Raslantı ve düşüncelerim

Bu seviyede bu motoru calistirmaya calisirsan motora yazik olur.

Biraz da nokta virgul falan kullanirsan anlasilman da kolaylasir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ömer Erkan
Emre Kaman
Elimden geldiğince dikkatedicem motoru yanlış çalıştırmamdan kaynaklı mekanik problem yaşardiyorsunuz bunu azda olsa vakif olabilmem için bilmem gerekn bir bilgi kaynağı varmidir.
 
Emre Kaman
Elimden geldiğince dikkatedicem motoru yanlış çalıştırmamdan kaynaklı mekanik problem yaşardiyorsunuz bunu azda olsa vakif olabilmem için bilmem gerekn bir bilgi kaynağı varmidir.
Çok hoşuna gitmese de:
Ya bunu bir kenara koyup bu işi güncel malzemelerle yapmayı öğren
Bilgi kaynağı olarak bu forumdan iyisi yok ama sahada edineceğin deneyimin yerini hiçbir forum tutamaz.
 
Var tabi ki. Bizim forum ve daha bir cok farkli kaynak. Ama bizim forum Turkce.

Benim de yakitli motor tecrubemi nacizane anlattigim bir konu mevcut. Kisaca ozetlemek gerekirse, hobide birkac yil gecirdikten sonra yakitli motora cesaret ettim. Motoru almadan once ve sonrasinda uzun uzun okudum, izledim, karsima cikan her kaynaktan faydalandim. Yetmedi, yakitli motor kullanabilen kisilerden destek aldim. Sonucta buyuk bir cogunluk gibi, ilk motorumu hasladim. Daha sonra neleri yapmamam gerektigini de net olarak anlamis oldum.
Tabi benim motorum halen uretilen, yedek parcasi kolaylikla bulunabilen ve oldukca kolay isletilebilen bir nitro motordu.
Sendeki motorun su anki durumunu bilemiyorum, ama ne yaptigini bilmeden calistirmaya ugrastiginda, simdikinden daha kotu durumda olacagi kesin.
 
Sumer Yamaner
bir şeyleri yaparak öğrenmeyi seviyorum güncel ürünlerle zaten ucuş deneyim işini yapmayı düşünüyorum Elektrkli bir ucak lakin kızacaksınız gine ama onuda acık cası kendim imal etmek istiyorum birazda bu hobinin bu diy kısmını seviyorum.
 
Levent Suberk
Kaynaklar için Teşekürler.
Emre Kaman
Aynen cok eski bir ürün yedek parcasıda olsada getirmek tehmin etmek zor gibi duruyor
dediniz gibi konunuza nasıl ulaşirim nasıl aratmalıyım gurplarda.
 
Ahmet ATICI
videolarda piston üstüne sızdırdıkları şey galiba değilmi ben onu ordan yakıt koyuyorlar diye düşünmüştüm siz diyince tam kafamda oturdu .
 
Zaten dizel model motorunun yakıtı eter 'dir.Tehlikeli bir madde olduğu için de satışı maalesef izne tabi.Bu yüzden sıkıntılı bir durum.:saygilar:
 
Cok entrasan peki dizel demelerini olayı nedir yanma şeklimi sıkışıyor öle patlıyor benzerliktenmidir ?
 
Son düzenleme:
Piston yakıt hava karışımını sıkıştırıyor, ısı oluşuyor. Bu ısıyla yakıt hava karışımı yanıyor.
Eter çok uçucudur, çok kolay alev alır. Dikkat edin.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Tayyip KARALİ