Pusher model tavsiye

Berkay Uçan

Yeni Uye
Katılım
21 Ocak 2021
Mesajlar
22
Tepkime puanı
9
Yaş
26
Konum
Manisa
İlgi Alanı
Uçak
Kusura bakmayın bu aralar biraz başınız ağrıtıyorum.Geçen ritewing drak modeliyle ilgili bir konu açmıştım plan istemiştim. Planı inceledim ama biraz garip gelsede zor ve garip geldi ne yapcağımı nereden başlıcagimi karar veremedim. Ben daha önce hep balsadan yaptım. Balsa her ne kadar işlemesi daha zor gözüksede plana baktığında ne yapacağım belli olur. Yada tamir etmek istediğinde daha basit oluyor.
Bu sebeple sport veya akrobatik(fpv değilse daha agrasif) tarzda pusher bir balsa uçak max 1.3 metre civarında uçak planı önerebilir misiniz?
 
FT Explorer:



Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Hocam teşekkürler ama balsadan bir model arıyorum ayrıca bir amacımda thrust vectoring yapmak olduğu için bu uçağın motorunun konumu çok uygun değil gibi
 
İnterneti biraz daha karıştırınca birkaç model daha buldum aşağıya fotoğraflarını koyucam. Sizlerin bu modeller hakkında yorumunu merak ediyorum.



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol




Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Güzel oyunckatır.;) Ancak elektrikli...:rolleyes: Elindeki setup a göre istediğin boyutta çıktı alabilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • Polaris Assembly Drawing (Nontiled).pdf
    49 KB · Görülme: 17
  • Polaris Parts Templates (Nontiled).pdf
    65.1 KB · Görülme: 12
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Hocam teşekkürler ama balsadan bir model arıyorum ayrıca bir amacımda thrust vectoring yapmak olduğu için bu uçağın motorunun konumu çok uygun değil gibi
Polaris de, Explorer da ilk bakışta TV için uygun görünmeyebilir sana. Ama her iki uçakta da pervanenin ürettiği hava akımı doğrudan kuyruğa doğrudur. Yani TV'yi motoru döndürmekle değil, ürettiği hava akımını yönlendirerek başarmış olursun. Ve de çok daha etkin olur.
 
Asla! Çok büyük bir ihtimalle Dünyadaki son kiti almış olabilirim. Sırf bu nedenle bile yakarım ama başkasına yar etmem :lollol:
Kızma canım abim. O kiti almayı hayal ettiğimi ama hiç bir yerde denk gelmediğimi, artık üretilmediğini, dolayısıyla bulamadığımı yazmıştım bu forumdaki başka bir konuda. @Özgür Evren Varol bana yıllar önce bir yerde kutusunu gördüğünü belirtmişti konunun devamında. Gidip bulup aldım. O zaman o kite 400 TL para vermiştim. Dolar 4 TL civarındaydı...
Hey gidi günler hey....