Merhabalar herkese,
Havadan misina bırakmak için bir uçak yapmak istiyorum böylece balık tutmayı planlıyorum. Taşıyacağım ağırlık 35 gr olacak yani fazla yük taşımayacağım. Daha önce quad toplamıştım fakat 2 sene öncesindeydi ve uzun süredir ilgilenemiyorum. Biraz genel tecrübe konusunda hamlamış olabilirim
Rc uçaklarla daha önce hiç ilgilenmedim ve yazılım kısmını kendim geliştireceğim arduino ile. Maliyet açısından dronu topladığım zamanki fiyatlara göre her şey epey pahalanmış dolayısıyla lipo kullanmak yerine lion kullanmak istiyorum(18650). Fazla güç gerektirecek hareketler yapmayacağım yalnızca yaklaşık 200-250mt gidecek ve geri dönecek bir şeyler planlıyorum. Malzeme konusunda da sıfır bilgim var. Straforu biraz güçlendirerek(içinden ince ve hafif demir tüplerle) ve elimde olan bantla(biraz değişik kağıt bant gibi kaliteli) straforu sarmayı düşünüyorum.
İzlediğim videolardan öğrendiğim kadarıyla kanat açıklığı artarsa daha dengeli uçuyormuş. Dolayısıyla kanat açıklığını fazla tutmak istiyorum sonuçta amacım dengeli uçması bir de denize düşmemesi. Bu konuda her türlü fikir, öneri, satış tekliflerinize açığım(çok uçuk olmadığı sürece
) bütçem ise yaklaşık 1.5-2k civarı. Kumanda ve uçuş kontrolcüsünü kendim geliştireceğim tabii başarabilirsem. Dolayısıyla maliyetleri olmayacak yani motor, pervane, esc, gövde, servo, pil ve pil şarj aleti masrafları olacak.
İstediğime yakın örnek:
Bu stabillikte uçmasını istiyorum.
Havadan misina bırakmak için bir uçak yapmak istiyorum böylece balık tutmayı planlıyorum. Taşıyacağım ağırlık 35 gr olacak yani fazla yük taşımayacağım. Daha önce quad toplamıştım fakat 2 sene öncesindeydi ve uzun süredir ilgilenemiyorum. Biraz genel tecrübe konusunda hamlamış olabilirim
İzlediğim videolardan öğrendiğim kadarıyla kanat açıklığı artarsa daha dengeli uçuyormuş. Dolayısıyla kanat açıklığını fazla tutmak istiyorum sonuçta amacım dengeli uçması bir de denize düşmemesi. Bu konuda her türlü fikir, öneri, satış tekliflerinize açığım(çok uçuk olmadığı sürece
İstediğime yakın örnek:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu stabillikte uçmasını istiyorum.