi artik...