Quadrocopter'i Beraber Yapalım

ayahuasca

Yeni Uye
Öncelikle forum kurallarını ihmal ettiysem affola..
Quadrocopter den başlamak istiyorum ama forumda aradıgım kadar hani hangi motor nasıl bi frama bunun istedigim şeye ne kadar uygun olacagını anlayamadım ( ki yeni başladımdan bundan eminim)
Hep beraber bu konu altında yapmak isterim sizin yardımlarınızla
İstedigim Quadrocopter görüntü alabilecegim (anlık yada kayıt şeklinde) yardımcı olursanız çok sevinirim
Aldıgım parçaları ve geçtigim aşamaları tek tek video ve foto şeklinde paylaşırım

Not : Maddi olarak çok zorlanmadıgım sürece sınır yok :)

Ynt: Quadrocopter'i Beraber Yapalım

Deniz kardeşim, elinde hobby ile alakalı herhangi bir donanım varmı. Max Bütçen nedir.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Merhaba
Simdiden kolay gelsin ama forumda bunla ilgili cok guzel aciklayici konular var. Bu konulari bir bir okuyun. Cok sey katacaktir. Sanmayinki burdan ne kadar yardim edilirse o kadar sorunsuz olacak. Sorunlar hic bitmez. Once baslamak gerek. Frame icin baslangic olarak 450 500 yada 550mm olculerde once plastik uygun frame ler olabilir. Hexa yada quad icin. Sonra butcene gore malzeme secimini yaparsin.

rafet bey ortalama aylık 1500 tl ayırabilirim bunu için yeter mi bilmem ama
selçuk bey aslında sorup ögrenmek istedigim bunları secebilirsinden çok hangisi daha uyumlu onu merak ettim ve de şu an körü körüne girmişim olacakti ama sizin yol göstermeniz sayesinde an azından daha az sorunla halledilebilir diye ümit ettim..

Deniz ben drone konusundan anlamam ama rc işine yeni başlamış biri olarak sana tavsiyem kurulum yazılarıni kimin elinde hangi makine olduğunu uçuş videolarını bitirince ye kadar simülasyon hariç hiç birşey alma sonrasında seninde yeni arkadaslara cevap verecek kadar bilgin olur sonra kafanda netleşir ne yapmak istediğin bu iş pc gibi değil bir frame uyan kalite kalite çok sayıda motor var motor kontrolcu Esc var pil var tamamen isteğe göre uyum sorunu sen Terimleri ne iş yaptıklarını neye yaradiklarini kaliteli olan ne yapar bunları öğrenmeden buradan sana şu parçaları al onları birleştir Uçur demek kolay değil her konu var önce terimlerin başla kolay gelsin.

SM-G900F cihazımdan gönderildi

Mustafa bey haklısınız bende ilk an öyle düşündüm ancak sanki hiç başlamayacakmışım gibime geldi :)

Su konu size temel konularda epey bir yardimci olacaktir. Bu konularda anlasilmayan noktalar olursa, tecrubelim arkadaslarimiz size yardimci olacaklardir.

Bir de mumkun oldugunca ilk modelde test edilip, paylasilan Ekipmanlari tercih etmeniz, isinizi oldukca kolaylastiracaktir :saygilar:

deniz inan' Alıntı:
Mustafa bey haklısınız bende ilk an öyle düşündüm ancak sanki hiç başlamayacakmışım gibime geldi :)
Bu işlerde kumanda şarj aleti demirbaş tir bu ikisini alın zaten ondan sonra başlamış olursunuz. Ben size flysky taranis kumanda ve powerlab serisi şarj aleti öneririm zannetmeyinki bunları alırım elimde kalır, her zaman iyi ürünlerin ikinci el alıcısı hazırdır.

