Raslantı ve düşüncelerim



Patlarlı motorlara meraklıysanız bu motoru alın derim. Bu fiyata iyi.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Tayyip KARALİ
Çalıştırma deneme düşünçelerim ether bilgisi ile biraz azaldı doğrusu berki neten tehmin edebilirm lakin kolay bulunmaz bir ürünse yapcak bişey yok güzel bir ahşap tezgah ile süs eşyası olabilir.
Bunu birisi en baştan önermiş miydi ben mi yanlış hatırlıyorum...
 
40 yıldır benzinli araba kullanıyorum. İki ay önce diesel araba aldım (ilk kez) konuyu okuyunca arbayı kullanmaktan vaz geçecem valla....:rolleyes:
:lol:
Diesel çevrimi ile Otto çevrimi arasındaki en temel farkı biliyor musunuz peki?!?! :D :p
 
Diesel çevrimi ile Otto çevrimi arasındaki en temel farkı biliyor musunuz peki?!?! :D :p
Teorik olarak kısmen bildiğimi sanıyorum. Ama sadece teorik olarak. (Hiç bir konuda tam biliyorum diyemem zaten):rolleyes::). Alışık olmadığım birşeylere alışmaya çalışıyorum. Yok motor ısıt "turboyu zorlamadan rölantide bir süre bekle filan. Hemen stop etme vs." diesel zor işmiş. ;D
Bir de başımıza rc motoru çıktı bu dieselin...:lol:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Daha önce de söylenmiş. Bu motorun bugünkü koşullarda kullanımı neredeyse hiç mümkün değil. Benim de elimde 1974 yılında edindiğim ve ilk motorum olan dizel bir motor var. Yakıtı temel olarak eter (zaten söylenmiş), gaz yağı ve hint yağıdır. Hazır yapılmışını en son o yıllarda almıştım, bu gün bulman imkansız. Yakıt sistemi, evet şimdiki RK motorlara göre basittir. Bildiğimiz anlamda, hava yakıt karışımını motoru değişik devirlerde çalıştırabilecek bir karbüratörü yoktur, venturidir. Yani, motoru çalıştırır, hava yakıt karışımını en yüksek deviri verecek şekilde yapar, çoook geniş bir alanda bir serbest uçuş modelinin üzerinde göğe yollarsın. Yakıt bitene kadar çalışır, sonra yere iner. Anladığım kadarı ile verilen öğütler/tavsiyeler işe yaramış. Şu an en iyi kullanım alanı bir büfeyi süslemek. Şimdilik yalnız bunu değil, başka motorları da deneyimli biri olmadan çalıştırmayı deneme!
 
Ömer Erkan
Patlar motor haricinde elektrkli bir motor ile denesem ?
üstede yazdığı gibi bu hobinin diy kısmı beni cok cezbediyor elektrkli bir platformda ucurmasamda inşa etmek istiyorum.
Kullanımı basit ilk etapta maliyeti ve inşası basit bir model önere bilirmisiniz şuna bak buna bak buda olabilir gibi örnekler :D