Quadro için kaç KV motor seçmeliyim ?

MustafaCeylan

Yeni Uye
Şimdi Abilerim kardeslerim gecen gun yazı yazmıstım mehmet abı forumu gozden gecirmemi istedi yalnız abı forumda o kadar cok konu varkı 4 gundru okuyorum zaten sabah ıse gıdıyorum aksam gelıyorum beynım allak bullak oluyor.. Gerisini siz hesaba katın ıstesenız :rolleyes:

Simdi abi sozun ozune gelırsek..
Ben onceden 2300 kv ReadyToSky marka motor sıparıs edcektım.. (SunnySky ıle karsılastırıllmasın)
Yalnız abı gel gelelım ReadyToSky marka motorlar sıkıntılı gozukuyor pek kullanan acıkcası yok bende bunları EMAX ile degistirdim. LİNK( )

Abi aklıma su soru takıldı simdi alısveris sitelerınde gezerken kv degeri 480 ıken 62 dolar 2300 kv iken 40 dolar ben bunda takıldım kv degeri dustukce RPM seviyesi veya baska birseymı artıyor.
2.Sorum ise abi 2300 kv motora hangı esc secılır ozellikle linkte verdigim icin.

Abi Yardım Ederseniz Cok Sevinirim.. İnternette kv ile ılgılı arastırdıgmda dırek bu forum cıkıyor bır ornek vardı bir cocuk babası ıle ılgılı yalnız abı ıstedıgım cevap tam o degildi diger cıkan sonuclar ıse su basıncı ıle alakalı.. :laugh:

Mehmet abi konuyu buraya acmak bana cazip geldi.. :D :saygilar:
Yalnış Birşey Yaptıysam Affola Abi Saygımız Sizlere Sonsuz :saygilar:

Abilerim Yardım Edermisiniz

Mustafa abi bende forumda yeni sayılırım ilk kez bi konuda cevap vericem forumdan araştırıp öğrendiklerimle ve bana cevap yazarak bilgilendiren değerli abilerimden yararlanarak. Öncelikle f550 bi frame başlangıç için pek önerilmiyor bence f450 ile başlamalısınız kv zaten rpm ile doğru orantılı yani aslında aynı şey sizin toplıycağınız quad 550 ve 450 olsa bile 2300 kv çok fazla , 2300 kv mini quadlarda kullanılıyor. Öncelikle hangi boyda bi quadla başlıyacağınıza ve ne amçla kullanacağınıza karar vermelisiniz.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şimdi Ahmet kardesim benim aklımda frame olarak X525 bulunuyor hem gorsel bır guzelligi var hemde o kadar agır degil:

LİNK( )

Dedigim gibi kardesim benim aklımdakı soru bu Kv degeri yukselıncemı ıyı bızım ıcın yoksa dusuncemı ? :) :saygilar:

Kv değeri arttıkça motorun dakikadaki devri artıyo yani hızı artıyo ama gücü azalıyo kv azaldıkça pervane boyutu artıyo yani kv x525 icin çok fazla olması iyi bişey değil,tahminimce x525 750-800 kv falan yeterli olur.

Peki kardesim 2300 kv motor kullansam ne zararı olur bana ?

Quad havalanmaz.

Kv yuksek oldugu icin pervaneler kuculur. 5inc lik pervaneler 525 i yerinden oynatamaz.

Nedeni acele etmen. Ben bir ESC ayarlıyacağım diye bir haftadır okuyorum. Videolar izliyorum. Forumdaji konuları elimde kağıt kalem not alarak okudum. En sonunda yine bir sorum olursa tabiki sorarım.
Sen bir quad toplayacaksın. Herşeyi hazır istiyorsun. Sen kendi bütçene ve ne yapmak istediğine göre araştır. Ya da forumdaki konulardan birinin aynısını yap.
Hadi diyelim ki parçaları sana tek tek söylediler. Sen de aldın. Nasıl ayarlayıp uçuracaksın. Düşündün mü bunu

