R/C Paramotor 3D Printer

Katılım
7 May 2018
Mesajlar
72
Tepkime puanı
118
Yaş
25
Konum
Ankara
İlgi Alanı
Heli
Merhaba Rckolik Ailesi

2 haftalık tatilimde farklı bir proje yapmak için arayışa girdim ve yıllardır paramotorlara olan ilgimden dolayı araştırmaya başladım. Gövdeyi 3D yazıcıda basmaya karar verdim ve bu linkteki dosyaları kullandım


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bitmiş hali:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Kullanılan ekipmanlar:
Motor: a2212 1400kv
Pervane: 9x4.7
Esc: 30Amper
Pil: 3S 1800 mah

Ağırlık merkezini dengelemek için ön tarafa geçiçi olarak vida koydum :laugh:
İstediğim boyuttaki paraşütler malesef 150 dolardan başlıyor. Bende Parafoil uçurtmadan yapılabilir mi ? diyerekten 20 dolara parafoil uçurtma satın aldım fakat sonuç istediğim gibi olmadı. Modelin tam üstünde olması gereken Parafoil hep arkaya doğru gidiyor. Proje şuan için rafa kaldırıldı, bu modele göre üretilmiş paraşütü aldıktan sonra gerekli paylaşımları yapacağım...
 
İstediğim boyuttaki paraşütler malesef 150 dolardan başlıyor. Bende Parafoil uçurtmadan yapılabilir mi ? diyerekten 20 dolara parafoil uçurtma satın aldım fakat sonuç istediğim gibi olmadı. Modelin tam üstünde olması gereken Parafoil hep arkaya doğru gidiyor.
Şimdi olmadı :) Uçması lazım bunun. Problemi tam anlayabilmiş değilim. Yeterince deneme yaptın mı paraşütü doğru konuma getirmek için? Sanki erken pes etmişsin gibi bir his geldi içime 😁
 
Sanırım şu anda paraşütün kaldırma kuvveti tam olarak zemine dik değil.

Paraşütün ön kısmındaki ipleri birazcık kısaltırsak paraşütün kaldırma kuvvetini yere dik açı yapacak şekilde ayarlamış olmaz mıyız?
Böylece paraşütün hareket yönünün tersine etki eden rüzgar direnci azalmış olur.
Benimkisi bir tahmin, doğru olmayabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Evet "paraşütün kaldırma kuvveti tam olarak zemine dik değil" dediğiniz gibi bu videodaki gibi:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Yorumlara baktığımızda çözüm için sizin söylediğinizi söylüyorlar. Bu banada mantıklı geldi fakat başka bir husus daha var. Parafoil uçurtmaların hücum kenarında hava girişi var fakat çıkışı yok. (Bu yüzdende geriye sürüklemenin ana nedeni bence bu) Profesyonel rc paramotor paraşütüne baktığımızda ise hava giriş-çıkış kanalları yok Alttaki resimde görüldüğü gibi:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Parafoil uçurtma hava giriş kanalları:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


ilk önce firar kenarına hava çıkış kanalları açılmalı daha sonra duruma göre kanadın hücum kenarındaki iplerin boyu kısaltılabilir diye düşünüyorum... Başka bir tavsiyesi olan var mı ?
 
Son düzenleme:
Bu arada videoyu izlerken yeni farkettim. Firar kenarına hava çıkış yerleri açılmış.
Bu şekilde bir daha deneyeyim o zaman :)
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
  • Sevdim
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Bu arada videoyu izlerken yeni farkettim. Firar kenarına hava çıkış yerleri açılmış.
Bu şekilde bir daha deneyeyim o zaman :)
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Pes etmek yok :D uçacak bu garip alet :)
 
Öncelikle kolay gelsin;

Balıkesir'de iki arkadaş zamanında hobbyking in sattığı parafoillerden aldık uçuşunu bir türlü yapamadık hatta iplerini tekrar örmekte dahil bir çok şey yaptık ama sonuç alamadık.

Bahsettiğiniz KİTE lara gelirsek sorun tasarımının hava akışında süzülmek yerine hucüm kenarından aldığı havayı şişkin kalmak için kullanıyor. Hava giriş delikleri nispeten kanadın altına bakıyor bu sebeple hucüm kenarı (A sütünu) iplerini çekseniz bile rüzgar içinde süzülmek yerine aniden önden kapanma eğilimine giriyor.

Eğer bir RC paraşüt işine giricekseniz ve kendiniz yapacaksanız RİPSTOP kumaş temin etmeniz doğru olacaktır(bulabilirseniz). İnce işçilik ile dikmek gerektiğini ve hassas olmadığı anda bütün emeğin yerle bir olacağını belirtmek isterim. İplerin örülmesi de ona keza çok zahmetli eğer uzunlukta milimlik bile olsa hata yaparsanız kanat hava ile dolduğunda bile kanat düzgün açılmıyor ve tek taraflı perdövites (stall) eğilimine giriyor.

Çevremizde bulunan yamaç paraşütüyle uğraşan ekipten destek almaya çalıştık ama iplerin boyları v.b. konular çok teknik ve model olduğunda küçük farkların büyük sonuçları olması dolayısıyla çok verimli olmadı.

Uzun lafın kısası öncelikle hazır bu iş için yapılmış bir kanat alarak gözlemlemeniz ve üzerindeki mühendisliklerin nasıl ve ne sebeple olduğunu gözlemlemeniz olacaktır.

Halen içimde kalan bir heves olarak kaldırmak zorunda kaldım. Başarılacağı günü bekliyor. Hem kendime hemde size başarılar dilerim.
 
Vakit ayırıp detaylı mesaj attığınız için teşekkür ederim. Parafoil işi maalesef yattı. Paraşütü hazır alacağım üretme işini araştırdım fakat iplerin boylarını milimetrik ayarlamak gerekiyor o kadar uğraşıcak vaktim yok ve çok sinir bozucu birşey:lol: Kaldı ki daha önce hiç bir paraşüt deneyimim olmadığı için dediğiniz gibi kendini ispatlamış bir paraşüt alacağım. Detaylarıda burada paylaşmaya devam edeceğim.