SAB Kraken 580 nitro

Yorumlara bakınca olay bizler için net, 20 dolar 30 dolar hesap yapar olduk hepimiz haklıyızda kendimizce ama adamların hedef kitlesi olmadığımızda açık bence. Hangi firma modellerini üretirken ülkemizdeki artık parmakla sayılacak kadar kalmış helikopter modelcilerini düşünüyor ki ? Sanırım hiç birinin aklında yokuzdur. Dolar 7 lira olmuş buralarda hangisinin umurunda sanki, öte yandan 20 doları 20 Tl gibi gören onlarca avrupalı, amerikalı modelciler varken kim baksın bize.
 
Tek bir kırımla 2000’lik olunduktan sonra 20 dolarlık kısım daha buzdağının görünen kısmı.

Bu işlere bu kadar para döken biri de bu kadar para harcadım, artık zevk almak zorundayım kaygısıyla da bir şey de anlamayacak zaten. Heliciğim sen akıl işi değilsin.

18650 kullanan planör ve dört kanallı heli harici yokum diyorum :)
 
Kendi penceremizden bakınca haklıyız. Doların yükselmesi demek ülkemizin giderek fakirleşiyor olması demek. Çok iyi hatırlıyorum 2012 de ilk kırmızı klasik goblinimi toplayıp uçurmuştum. Uçururken yanıma gelen adam fiyatını sormuştu. Söyleyince o fiyata bir tane eski Reno 9 Spring alınacağını söylemişti. Gerçekten de alınıyordu. Ancak insanların alım gücü de vardı.

Yurtdışında hala insanların alım gücü var . Ben zannetmiyorum ki SAB firması "Çok para kazanıyoruz hadi bunlara geçirelim biraz" diye düşünüyor olsun. Muhtemel maliyet üzerine koydukları kar yüzdesi belki bir kaç puan artmıştır yada aynıdır.. Sonuçta yeni modeller her zaman premium olarak geliyor. Kapitalizmin gereği olarak insanların yeni şeylere olan heveslerini paraya çevirmek ilk amaç. Arabada da aynı , telefonda da aynı. Ticaretin doğası bu.

Bunun yanısıra çıkan tüm modellerin aylarca preorder'da kalması , Goblin Kraken 700 turuncu versiyonunun çıkalı bir seneyi geçmiş olmasına rağmen halen yok satması işlerinin yolunda olduğunu gösteriyor. Yüksek üretim kapasitesi olan bu şirketin bol kit ve yedek parça sattığını düşünüyorum. Bence hem mini servo gerekliliği hem de standart servo parçasının ayrı satılması SAB'ın daha fazla para kazanması için değil , elindeki mini servo stoklarını eritmesi için Bert Kammerer'e yapılmış bir güzellik.
 
Bence hem mini servo gerekliliği hem de standart servo parçasının ayrı satılması SAB'ın daha fazla para kazanması için değil , elindeki mini servo stoklarını eritmesi için Bert Kammerer'e yapılmış bir güzellik.
Bu hiç aklıma gelmezdi ama oldukça mantıklı bir tahmin ;D
 
Servolar yeterince güçlenince, biraz ağırlıktan tasarruf diyerek bu boyutlara kadar mini servoyu kullanıyorlar yer yer... Diabolo 550 de de mini servo vardı ve yerleşimden dolayı standart kullanılamıyordu.

Baktığınız zaman HV mini servolar tork olarak gayet iyiler fakat kaçımız o servolardan alıyoruz? MKS, BK servolar... Yüzlerce dolar fiyat çıkıyor toplamda.. İyi ki uzakdoğudan KST çıktı da makul sayılabilecek fiyatlara servolar var her boydan, high voltage...

Meraklısı varsa ben yine de 20-30 dolar verip o parçaları almasından yanayım. Aynı torku veren standart boy servolar çok daha ucuza mal oluyor.