Musatafa daha önce de yazdık, yardım mardım diye başlık istemiyoruz forumda. Sorun neyse ona göre bir başlık açıyorsun, bilen cevap veriyor, bilmeyen de merak ediyorsa bu konu üzerinden öğreniyor daha sonra. Bir önceki konunda sana index sayfalarını gönderdim, o indexler ve indexde gösterilen konuları yazmak okumaktan çok daha fazla zaman ve emek gerektiriyor, ama görünen o ki okumaya zahmet edilmiyor. Yani kv değeri gibi bir kavramın cevabı aranıp da nasıl bulunamaz anlamak mümkün değil.

Bak senin adına 45 saniyede neler buldum:

Forumda aklına gelen, gelebilecek ve hatta hiç gelmeyecek şeylerin bile cevabı var. Ancak bu cevapları bulmaya üşeniyorsan, okumaya zahmet etmiyorsan, bu hobi sana göre değil kardeşim. Ne paranı ne de zamanını boşa harcama. Ama yok ben bu işi öğreneceğim diyorsan, öncelikle forum kurallarından başlayarak, önceki konunda sana göndermiş olduğum index linklerini, en azından yeni başlayanlara öneriler hakkındakileri oku. Birşeyler öğrenip de aklına takılan, kafana yatmayan şey olursa yine sor, biliyorsak cevabını anlatalım, bilmiyorsak biz de öğrenelim. Ama hiç birşey bilmeden, hiç araştırmadan aklına takılanı sorarsan, biz cevabını versek bile, cevabı da anlayamazsın. Bu iş böyle, hamama giren terler. Madem böyle bir hobiye başlayacaksın, hobinin gereklerini de yerine getirmen lazım.

Cahit abi tabiki bende konuları okumaya calıstım,calısıyorumda benım acelem yok sadece hevesım var. Bu ıse hevesim oldugu ıcın bıraz heyecanlıyım sadece,hani ben en az 50 kez bır motorun ozellıklerı nedir ne degildir diye gırp bakıp cıkıyorum. Hazıra konmak ıstemıyorum kendı modelımı yaratmak ıstıyorum :agreed: . Hazıra konmak ıstesem bile ıkı dakıkada gereklı alısverısı yazar toparlardım ki oyle olsun ıstemıyorum bende ESC ler olsun motorlar olsun Frame ler olsun ınce detayına kadar bakıyorum. Sadece Naze32 kurulumu ıcın arastırmadıgım sıte, konu kalmamıstır heralde.

Saygılarımla... :saygilar: :)

Emre abi cok haklısın ne diyeyim :embarras: hatta bu yazıyı gormezden gel.

Mustafa Ceylan' Alıntı:
Emre abi cok haklısın ne diyeyim :embarras: hatta bu yazıyı gormezden gel.

O zaman anlaştık :)

Bak öncelikle boyut konusunu bir netleştir, 550 ilk model için biraz büyük, hem pahalı, hem yeterince eğlenceli de değil. 250 desek, bir miktar tecrübe ister. Bence 450 gibi bir boyutla başla, işi öğren, daha sonra daha büyüğünü mü, daha küçüğünü mü istersin kendin karar ver. Zafer abinin şu konusu bulunmaz nimet:

Oradaki malzemelerden seçimlerini yap, modelini topla. Bu arada zaten araştırmaya devam etmiş olacaksın. Model toplanıncada ilk uçuş videosunu çekersin, biz de keyifle izleriz.

Anlaştık abi :)
Çok doğru aslında abi hanı ne bilim biraz bu ıse kendımı kaptırdım galıba :D
Daha demın bende bu konuyu okuyordum. :eek: :) :saygilar:
İnsallah basarıyla tamamlarım abı tatlısını bıle yerız :halay:

Emre abi burda motorlarda takıldım malum butcem bıraz dar baska onerebılecegın motor varmı ? ( SunnySky X2212 KV980) :)