Mustafa Çoban.' Alıntı:
Bu işlerde kumanda şarj aleti demirbaş tir bu ikisini alın zaten ondan sonra başlamış olursunuz. Ben size flysky taranis kumanda ve powerlab serisi şarj aleti öneririm zannetmeyinki bunları alırım elimde kalır, her zaman iyi ürünlerin ikinci el alıcısı hazırdır.

teşekkür ederim ben böyle bi başlayayım :)
mustafa bey peki almak için hangi siteyi önerirsiniz yani güvenli ve türkiyeye girmesinde sıkıntı olmayacak olan?

Taranis konusunda zafer abinin bir konusu vardı illaki gümrük ödersiniz. Powerlab konusuna gelince yine Doğukan in bir konusu vardı hangi şarj aletini alayım diye o konuları arat bir incele

Ben şu konudan çok faydalandım
uçuş kartı naza kullandım farklı olarak

(hiç birisi gümrüğe takılmadı, biraz şans işi)

karbon fiber bir gövde hem sağlam, hem hafif, hemde stabil olur. önce gövdeyi belirle sonra parçaları belirlersin ağırlığı dikkate alarak.

ben kendim karbon çubuklar ve plakalarla kendime özgü bir quad topladım.

Pekin bey bende hexa frame aldim carbondan dediginiz gibi olacak gibi ufak ufak öğrene öğrene yapacam acele etmemeye karar verdim :)

Sedat bey peki hexa frame aldim onunla mi devam edeyim yoksa daha basit bi sistememe geçeyim (frame bi kenarda kalir )

Ynt: Quadrocopter'i Beraber Yapalım

deniz inan' Alıntı:
Pekin bey bende hexa frame aldim carbondan dediginiz gibi olacak gibi ufak ufak öğrene öğrene yapacam acele etmemeye karar verdim :)

Sedat bey peki hexa frame aldim onunla mi devam edeyim yoksa daha basit bi sistememe geçeyim (frame bi kenarda kalir )

Deniz Frame aldım demişsin, yüksek ihtimalle Tarot fy680 aldın. Elin lehim ve hobiye yatkınsa çokda zorlamaz. Şimdi amacını netleştirip motor esc bakalım sana. Hexa Frame elektronik yerleşimi biraz zordur, alan kısıtlı lehim ve kablo işi çoktur. Ama gözün korkmasın. Bir şekilde saç baş yolarak hallediliyor. 1500 tl ayırabilirim demişsin, 2 ayda güzel bir Hexa, 3. Aydada güzel bir fpv sistemine kavuşturur seni bu bütçe. 4000-5000 Tl Ye çok güzel bir sistemin olur. Aman Selçuk dan kopya çekme sakın o biraz deneysel bir sistem yapmış :)
Sen daha az komplike ama buna rağmen güzel bir sistem çıkarırsın ortaya. Takıldığın yerlerde çekinmeden konu başlıgın altında sor bildiğimiz kadarıyla cevap veririz. Alacağın malzemeleride yaz buradan istişare edelim, alternatiflerine bakalım. :coolxf:

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

yavaş yavaş başladık toplamaya ancak forumda ki abilerimizden/ kardeşlerimizden farklı fikirler için yorum bekleyecem

Motor için öneriler : 1) Sunnysky X3508S 700KV 4S Outrunner Brushless Motor for Multi-rotor

2) Turnigy Multistar 2814-700Kv 14 Pole Multi-Rotor Outrunner V2

ESC için : 1) ZTW Spider Series 30A OPTO ESC With SimonK Program

2) Hobbywing XRotor 40A APAC Brushless ESC 2-6S For RC Multicopters

3) DYS 40A 2-6S Brushless Speed Controller HV ESC Simonk Firmware

Pil : Turnigy 5000mAh 4S 40C Lipo Pack

Şarj Aleti : Turnigy Reaktor 300W 20A 6S Balance Charger

hexam ortalama 3500 g olacak bunlar gelecege ve şimdiye yönelik idare etme durumları ve sizin önerilerinizi bekliyorum